Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Cosco: Δεν έχει τελειωμό ο διασυρμός της κυβέρνησης


Απίστευτα είναι τα καραγκιοζιλίκια με τα οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να φέρει την... ανάπτυξη στην Ελλάδα. Η υπόθεση της Cosco δεν ανέδειξε απλά τη Βαβέλ που επικρατεί σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ. Έδειξε και τον βαθμό επικινδυνότητας του κ. Τσίπρα και της παρέας του. Μάλιστα, επειδή στο Μαξίμου κατάλαβαν ότι έκαναν τεράστια γκάφα με το να «σηκώσουν» ένα θέμα από το πουθενά, αφού «κάλυψαν» τον Θ. Δρίτσα, στη συνέχεια τον άδειασαν με τις αλλαγές που έκαναν στο νομοσχέδιο, αλλαγές με τις οποίες συμφώνησαν και οι Κινέζοι.

Είναι τόσο αστείο όμως. Δύο μέρες προτού ο πρωθυπουργός πάει στην Κίνα για να συζητήσει για επενδύσεις ένας υπουργός του, από τους λεγόμενους «Ταλιμπάν» της αριστεράς τον εξευτελίζει με τέτοιο τρόπο. Και δεν είναι μόνον αυτός. Ο υπουργός κατήγγειλε τελικά ότι τις όποιες αλλαγές τις έκαναν οι νομικοί του Μαξίμου κι όπως είπε και η Γεροβασίλη ήταν ήσσονος σημασίας και απλά έγινε ό,τι έγινε για να το εκμεταλλευτεί η αντιπολίτευση. Αυτή βεβαίως είναι αλλού γι' αλλού.

Όμως, το να έχει υπογραφεί μια σύμβαση παρουσία του πρωθυπουργού, να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται με τους Κινέζους, να κλείνουν ραντεβού για να πάει ο Τσίπρας στο Πεκίνο και λίγες μέρες μετά να καταθέτουν σύμβαση με αλλαγές, αυτό δείχνει ότι ούτε ο πρωθυπουργός δεν κυβερνά. Ότι αυτή η χώρα είναι στον αυτόματο πιλότο και είναι θέμα χρόνου να σκάσει.

Να θυμίσουμε βεβαίως, για να μην ξεχνιόμαστε, ότι ο Δρίτσας έχει δίκιο στην υπόθεση. Αυτός από την αρχή δεν ήθελε την παραχώρηση του ΟΛΠ, αυτός ήταν επικεφαλής στο «Λιμάνι της αγωνίας» και μαζί με τον Τσίπρα έβγαζαν λόγους και μιλούσαν για ξεπούλημα του λιμανιού, που είναι ξεπούλημα του Πειραιά και όλης της Ελλάδας. Αυτά δεν τα ξεχνάμε, μη μας περνάνε για κορόιδα στο Μαξίμου.

Τώρα αν ο Τσίπρας έκανε την κωλοτούμπα του αιώνα είτε γιατί γνώρισε το... κινεζικό μέλι είτε γιατί θεωρεί ότι είναι η μοναδική ελπίδα του για να διασωθεί, ε, δεν φταίει ο Δρίτσας της κυρά Τασίας ο σύζυγος που θέλει να μπλοκάρει διαρκώς τη σύμβαση.

Αλλά το ζήτημα για την Ελλάδα είναι μέχρι που θα πάει αυτή η κατάσταση. Μέχρι πότε θα κινδυνεύει η χώρα και η οικονομία να τιναχτεί στον αέρα γιατί στην κυβέρνηση έχει κι άλλους... καμικάζι ψευτοαριστερούς που όμως προς το παρόν έχουν βολευτεί στην καρέκλα. Ο Δρίτσας αν είχε φιλότιμο, αν είχε ελάχιστη αξιοπρέπεια έπρεπε να έχει παραιτηθεί. Δεν συμφωνείς με την Cosco; Κάντα... κούγκι και πήγαινε σπίτι σου.

Θέλεις να μείνεις στην καρεκλίτσα σου; Κάνε τουμπεκί ψιλοκομμένο, δέξου τις προσβολές, σβήσε το... αγωνιστικό σου παρελθόν και προχώρα. Άσε όμως και τη χώρα να προχωρήσει.

Όσο για τον Τσίπρα, τα έχουμε ξαναπεί. Όταν ο Θεός μοίραζε αξιοπρέπεια αυτός κρατούσε ομπρέλα. Και το ίδιο ισχύει για μεγάλη μερίδα της κυβέρνησης.

antinews.gr







Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: