Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για την απλή αναλογική και τη συνέντευξη Σαμαρά στον Νίκο Χατζηνικολάου (6/6/16)


Ο Άδωνις Γεωργιάδης για την απλή αναλογική και τη συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στη Realnews κ.α. στον Νίκο Χατζηνικολάου, στον Real FM 97,8 FM (Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016).
«Συνήθως οι κυβερνήσεις που αντιλαμβάνονται ότι χάνουν, πάνε να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο» ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει το κεντρικό θέμα της Realnews, ότι κάποιοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εισηγούνται στον Πρωθυπουργό να αιφνιδιάσει την αξιωματική αντιπολίτευση καταθέτοντας εκλογικό νόμο απλής και ανόθευτης αναλογικής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε συγκεκριμένα: «Τώρα που ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα τις χάσει, και με πολύ μεγάλη διαφορά , θα προσπαθήσει να βρει τρόπους να αποφύγει το πολιτικό του μέλλον. Και συνήθως οι κυβερνήσεις που αντιλαμβάνονται ότι χάνουν, πάνε να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο. Θα πρέπει να προσέξει ο κ. Τσίπρας μην τυχόν πάρει άλλη μία μοιραία απόφαση για τη χώρα.

Πριν από περίπου δέκα μέρες ο κ. Κουρουμπλής, ο αρμόδιος υπουργός, είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι κατά τη γνώμη του, αν γίνει απλή αναλογική η Ελλάδα δεν θα ξανακυβερνηθεί ποτέ. Οφείλω να σας πω ότι συμφωνώ. Μία απλή αναλογική όπως τη θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ (…) θα σήμαινε ότι για να έχουμε κυβέρνηση θα θέλαμε έναν συνασπισμό τεσσάρων, πέντε και έξι κομμάτων. Το θεωρώ σχεδόν αδύνατον να συμβεί αυτό στην Ελλάδα –και αν συμβεί, αδύνατον να έχει μακροημέρευση ή να μπορεί να παίρνει στοιχειωδώς δύσκολες αποφάσεις. Θα το θεωρούσα λοιπόν – αν συνέβαινε- μοιραίο».

Ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα της ΝΔ για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε ότι
«το αίτημα των εκλογών το κάναμε μετά από πολύ περίσκεψη» εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι το κόστος των εκλογών, θα είναι πολύ μικρότερο για τη χώρα, από ό,τι η παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προχώρησε επίσης στην εκτίμηση ότι «είναι αδύνατον να προκόψει η χώρα με αυτά τα μέτρα», προσθέτοντας ότι «η ΝΔ θα αλλάξει αυτούς τους νόμους».
Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: