Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Χατζηδάκης: Ο λαϊκισμός είναι εθνικό καρκίνωμα

Εθνικό καρκίνωμα χαρακτήρισε το λαϊκισμό ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», με θέμα: «Οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές - οδηγός για το μέλλον της Ελλάδας».
Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος, μπήκαν στο μνημόνιο και το αποχαιρέτησαν, σε αντίθεση με εμάς που παραμένουμε εγκλωβισμένοι.
AdTech Ad
Ως βασική αιτία ανέφερε το λαϊκισμό, που, όπως είπε, μας έχει παγιδεύσει σε οπισθοδρομική εσωστρέφεια.
«Η λύση δεν μπορεί να εδράζεται σε λαϊκίστικες προσεγγίσεις, αλλά στην κοινή λογική και στην υιοθέτηση καλών ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών», είπε, σημειώνοντας πως πρέπει να ανακαλύψουμε τι πέτυχε αλλού και να το μεταφέρουμε και εδώ.
Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι για τη διαμόρφωση του προγράμματος της ΝΔ συνέβαλαν εκατοντάδες τεχνοκράτες, έγινε διάλογος με κοινωνικούς εταίρους και φορείς, καθώς και με ανοικτή ηλεκτρονική διαβούλευση με την κοινωνία, στην οποία συμμετείχαν 25.000 πολίτες.
«Στην προετοιμασία του προγράμματός μας ξεκάθαρα λέμε όχι στο λαϊκισμό, όχι στα συνθήματα. Προσεγγίζουμε τις προκλήσεις με ρεαλισμό και ειλικρίνεια και αυτό θα αποτυπωθεί και στην ομιλία του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ», συνέχισε.
«Να προσφέρουμε την ελπίδα της αλήθειας και όχι των ψεύτικων υποσχέσεων. Στόχος μας δεν είναι η Ελλάδα των επιδομάτων, αλλά των ευκαιριών για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Καθένας να μπορεί να οραματίζεται, να επιχειρεί, να δημιουργεί», πρόσθεσε με έμφαση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: