Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Παράνοια!

Για το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Αλέξη και το γλείψιμο του ΑΠΕ ή της ΕΡΤ στον μεγάλο ηγέτη έχουμε ήδη γράψει. Για την επίθεση μιας φασιστοφιλάδας κόκκινης απόχρωσης όπως η Αυγή που επιτίθεται στον Πύρρο Δήμα γιατί προφανώς δεν… ήταν δικός τους, τα έχετε μάθει. Προφανώς στην ηθική της αριστεράς, αν αυτή υπάρχει, οι μέτριοι, οι ανίκανοι και οι άσχετοι έχουν τον πρώτο λόγο. Άλλωστε, οι μοναδικές επιτυχίες τη αριστεράς είναι η ενίσχυση του μπάχαλου, η καμμένη Αθήνα, τα διαλυμένα πανεπιστήμια και τα κομματικοποιημένα σχολεία.

Και βεβαίως, μια κοινωνία φλομωμένη από τους μύθους και τα ψέματα της αριστεράς.

Ο Γκαιμπελισμός όμως δεν έχει όρια. Δεν φτάνει η στοχοποίηση των αντιπάλων. Δεν φτάνει η αποθέωση του Τσίπρα και της παρέας του. Τώρα αποφάσισαν να παραποιήσουν και τον τρόπο που αναλύονται τα στοιχεία του προϋπολογισμού.

Δεν τους άρεσαν τα δημοσιεύματα που λένε ότι υπάρχει μαύρη τρύπα πάνω από 700 εκατ. ευρώ μόνο τον Ιούλιο κι έβγαλαν οργισμένες ανακοινώσεις. «Άσχετοι όσοι αναλύουν τα στοιχεία», λέει το υπουργείο Οικονομικών ενώ το Μαξίμου είναι εξοργισμένο γιατί οι… κακοί δημοσιογράφοι και η αντιπολίτευση κάνουν κακές αναλύσεις για την οικονομία.

Πάει καλά η οικονομία λένε στην κυβέρνηση λες και δεν έχουμε μάτια να δούμε. Με αλχημείες
προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν αλλά τα νούμερα είναι νούμερα. Κόβουν από παντού δαπάνες, καθυστερούν επιστροφές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016 οι δαπάνες ήταν κατά 3,3 δισ. ευρώ χαμηλότερες του στόχου. Η συγκράτηση αυτή των δαπανών προήλθε κατά:

- 2,4 δισ. ευρώ από τις πρωτογενείς δαπάνες

- 330 εκατ. ευρώ από τα εξοπλιστικά προγράμματα και

- 900 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Επιλέχθηκε για μία ακόμη φορά η εύκολη λύση από την κυβέρνηση της μείωσης του ΠΔΕ που ουσιαστικά αποδυναμώνει την ανάπτυξη της χώρας.

Τα στοιχεία είναι δραματικά και έρχονται χειρότερα. Οι επόμενοι μήνες είναι δύσκολοι για τους πολίτες αλλά ποιος πιστεύει ότι θα πληρώσει ο ελληνικός λαός φόρους πάνω από 22 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους;

Επίσης, τα στοιχεία για την κατανάλωση είναι κακά, μειώνονται οι αγορές των πολιτών, επομένως, μειώνονται και τα έσοδα από έμμεσους φόρους. Πώς λοιπόν θα μπορέσει η κυβέρνηση να εισπράξει αυτά που πιστεύει; Πώς εκτιμά ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι καλοί; Με λογιστικές αλχημείες και με επιθέσεις σε όσους ξέρουν να διαβάζουν τον προϋπολογισμό νομίζουν ότι θα σταματήσουν το τσουνάμι που οι ίδιοι δημιούργησαν;

Αν θυμάστε καλά, η επιλογή της αύξησης των φόρων ήταν της κυβέρνησης της αριστεράς, το είχε αποκαλύψει ο Ντομπρόβσκις. Επομένως, έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες.

Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει εκτός από τους εγκάθετους της Αυγής, του ΑΠΕ ή της ΕΡΤ που έχουν φτιάξει κομματικούς δημοσιογραφικούς στρατούς για να υπερασπιστούν το καθεστώς. Λίγα είναι τα ψωμιά τους και σίγουρα θα πληρώσουν και την κατάρρευση της οικονομίας και την σταλινικού τύπου επίθεση κατά όσων δεν συμφωνούν μαζί τους.
antinews.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: