Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι δικές μας προτάσεις προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας


Κυρ. Μητσοτάκης: Οι δικές μας προτάσεις προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας

Την εναλλακτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την πενταετία 2017 - 2021, που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να ξεφύγει οριστικά από τον κύκλο της  στασιμοχρεοκοπίας, ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχλέδιο , ενω παράλληλα εξαπέλυσε και δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό.
Κάνοντας σαφές ότι η ΝΔ έχει ήδη σχεδιάσει το δικό της οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση, ο πρόεΔρος της ΝΔ ανέφερε συγκεκριμένα: «Ας μιλήσουμε για το διαφορετικό δρόμο, για την Ελλάδα της πενταετίας 2017 - 2021. Για τις δυνατότητες της χώρας μας. Για όλα όσα μπορούμε να επιτύχουμε με τη δική μας πολιτική πρόταση.  Μέσα από μια συμφωνία αλήθειας με την κοινωνία. Αλλά και με μια νέα συμφωνία αλήθειας με τους εταίρους μας.
Το σημείο αφετηρίας αυτής της νέας συμφωνίας αλήθειας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, πρέπει να είναι η διαπίστωση ότι η ελληνική οικονομία είναι αδύνατον να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3.5% για τα επόμενα 15 χρόνια. Τέτοια πλεονάσματα είναι εφικτά για σύντομες περιόδους, αλλά είναι αδύνατον να διατηρηθούν μακροπρόθεσμα. Καμία χώρα δεν το έχει πετύχει και είναι παράλογο να ζητείται κάτι τέτοιο από την Ελλάδα.
Ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, είπε, πρέπει να αναθεωρηθεί στο 2%. Οι συνθήκες είναι ώριμες για μία μεγάλη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. “Εμείς θα σας δώσουμε γενναίες μεταρρυθμίσεις και εσείς θα δεσμευθείτε σε λίγο χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα. Εμείς θα πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% και εσείς θα μας δώσετε μία ρύθμιση του χρέους που να εξασφαλίζει τη δυνατότητα απόπληρωμής του χωρίς να στραγγαλίζει την ελληνική οικονομία. 2 συν 4%. Αυτοί πρέπει να είναι οι στρατηγικοί στόχοι για τη χώρα για να σπάσει οριστικά ο κύκλος της στασιμοχρεοκοπία. Για να υπάρξει πραγματική προοπτική εξόδου από την κρίση".

Είναι όμως εφικτός ο στόχος του 4%;διερωτληθηκε ο αρχηγός της ΝΔ και πρόσθεσε "ναι" αλλά "όχι με το μείγμα πολιτικής που ψηφίζουμε σήμερα. Και σίγουρα όχι με αυτήν την Κυβέρνηση. 4% για τα επόμενα πέντε συνεχόμενα χρόνια σημαίνει ότι το 2022 το Α.Ε.Π. της χώρας μας, αυξανόμενο κατά 4% το χρόνο, θα είναι 220 δις ευρώ. 220 δις ευρώ ΑΕΠ σημαίνει 2.100 ευρώ όφελος για κάθε νοικοκυριό ανά έτος. Σημαίνει 120.000 νέες θέσεις εργασίας ανά έτος. Αυτές είναι οι πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.  Οτιδήποτε λιγότερο - ακόμη και στο μαύρο χάλι που έχετε φέρει σήμερα τη χώρα - υπονομεύει τις δυνατότητες της Ελλάδας και θα πρέπει να θεωρείται αποτυχία. Αυτός είναι ο πήχης: 4% το χρόνο. Κάθε χρόνο μέχρι τουλάχιστον το 2022. Αυτό είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε ως κυβέρνηση.  Απέναντι σε αυτό το στόχο θέλουμε να μετρηθούμε και να αξιολογηθούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Ειδικότερα δε, για το θέμα του χρέους, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι: «Το χρέος δεν είναι το θεμελιώδες πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Το πρόβλημα είναι το έλλειμμα μεταρρυθμίσεων, το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, το έλλειμμα επενδύσεων και η επίμονη ανεργία.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο αρχηγός της ΝΔ άσκησε οξύτατη κριτική λέγοντας ότι "δεν ξέρω τί είναι χειρότερο, ένας ψεύτης πρωθυπουργός ή ένας αυταπατόμενος πρωθυπουργός που δεν αντιλαμβάνεται τί γίνεται γύρω του. Είτε ψεύτης, είτε αυταπατόμενος δεν αξίζει να είσαστε πρωθυπουργός αυτής της χώρας". Είσαστε ένας πρωθυπουργός που την άγνοιά του την εμφάνισε σαν μαγκιά. Οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον πρωθυπουργό τους. Εκτός όμως από την αυταπάτη υπήρξε και οργανωμένη πολιτική απάτη. Η χυδαιότερη επιχείρηση πολιτικής απάτης που έγινε ποτέ είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
 Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική και στην νομοτεχνική βελτίωση για το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων. «Είχατε το θράσος να καταθέσετε νομοθετική διόρθωση υποθετικού χαρακτήρα. Ποιον κοροϊδεύετε, τι άλλο θα χρειαστεί ο κ. Καμμένος για να ψηφίσει το νομοσχέδιο; Νομοθετείται την αυταπάτη, ντροπή σας κοροϊδεύετε τους ενστόλους. Στα μούτρα τους κοροϊδεύετε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε ότι αφορά το νέο Υπερταμείο, αφού υπογράμμισε ότι οι δανειστές «εμάς δεν θα μας το ζητούσαν ποτέ», προσέθεσε: «Δεν γίνατε φιλελεύθερος κύριε Τσίπρα επειδή ψηφίσατε κάποια μέτρα, αλλά εσείς υποχρεωθήκατε να ψηφίσετε κάτι που δεν πιστεύετε και αυτό θα οδηγήσει σε μία νέα ιλαροτραγωδία». Τα πυρά του προς τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε και για τον κόφτη, καθώς σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ «έχουν καταλάβει οι δανειστές ότι είστε αναξιόπιστος και σας εξευτελίζουν με τον κόφτη και το Υπερταμείο». «Είστε βαθιά νυχτωμένος εάν νομίζει πως με το κλείσιμο της αξιολόγησης θα απογειωθεί η οικονομία», συμπλήρωσε και παρομοίασε την ελληνική κοινωνία με τον Σίσυφο, διότι «καλείται να ξαναπεράσει τον βράχο της δημοσιονομικής προσαρμογής».
Σχετικά με τα νέα μέτρα ο Κ. Μητσοτάκη διεμήνυσε ότι «στραγγίξουν κάθε επιχειρηματική δράση», ενώ προανήγγειλε ότι ακόμη περισσότεροι θα «κρυφτούν στην παραοικονομία. «Οι έμμεσοι φόροι θα πλήξουν τα ασθενέστερα στρώματα. Χάνουμε 21 δισ. ΑΕΠ από την επιστροφή στην ύφεση. 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό. Κόστος που πληρώνουν οι Έλληνες. Πολιτικός σκοπός  σας είναι η πληβειοποίηση της μεσαίας τάξης».
«Η Βενεζουέλα δεν είναι Σουηδία»
Με οδηγό την …Βενεζουέλα και «σύμμαχο» τον …σύντροφο Νικολάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέθεσε τον Α. Τσίπρα για τις σχέσεις που διατηρεί με την χώρα της Λατινικής Αμερικής. «Αυτά που εισηγείστε δεν παραπέμπουν στην Σουηδία αλλά στην Βενεζουέλα. Η Βενεζουέλα έχει καταστραφεί από τον φίλος σας Νικολάς. Οι πολίτες δεν μπορούν να βρουν τα βασικά αγαθά. Ακόμα θαυμάζετε το μοντέλο της Βενεζουέλας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπενθύμισε ενώπιον του Σώματος την υπόθεση με τον ερωτύλο πρέσβη.
«Πως εξηγείτε η σπουδή σας να καλύψετε τον παρεκτρεπόμενο πρέσβη. Εκτός αν υπάρχει άλλη θεωρία ότι οι δεσμοί σας με την Βενεζουέλα   είναι ακόμα βαθύτεροι και στενότεροι από μια πολιτική ταύτιση», υπαινισσόμενος συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Για να καταλήξει φτάνοντας στο συμπέρασμα: «Κύριε Τσίπρα είστε λαϊκιστής, οπορτουνιστής και εξουσιολάγνος»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: