Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Δημοσιογράφοι Βενεζουέλας: Αν σάς κλείσουν κανάλια ανοίγει δρόμος για δικτατορία

"Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα. Η Δημοκρατία είναι στα χέρια του λαού και δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται στα χέρια μιας ομάδας"

«Αν κλείσουν κανάλια στην Ελλάδα αυτό ανοίγει τον δρόμο για μια δικτατορία και οι Έλληνες πρέπει να αγωνιστούν για να υπερασπιστούν την Δημοκρατία» επισημαίνει ο πρόεδρος των δημοσιογράφων της Βενεζουέλας σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα iefimerida.gr.

«Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα. Η Δημοκρατία είναι στα χέρια του λαού και δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται στα χέρια μιας ομάδας που θέλει να αποφασίζει για το μέλλον του και να διαχειρίζεται την περιουσία του λαού» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τινέδο Γκία.

«Στην περίπτωση μας μιλάμε για το μέλλον του λαού της Ελλάδας και του λαού της Βενεζουέλας» προσθέτει. 

Σημειώνεται ότι το όνομα του Γκία ταυτίστηκε με τον αγώνα που έδωσε ο δημοσιογραφικός
κόσμος της Βενεζουέλας για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου, ειδικά μετά από το λουκέτο που έβαλε ο Ούγο Τσάβες, το 2007, στο κανάλι RCTV, όπου ο Γκία ήταν κεντρικός παρουσιαστής.

«Το κανάλι RCTV ήταν το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι της χώρας, το οποίο εξέπεμπε για περισσότερα από 70 χρόνια χωρίς καμία διακοπή (...) διαχρονικά επέκρινε όλες τις κυβερνήσεις όταν εκείνες ξεχνούσαν τις υποσχέσεις που έδιναν στον λαό (...) έγινε ‘‘κακός μπελάς’’ για την κυβέρνηση του Ούγο Τσάβες. Ήταν πολύ ‘’ενοχλητικό’’ γιατί έκανε πολλές σημαντικές αποκαλύψεις. Ασκούσε έντονη κριτική στην κυβέρνηση» εξηγεί ο πρόεδρος των δημοσιογράφων της Βενεζουέλας.

Πηγή:skai.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: