Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ζορίστηκαν από την πατριωτική στάση Σαμαρά, οι «δεξιοί σύντροφοι» του Τσίπρα

Ορισμένα μειράκια της πολιτικής, σε συνδυασμό με κάποιους αποτυχημένους «συνταξιούχους» από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, κι όχι μόνο, προσπάθησαν και πάλι να χτυπήσουν τον Αντώνη Σαμαρά. Με αφορμή τη δήλωσή του για τη στάση του κόμματος στο νομοσχέδιο έκτρωμα του Τσίπρα, βγήκαν οι καλολαδομένοι πόντικες με τις υψηλές γνωριμίες και είπαν ότι ο Σαμαράς «σέρνει» τον πρόεδρο της ΝΔ στο «όχι» στα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν την Κυριακή. Άλλοι είπαν ότι με επιλογή του πρώην πρωθυπουργού η ΝΔ στρέφεται στα δεξιά και χάνει το μεταρρυθμιστικό κέντρο ενώ κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι ο Μητσοτάκης δεν ελέγχει το κόμμα και ότι ο Σαμαράς κάνει ακόμη κουμάντο.

Η αθλιότητα σε όλο τους το μεγαλείο, αλλά και αυτή η προσπάθεια να κάνουν τη ΝΔ ένα «χαζοχαρούμενο» κόμμα που θα κάθεται και θα τρώει φάπες από τον Τσίπρα. Το ίδιο λάθος που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, η συναίνεση στη Βουλή την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την «πλήρωσε» με πρόωρες εκλογές ξαφνιάζοντας της Λ. Συγγρού.

Κάποιοι λοιπόν που δηλώνουν Νεοδημοκράτες και θέλουν να τα έχουν καλά με το... «καλό παιδί τον Αλέξη», ερμήνευσαν τη δήλωση του κ. Σαμαρά ως προσπάθεια ποδηγέτησης του προέδρου της ΝΔ κ. Μητσοτάκη. Όμως, πόση αξία θα είχε άραγε αν την ίδια δήλωση έκανε για παράδειγμα ο... Κ. Καραμανλής;

Που είναι αυτός χαμένος σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και για το κόμμα; Γιατί δεν κάνει μια δήλωση υπέρ της ΝΔ και υπέρ της στάσης για την οποία την επέλεξε ο κόσμος να είναι αντιπολίτευση; Απ' όσον γνωρίζουμε στη Δημοκρατία η κυβέρνηση κυβερνά και η αξιωματική αντιπολίτευση αντιπολιτεύεται και ετοιμάζει το εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από τα αδιέξοδα. Εκτός κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πρέπει να γίνουν ένα και ο Αλέξης να είναι κοινός πρόεδρος.

Αλλά τι ήταν αυτό το «κακό» που έκανε ο Σαμαράς; Υπερασπίστηκε το δικό του έργο και θύμισε σε όλους ότι τον έριξαν από την εξουσία οι δήθεν αριστεροί που σήμερα παίρνουν δεκάδες φορές χειρότερα μέτρα από αυτά που επιχείρησε να πάρει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Και γιατί δηλαδή ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ να ψηφίσουν ένα
Ταμείο που εκχωρεί για 99 χρόνια το δημόσιο πλούτο της χώρας; Άλλο να δέχεσαι ότι πρέπει να γίνουν αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση περιουσίας κι άλλο να βάζεις ξένη επιτροπεία στον εθνικό σου πλούτο για 100 χρόνια παρά ένα.

Ο κ. Σαμαράς λειτουργεί σαν καλός στρατιώτης του κόμματος, αν και πικραμένος γιατί όλοι τώρα θυμήθηκαν όψιμα πόσο καλύτερη ήταν η χώρα πριν από δύο χρόνια. Όχι όμως και να του καταλογίζουν παιχνίδια και προσπάθειες υπονόμευσης της ηγεσίας της ΝΔ που και ο ίδιος στήριξε σθεναρά αλλά διακριτικά, σε αντίθεση με τους «τουρίστες» που εμφανίζονται μόνο και μόνο για να κάνουν κακό στο κόμμα προς όφελος των αντιπάλων.

Δηλαδή η Ντόρα που απείλησε με ειδικά δικαστήρια για το Υπερταμείο είχε... συνεννοηθεί με τον Σαμαρά για να θέσουν σε ομηρεία τον Μητσοτάκη;

Δεν χρήζει σοβαρής κριτικής η προσπάθεια υπονόμευσης του Αντώνη Σαμαρά. Λειτούργησε εθνικά, πατριωτικά όσο ήταν πρωθυπουργός. Λειτουργεί το ίδιο και τώρα. Ας αναζητήσουν αλλού εχθρούς. Κυρίως ας κοιταχτούν στον καθρέφτη.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: