Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Δικηγόρος συζύγου Στουρνάρα για έφοδο εισαγγελέων: Σκοπιμότητες, λυπάμαι για το πώς λειτουργούν οι θεσμοί

Έκανε λόγο για «αμφιβόλου δικονομικής νομιμότητας» πράξεις

Ο Σπύρος Μουζακίτης απαρίθμησε τρεις δικονομικές αταξίες που «με κάνουν να σκέπτομαι το ενδεχόμενο σκοπιμοτήτων» - Ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ποιος διέρρευσε την πληροφορία για την έρευνα

Για σοβαρές δικονομικές αταξίες η ύπαρξη των οποίων, όπως είπε, «οδηγεί το μυαλό σε σκοπιμότητες» έκανε λόγο ο δικηγόρος της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα για τον έλεγχο το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία της εταιρείας της κυρίας Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα.

Όπως εξήγησε ο Σπύρος Μουζακίτης η πρώτη και σοβαρότερη δικονομική αταξία είναι ότι από τη στιγμή που για το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και υπάρχει εκκρεμής δικογραφία σε ειδικό ανακριτή, η δικονομία λέει ότι δεν μπορεί να γίνει καμία άλλη ανακριτική πράξη από κανέναν άλλο παρα μόνο από αυτόν τον ειδικό ανακριτή.

«Από ό,τι φαίνεται ο ειδικός ανακριτής δεν έχει λάβει γνώση της υπόθεσης, δεν έχει δώσει τη συγκεκριμένη παραγγελία και δεν εποπτεύει αυτός τη συγκεκριμένη έρευνα» συμπλήρωσε ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας που παραιτήθηκε από τη θέση του το 2013 και έκτοτε δικηγορεί.

«Όταν υπάρχουν δικονομικές αταξίες το μυαλό πάει σε σκοπιμότητες» συνέχισε ο κ. Μουζακίτης και στην ερώτηση των δημοσιογράφων του ΒΗΜΑ FM «δηλαδή;», ο δικηγόρος της Λίνας Στουρνάρα απάντησε «δεν μπορώ να το ξέρω εγώ αυτό. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις γι' αυτό».

«Χθες έγινε αυτή η ενέργεια για μια προκαταρκτική έρευνα με μια παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση ενός εισαγγελέως που δεν ξέρω αν λειτουργεί αυτοβούλως» συμπλήρωσε ο κ. Μουζακίτης.


Όσον αφορά τις άλλες αταξίες ο κ. Μουζακίτης είπε ότι ούτε τα μέλη του κλιμακίου της οικονομικής αστυνομίας ούτε ο παριστάμενος εισαγγελέας δεν επέδειξαν υπηρεσιακή ταυτότητα.

Όπως είπε, επίσης, τα αστυνομικά όργανα είχαν στα χέρια τους ένα ανεπικύρωτο φωτοαντίγραφο της εισαγγελίας πρωτοδικών του τμήματος της εισαγγελίας διαθφοράς, που είχε εκδοθεί στις 14 Σεπτεμβρίου.

Χαρακτήρισε επίσης «ανεπίτρεπτο» το γεγονός ότι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα «έξω από το σπίτι υπήρχε κουστωδία δημοσιογράφων και καμερών. Έγινε σόου».

«Πρέπει να γίνει άμεσα προκαταρκτική εξέταση για το ποιος διέρρευσε τη διεξαγωγή της επιχείρησης. Ποιος είναι εκείνος που διέρρευσε αυτή την πληροφορία για μια πράξη που σύμφωνα με τη δικονομία διέπεται από την αρχή της απολύτου μυστικότητας» τόνισε ο δικηγόρος της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.
«Διενεργείτο η πράξη αυτή και συγχρόνως μεταδιδόταν από όλα τα μέσα ενημέρωσης. Είναι πράγματα αυτα; Πού ζούμε;» αναρωτήθηκε ο δικηγόρος.

Μιλώντας γι' αυτή καθ' αυτή την έρευνα ο δικηγόρος τη χαρακτήρισε «περιττή ενέργεια» αναρωτώμενος «τι σκοπό έχει». «Ήθελαν να κάνουν κάποιο φορολογικό έλεγχο; Ας μας έστελναν μια πρόσκληση όπως κάνουν οι ΔΟΥ γιατί το μόνο που συγκέντρωσαν ήταν φορολογικά στοιχεία».

Παρατήρησε ακόμα ότι στις 13 ή 14 Σεπτεμβρίου επιδόθηκε ένα εξώδικο της κυρίας Νικολοπούλου-Στουρνάρα σε έντυπο στο οποίο, όπως είπε, «γράφονταν φανταστικά και δυσφημιστικά πράγματα» και συγχρόνως με αυτό έγινε και η εισαγγελική παραγγελία.

«Αυτά όλα με κάνουν να σκέπτομαι το ενδεχόμενο σκοπιμοτήτων. Λυπάμαι για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι θεσμοί» κατέληξε ο κ. Μουζακίτης, ο οποίος προανήγγειλε ότι «θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες γιατί αυτές οι πράξεις είναι άκυρες και αμφιβόλου δικονομικής νομιμότητας».

protothema.gr


Κατά τύχη χθες ο ...λαγός Νικολόπουλος μίλησε για τη σύζυγο Στουρνάρα στη Βουλή λίγο πριν την «έφοδο»!


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: