Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ρέγκλινγκ: Οι δόσεις θα εκταμιεύονται μόνο αν εκπληρωθούν κι άλλα προαπαιτούμενα

ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ

Δέσμη προαπαιτούμενων θα πρέπει να εκπληρώνει η Ελλάδα κάθε φορά, προκειμένου να πάρει μία από τις υποδόσεις των συνολικά 10,3 δισ. ευρώ της δεύτερης δόσης του προγράμματος.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ ξεκαθάρισε ότι η εκταμίευση θα γίνεται υπό όρους. Η πρώτη δόση των 7,5 δισ. ευρώ θα καλύψει τις υποχρεώσεις του χρέους και θα μπορεί να εκταμιευθεί στο δεύτερο μισό του Ιουνίου, αν καλύπτονται τα προαπαιτούμενα και οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης έχουν δώσει την έγκρισή τους, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM. Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να γίνουν διορθώσεις στα «κόκκινα» δάνεια και για το ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις, γιατί οι Θεσμοί δεν είναι ικανοποιημένη από κάποιες λεπτομέρειες. «Μόνο αν ικανοποιηθούμε θα προχωρήσουμε», τόνισε.

«Η επόμενη θα εκταμιευθεί μετά από το καλοκαίρι, αφού πρώτα θα έχουν τηρηθεί οι υπόλοιπες υποχρεώσεις και η εξυπηρέτηση του χρέους», συμπλήρωσε.

«Οι δόσεις θα εκταμιευθούν μόνο αν εκπληρωθούν και άλλα προαπαιτούμενα για τις ιδιωτικοποιήσεις και το νέο ταμείο τους και προαπαιτούμενα στον τομέα της ενέργειας», τόνισε ο Ρέγκλινγκ.

Πηγή: iefimerida.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: