Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ευ. Βενιζέλος: Πρόκειται πλέον για μνημόνιο στο διηνεκές...

Αρνητικός στα σενάρια για νέα κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Συγκεκριμένα απέρριψε την «εθνική υπέρβαση» λόγω «της νοοτροπίας» της κυβέρνησης, μιλώντας στην Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.
«Αν η υποταγή σας οδηγούσε στο ξέφωτο τη χώρα θα έλεγα χαλάλι. Δυστυχώς δεν θα γίνει γιατί δεν υπάρχει πολιτική και κοινωνική εμπιστοσύνη. Άρα εγκλωβίζεστε μόνοι σας και εγκλωβίζετε και τη χώρα. Αυτό προφανώς δημιουργεί πρόβλημα πολιτικής νομιμοποίησης και το νοιώθετε. Μπορούμε να πετύχουμε εθνική υπέρβαση; Όχι με την νοοτροπία που εκφράζει η κυβέρνηση», είπε ο κ. Βενιζέλος.
Πρόσθεσε επίσης: «Δυστυχώς είμαστε καταδικασμένοι αν συνεχίσετε εσείς να κυβερνάτε σε στασιμοχρεοκοπία. Πρέπει να το κατανοήσετε».
Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «μνημόνιο στο διηνεκές, χωρίς πραγματική πολιτική για ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα, ανάκτηση της θέσης της χώρας στην Ε.Ε.».
«Είναι εκχώρηση εθνικής αρμοδιότητας στο διηνεκές. Είναι υπαγωγή σε διαρκή κηδεμονία, χωρίς πέρας», ανέφερε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «προκαλέσατε μεγάλη βλάβη στον τόπο, στην οικονομία, στην εθνική ισχύ».
Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε πως «οι πάντες καταλαβαίνουν, συνομολογούν ότι η χώρα θα βρισκόταν σε ασυγκρίτως καλύτερο σημείο αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνεχίσει τον Ιανουάριο του 2015 στο πλαίσιο που βρήκε».
naftemporiki.gr




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: