Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Η ανικανότητά τους θα τους ρίξει



Οι περισσότερες κυβερνήσεις από τη Μεταπολίτευση και μετά, όταν κατέρρεαν, έπαιζαν το χαρτί της «προσπάθειας εκτροπής που βρίσκεται εν εξελίξει». Του «πραξικοπήματος από άγνωστους ή γνωστούς κύκλους για να πέσει». Κάθε φορά που ένας πρωθυπουργός ή ένα μάτσο άχρηστοι υπουργοί και στελέχη εμφανίζονται κουρασμένοι ή στριμωγμένοι ρίχνουν αυτή τη θεωρία συνωμοσίας μπας και τσιμπήσει κανένας ψηφοφόρος και τους στηρίξει.
Θα θυμάστε τον Γ. Παπανδρέου που είδε εκτροπή ακόμη και από εξωγήινους ή από υπουργάρες της κυβέρνησης Καραμανλή που ακόμη και σήμερα πιστεύουν ότι κάποιος ήθελε να «σκοτώσει» τον πρωθυπουργό γι’ αυτό κι εκείνος αποσύρθηκε στο ησυχαστήριο της Ραφήνας.
Έτσι και σήμερα, η κυβέρνηση Τσίπρα στριμωγμένη όσο ποτέ και με έναν πρωθυπουργό κουρασμένο να κάνει διακοπές στις ΗΠΑ ρίχνει ξανά το ίδιο κοσκινάκι στο τραπέζι.
Ενορχηστρωτής αυτού του νέου…σανού είναι φυσικά ο πολυπράγμων Νίκος Παππάς ο οποίος επιχειρεί δια των νεύρων, της σύγκρουσης και του διχαστικού λόγου να χωρίσει τους ανθρώπους στην Ελλάδα σε «εμείς κι εκείνοι». Στους «κακούς δεξιούς και στους καλούς αριστερούς». Άξιοι συμπαραστάτες
του υπουργοί – γενίτσαροι όπως ο Κουρουμπλής ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ «απαγόρευσε» σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν ΝΔ γιατί… ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά και πράσινα άλογα.
Η απάντηση είναι απλή. Καμιά συνωμοσία δεν γίνεται για να πέσει η κυβέρνηση. Κανένα πραξικόπημα δεν λαμβάνει χώρα πουθενά. Ούτε καν έχουν τη διάθεση οι άλλοι πολιτικοί κύκλοι να ασχοληθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός θα πέσει μόνος του και θα πέσει με πάταγο. Το θέμα είναι πόση ζημιά θα έχει κάνει μέχρι τότε. Οι κυβερνήσεις πέφτουν με δύο τρόπους. Αν χάσουν τη δεδηλωμένη στη Βουλή, οπότε παραιτούνται άρα δεν έχει γίνει κανένα πραξικόπημα. Εκτός κι αν πέφτει χρήμα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξωνημένοι.
Ο δεύτερος τρόπος είναι οι εκλογές. Πας στις κάλπες και αποφασίζει ο λαός. Αυτό δεν είναι πραξικόπημα, είναι δημοκρατία, εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει τι σημαίνει κάτι τέτοιο. Και στις εκλογές πας με απόφαση της κυβέρνησης. Ο Τσίπρας θα αποφασίσει αν θα πάει σε εκλογές γιατί δεν μπορεί να κυβερνήσει. Κανείς δεν θα τον ρίξει και κανείς δεν του φταίει.
Ας αφήσουν λοιπόν αυτές τις ανόητες θεωρίες κι ας κυβερνήσουν, κανείς δεν τους φταίει και κανείς δεν συνωμοτεί, τουλάχιστον κρυφά. Κριτική ασκεί στην κυβέρνηση, πολεμική μπορεί να κάνει, αντιπολίτευση επίσης, αρνητικά δημοσιεύματα στον τύπο, αλλά όλα αυτά είπαμε είναι δημοκρατία.
Στον κ. Παππά και την ομάδα «νέος σανός» δεν φταίει κανείς. Δεν φταίει η ΝΔ και ο Κυριάκος που κάνουν αντιπολίτευση. Αυτή είναι η δουλειά τους.
Δεν φταίει ο Στουρνάρας που τους λέει ότι είναι άσχετοι και οδηγούν την οικονομία και τις τράπεζες στα βράχια.
Δεν φταίει το ΔΝΤ που γνωρίζαμε εξ αρχής ότι έχει σκληρές θέσεις. Δεν φταίει κανείς άλλος καναλάρχης ή επιχειρηματίας ο οποίος κοιτά τα συμφέροντά του.
Την κυβέρνηση θα την οδηγήσουν στην έξοδο οι δικοί της χειρισμοί. Η ανικανότητά της να κυβερνήσει, τα βρόμικα παιχνίδια που παίζει με πληρωμένους δημοσιογράφους να γράφουν ανοησίες.
Θα την ρίξει ο Παππάς και η αλαζονεία του. Θα την ρίξουν οι γενίτσαροι σαν τον Κουρουμπλή, τον Βουδούρη, τον Κοτζιά και τους άλλους Πασόκους που έγιναν αίφνης… αριστεροί.
Και θα τη ρίξει ο ίδιος ο Τσίπρας που είναι μεν ένας έξυπνος πολιτικός αλλά είναι λαοπλάνος, ψεύτης, υποκριτής και τελικά άχρηστος για τη δουλειά που του ανατέθηκε.
Το πραγματικό πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης το κάνει η ίδια και φυσικά το συνεταιράκι της ο Καμμένος που ψάχνει να βρει τρόπο να φύγει προκειμένου να διασώσει ό,τι μπορεί ή… να μην πάει φυλακή. Άλλωστε, ξέρουμε ότι με εκλογές παραγράφονται τα εγκλήματα της πρώτης περιόδου αφασίας.

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: