Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ισραήλ. Η συνάντηση με τον Νετανιάχου και η επίσκεψη στη Ραμάλα


>Με την συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Ντανιάχου, ο πρόεδρος της ΝΔ ολοκληρώνει τον κύκλο επαφών του στο Ισραήλ, με την σημερινή ατζέντα του να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, συζητήσεις με τον πρόεδρο της Κνεσέτ Γιούλι Έντελσταϊν, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Zionist Union και υπουργό Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι και την επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής φιλίας Ισραήλ-Ελλάδος Αγελέτ Ναχμιάς-Βερμπίν, ενώ στη Ραμάλα θα συναντήσει τους εκπροσώπους της παλαιστινιακής ηγεσίας και θα ξεναγηθεί τέλος στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασσέμ.
>Πρόκειται για ενα γεωπολιτικού χαρακτήρα ταξίδι με τον Πρόεδρο της ΝΔ να επιδιώκει να κρατήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την πολιτική ηγεσία του Ισραήλ, ενώ αντίστοιχες επαφές προγραμματίζει το αμέσως χρονικό διάστημα σε Αίγυπτο και Τουρκία.
>Συνεργάτες του κ. Μητσοτακη εντάσσουν αυτόν τον κύκλο συναντήσεων σε μια ευρύτερη στρατηγική διεθνών επαφών του Προέδρου της ΝΔ, προκειμένου οι συνομιλητές του να ενημερωθούν για τις θέσεις του για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά κυρίως, να κεφαλαιοποιηθεί από πλευράς της Συγγρού, το μομέντουμ και η δυναμική των δημοσκοπικών ευρημάτων που εμφανίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως εν δυνάμει Πρωθυπουργό, από τη στιγμη που δείχνει να παγιώνεται η διαφορά του από τον Αλέξη Τσίπρα ως προς το ποιος θεωρείται καταλληλότερος για Πρωθυπουργός.
>Το πρόγραμμα των επίσημων επαφών του προέδρου της ΝΔ ξεκίνησε την Κυριακή με συνάντηση την οποία είχε με τον Ισραηλινό Πρόεδρο του Ισραήλ Ρουβέν Ρίβλιν, η οποία χαρακτηρίστηκε ως μια «πολύ θερμή συνάντηση», με τον Κυριακο Μητσοτακη να σημειώνει ότι
>«το Ισραήλ είναι στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα» τονίζοντας παράλληλα ότι η πολιτική προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι μια πολιτική η οποία υιοθετήθηκε και υιοθετείται από όλες τις ελληνικές Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.
>Το προγράμμα του Προέδρου της ΝΔ περιελάμβανε μεταξύ άλλων συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και ξενάγηση στην πόλη, αλλά και γεύμα εργασίας με την ιδρύτρια μιας start-up εταιρείας για την αστική ανάπτυξη που λειτουργεί στο πλαίσιο του δήμου του Τελ Αβίβ.
>Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο πανεπιστήμιο της ισραηλινής πρωτεύουσας, όπου και ενημερώθηκε από ακαδημαϊκά στελέχη για τις υποδομές και το πλαίσιο για τις start-up εταιρείες στο Ισραήλ, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε σε ένα Hub με νεοφυείς επιχειρήσεις.
huffingtonpost.grΜοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: