Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Θέλουν να σπείρουν διχόνοια στη ΝΔ

Στρατηγική βγαλμένη από τα υπόγεια του Μαξίμου, προωθεί η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να περισώσει ό,τι της έχει απομείνει. Αντί να κοιτάζει βεβαίως τα χάλια της ασχολείται με τη Νέα Δημοκρατία και με το πώς θα προκαλέσει έναν άνευ προηγουμένου διχασμό ώστε να ανακόψει την πορεία της προς την εξουσία.

Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι αστείοι, όμως, έχουν καταφέρει επικοινωνιακά να περάσουν πολύ εύκολα ορισμένες εξαιρετικές δύσκολες στιγμές τους. Έχουν επίσης καταφέρει να πείσουν τον κόσμο ότι διαπραγματεύονται σκληρά και ψηφίζουν τα μέτρα με πόνο ψυχής. Ο δε Τσίπρας έχει καταφέρει σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού να περάσει την εικόνα του «καλού παιδιού που χτυπιέται από τον κακό Σόιμπλε και τους άλλους δανειστές».

Γιατί, λοιπόν, να μην περάσουν τη νέα τους στρατηγική που στόχο έχει τη Νέα Δημοκρατία; Εδώ η Αριστερά έχει ηγεμονεύσει ιδεολογικά τα τελευταία 40 χρόνια, τη ΝΔ δεν θα διχάσει που έτσι κι αλλιώς έχει τα δικά της προβλήματα;

Η στρατηγική που ξεδιπλώνεται στα πάνελ αλλά και στη Βουλή έχει σκοπό να προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά, παρά το γεγονός ότι ο δεύτερος κινείται άκρως διακριτικά, εντελώς πατριωτικά και κυρίως κομματικά. Ουδέποτε υπονόμευσε τη νέα ηγεσία, την στήριξε όσο κανείς άλλος σε αντίθεση με τον άλλον πρώην πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή που βάζει τρικλοποδιές στη ΝΔ για χάρη των φίλων του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, μη έχοντας άλλο τρόπο να σταματήσει την κατηφόρα της ρίχνει αιχμηρές
βολές, ξεκάθαρες μαχαιριές και αρκετές άσχετες υπόνοιες για δήθεν προσπάθεια να τεθεί σε ομηρία ο κ. Μητσοτάκης από τους «Σαμαρικούς». Πέραν του γεγονότος ότι πρόκειται για ανυπόστατες κατηγορίες, που δεν έχουν καμιά βάση και σκοπό έχουν μόνο να προκαλέσουν σύγχυση και διχόνοιες, πολλοί είναι εκείνοι που χρεώνουν αυτή την στρατηγική σε «νεοδημοκρατικούς κύκλους» και ο νοών νοείτω. Λένε δηλαδή ότι συγκεκριμένα κέντρα, εντός και εκτός κυβέρνησης, θα κερδίσουν από μια αναζωπύρωση της εσωστρέφειας στη Νέα Δημοκρατία και από μια σύγκρουση Μητσοτάκη – Σαμαρά χωρίς μάλιστα κανέναν ουσιαστικό λόγο. Όπως όλοι ξέρουμε, όταν «βάζεις φιτιλιές» δεν αργεί να πάρει φωτιά το σκηνικό. Παρά το γεγονός δηλαδή ότι οι σχέσεις Μητσοτακικών – Σαμαρικών δεν έχουν να παρουσιάσουν καμιά επιδείνωση, πολύ εύκολα οι υπονομευτές θα έβρισκαν πεδίο δράσης.

Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να προσέξει τους υπονομευτές, τόσο μέσα στο κόμμα, δηλαδή εκείνους που «συμβουλεύουν» τον Τσίπρα πώς θα σπείρει το διχασμό, όσο και στα υπόγεια του Μαξίμου που ψάχνουν αντίβαρο στην κατάρρευσή τους. Η ΝΔ και ειδικά η ηγεσία της θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ τι πιστεύει και ποιους και θα πρέπει να απομονώσει τους «μπουρλοτιέρηδες» που παίζουν βρόμικα παιχνίδια στο κόμμα.

Δεν έχει καμιά βάση ότι ο Σαμαράς ελέγχει τον Μητσοτάκη ή ότι ο Κυριάκος σύρεται πίσω από τον πρώην πρωθυπουργό. Η λογική λέει ότι η ΝΔ δεν μπορεί να αποδέχεται εγκληματικά νομοσχέδια και διατάξεις που διαλύουν την κοινωνία. Η λογική λέει ότι η αντιπολίτευση πρέπει να αντιπολιτεύεται αλλιώς να πάει σπίτι της και να έχουμε… κυβέρνηση Κάστρο χωρίς έλεγχο και λογοδοσία.

Η λογική λέει ότι ακόμη κι αν η ΝΔ πιστεύει ότι κάποια από τα μέτρα είναι σωστά, πρέπει να αφήσει την κυβέρνηση να τα χρεωθεί. Γιατί είναι δουλειά της κυβέρνησης να αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος των επιλογών.

Εκτός αν κάποιοι στη ΝΔ ή μέσα στην κυβέρνηση θεωρούν ορθότερη στάση να σύρεται η αξιωματική αντιπολίτευση πίσω από το άρμα του Τσίπρα και να τρώει και μαστιγώματα.

Να το ξεκαθαρίσουμε: Δεν υπάρχει καμιά διχόνοια στη ΝΔ. Κυρίως δεν υπάρχει καμιά προσπάθεια υπονόμευσης του Κυριάκου από τον Σαμαρά. Υπονομευτές είναι εκείνοι που κρύβονται σε θάλασσες και βουνά και δεν έχουν κάνει ούτε μια προσπάθεια να βοηθήσουν το κόμμα, από το 2010 και μετά.

Μπορεί η ΝΔ να έχει άλλα προβλήματα, κυρίως ως προς το «αφήγημα» που θέλει να παρουσιάσει, όμως, αυτό είναι θέμα που θα λύσει η νέα ηγεσία, αν θέλει να κυβερνήσει κάποια στιγμή.

Τα βρόμικα παιχνίδια που παίζει η κυβέρνηση για να σπείρει τη διχόνοια δεν πρέπει να περάσουν. Θα δείτε ότι απόψε στη Βουλή αυτή θα είναι η τακτική που θα ακολουθήσει ο Τσίπρας. Δεν θα μιλήσει καθόλου για την «αριστερή λαίλαπα» αλλά θα αναφερθεί στην επιτυχία για το χρέος που θα έλθει και στον Σαμαρά που δήθεν επηρεάζει τον Μητσοτάκη. Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε.

Γι’ αυτό η ΝΔ δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που της στήνουν.

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: