Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Το βάρος πέφτει στον Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στη ΔΕΘ, είπε τα ψέματά του, προκάλεσε την κοινή γνώμη με την έπαρσή του, απέδειξε ότι κι αυτός είναι διαπλεκόμενος κι επιβεβαίωσε ότι είναι πλέον παραδομένος στις ορέξεις όσων έβριζε και απειλούσε εντός κι εκτός Ελλάδος. Είναι πλέον παρελθόν, τυπικά και ουσιαστικά, το βάρος πέφτει τώρα στον Μητσοτάκη. Η παρουσία του ως αρχηγού κόμματος κι εν δυνάμει πρωθυπουργού για πρώτη φορά, κι αφού άκουσε τις μπαρούφες του αντιπάλου του, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Γι’ αυτό και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός.
Προς ώρας έχει κλείσει ένα εσωκομματικό μέτωπο με την ανακωχή με τους Καραμανλικούς και το μόνο που πρέπει να σκεφτεί είναι πώς θα αντιμετωπίσει τον μεγάλο του αντίπαλο.
Ξέρει τι έχει πει ο Τσίπρας, γνωρίζει τις δυνατότητες που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και που το πάει, είναι η ώρα να παρουσιάσει το σχέδιο της ΝΔ για την οικονομία και τη χώρα. Ο λαός είναι ο υπέρτατος κριτής και θα κρίνει πρόσωπα και καταστάσεις.
Ο Μητσοτάκης είναι άπειρος και πολλές φορές δείχνει να μην καταλαβαίνει τα προβλήματα της χώρας. Τουλάχιστον δείχνει να μαθαίνει και κυρίως ακούει όσους του λένε ότι δεν μπορεί η χαλαρή αντιπολίτευση να νικήσει ένα καραβάνι που ουρλιάζει για να φοβηθούν τα σκυλιά, αντί το αντίθετο.
Όταν του λένε «ξύπνα» δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι με αντιπολίτευση... Κολωνάκι δεν μπορείς να πας πουθενά. Η δημοσκόπηση του Βήματος που δείχνει σχεδόν 4 μονάδες διαφορά είναι καλή για τη ΝΔ, αλλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Το θετικό είναι ότι ένα χρόνο μετά από τις εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται σημαντικά και στους επιμέρους δείκτες είναι πολύ μπροστά. Αλλά δεν αρκούν όλα αυτά. Για να υπάρξει ένα ρεύμα νίκης, που τώρα δεν υπάρχει, πρέπει ο Κυριάκος να πείσει ότι έχει σχέδιο κι ότι μπορεί να το φέρει σε πέρας. Ούτε φαφλατάδικες εξαγγελίες χρειάζονται, ούτε μεγαλόπνοα οράματα για το πώς θα σωθεί η Ελλάδα.
Δεν πρέπει ο Μητσοτάκης να γίνει…
Τσίπρας και να πέσει στο επίπεδό του, αλλά δεν πρέπει και να δείξει ότι είναι απλά ο γόνος μιας πολιτικής οικογένειας που δεν έχει τίποτε να προσφέρει.
Υπάρχουν λύσεις για την Ελλάδα, αρκεί να τολμήσει κάποιος να τις εφαρμόσει, να πείσει τους πολίτες ότι οι μάγοι μας τέλειωσαν και να προτάξει την επιστροφή στο ρεαλισμό.
Αλλά ΝΔ δεν είναι μόνο Μητσοτάκης. Πρέπει και τα άλλα στελέχη να βγουν μπροστά. Να πάψουν να κάνουν «λευκή» απεργία γιατί δεν τους αρέσει η ηγεσία ή γιατί είναι δυσαρεστημένοι. Να βγάλουν από πάνω τους αυτή την αιώνια «ξινίλα» και να πάνε στο λαό. Περιοδείες παντού, παρουσίαση του προγράμματος, μάχες στη Βουλή, έξυπνες επιλογές και κυρίως τέρμα τα λάθη του παρελθόντος.
Είναι η ώρα της ΝΔ, κάποιοι πρέπει να το καταλάβουν!
antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: