Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Στο ταξί για το νομισματοκοπείο ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Κώστα Τσιάρα*
Όπως προκύπτει από τις πρόσφατες αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ, στο ταξί για το Νομισματοκοπείο, ο κ. Λαφαζάνης δεν ήταν μόνος. Με συνεπιβάτες τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά τελικά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούσε τη χώρα συνειδητά στην πλήρη αποσταθεροποίηση, με απώτερο στόχο την έξοδο από το ευρώ και την οριστική απομόνωση της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Στην «κούρσα» της συγκυβέρνησης, όμως, οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν πολύ ακριβά την ταρίφα, την οποία ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, Κλάους Ρέγκλινγκ, εκτίμησε στα 100 δισ. €.
Μπροστά στο Σχέδιο T(sipras) που ξεδιπλώνεται από τις καθημερινές αποκαλύψεις που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, η Νέα Δημοκρατία ζήτησε και ζητά, επιτακτικά πια, τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, γιατί οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ξέρουν. Να ξέρουν την πλήρη αλήθεια για το αν τελικά υπήρξε plan X και με ποιου εντολή εκπονήθηκε. Γιατί, όταν τέτοια επικίνδυνα, σκοτεινά σχέδια εκπονούνται εξωθεσμικά στα σπίτια των υπουργών, τότε αυτά προσιδιάζουν σε «γιάφκες». Γιατί η εμπλοκή του στρατού στην εσωτερική ασφάλεια θυμίζει άλλα καθεστώτα και άλλες εποχές. Γιατί, τέλος, οι πολίτες αδυνατούν να ορθοποδήσουν από τα capital controls, την υπερφορολόγηση και τις περικοπές που ακολούθησαν τη διαπραγμάτευση του περασμένου καλοκαιριού και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγεί 30.000 επιχειρήσεις τον χρόνο στο λουκέτο και χιλιάδες εργαζόμενους στις ουρές του ΟΑΕΔ.
Ο κ. πρωθυπουργός δεν δικαιούται, πια, να σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στις αποκαλύψεις. Ο κ. Τσίπρας είναι αντιμέτωπος με μια τεράστια ευκαιρία και ταυτόχρονα μια τεράστια ευθύνη. Να επιτρέψει μέσω της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ξεκαθαρίσει το δυσώδες περιβάλλον, που δημιουργούν οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη - Γκαλμπρεϊθ. Αν η πίστη στην αθωότητα των επιλογών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι τόσο ισχυρή, τότε θα πρέπει οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες να υπερψηφίσουν το αίτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για τη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει πιθανές ευθύνες για την αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και την επιβολή capital controls. Γιατί έτσι μόνο θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία της πολιτικής ζωής και θα ξεδιαλύνει το ομιχλώδες τοπίο αμφισβήτησης και καχυποψίας, που παρεμποδίζει τις επενδύσεις και κρατά την οικονομία καθηλωμένη στην ύφεση.
* Ο κ. Κώστας Τσιάρας είναι βουλευτή Καρδίτσας & γεν. γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: