Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Πιθανός αντιπρόεδρος της H. Clinton ο ναύαρχος ε.α. Τζέιμς Σταυρίδης

Πιθανός αντιπρόεδρος της H. Clinton ο ναύαρχος ε.α. Τζέιμς Σταυρίδης

Το όνομα του Ναυάρχου ε.α. και πλέον Πρύτανη της σχολής Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Tufts κ. Τζέιμς Σταυρίδη περιλαμβάνεται στην τελική λίστα των υποψηφίων αντιπροέδρων της υποψηφιότητας Clinton. 
Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times που μετέδωσε η  Καθημερινή και οι οποίες επικαλούνται πηγές στο περιβάλλον της υποψήφιας προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο γνωστός στο ελληνικό κοινό ομογενής μοιάζει να ικανοποιεί ένα από τα κριτήρια που έχει θέσει η Hilary Clinton. Κι αυτό είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος που θα την συνοδεύσει στην εκλογική μάχη με τον Donald Trump να έχει στρατιωτική εμπειρία.
Ο κ. Σταυρίδης γεννήθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ και αποφοίτησε από τη Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ το 1976 ενώ το 1984 αναδείχθηκε διδάκτορας της σχολής Φλέτσερ στις διεθνείς σχέσεις. Διετέλεσε ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και είχε το γενικό πρόσταγμα σε στις επιχειρήσεις της συμμαχίας στη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και τη Συρία αλλά και στα μέτωπα των βαλκανίων και της αντιμετώπισης της πειρατείας στις ακτές της Αφρικής.
Από το επιτελείο της κ. Clinton, πάντως, αρνήθηκαν οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο ενώ την ίδια στάση τήρησε και ο κ. Σταυρίδης.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: