Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Απίθανο γέλιο με τα ...βοσκοτόπια του Καλογρίτσα

- Σοβαρά ερωτήματα για τον υποτυπώδη έλεγχο πόθεν έσχες που διενεργήθηκε στους νέους καναλάρχες.
 - Ερωτηματικά για το πότε θα πληρωθεί η α' δόση για τις άδειες.


Δεκαπέντε μέρες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, η κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο αντί να ξεκαθαρίζει, περιπλέκεται όλο και περισσότερο με τις διεργασίες μεταξύ νέων και παλαιών καναλαρχών να εντείνονται και με τη διαδικασία αδειοδότησης των νέων καναλιών να βρίσκεται ακόμα στον αέρα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι η αδειοδότηση θα ολοκληρωθεί, νέα ερωτήματα εγείρονται από χθες, καθώς όπως αποκαλύφθηκε, ο έλεγχος των πόθεν έσχες των εταιρειών που ανακηρύχθηκαν οριστικοί υπερθεματιστές έγινε βιαστικά, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται ήδη η αξιοπιστία των περιουσιακών στοιχείων που προσκόμισε μία από αυτές.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, έλαβαν χθες αντίγραφα των στοιχείων που προσκόμισαν οι συνυποψήφιοί τους και καταγγέλλουν ήδη την εταιρεία του Χρήστου Καλογρίτσα, ότι συμπεριέλαβε στον φάκελο της περιουσιακής της κατάστασης, μια δωρεά αγροτεμαχίου εκτάσεως 5.029 στρεμμάτων στην Ιθάκη, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα απαιτούμενα κεφάλαιά της. Συγκεκριμένα αποκαλύφθηκε ότι λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, η εταιρεία «ΑΓΙΑ» με νόμιμο εκπρόσωπό της τον δικηγόρο Σπ. Καραμπάτσο, δωρίζει στην εταιρεία Καλογρίτσα το 82% της εταιρείας, αλλά και τρία αγροτεμάχια στην Ιθάκη συνολικής έκτασης 5.029 στρεμμάτων, τα οποία μάλιστα διεκδικεί ως καταπατηθέντα ο δήμος Ιθάκης. Παράλληλα σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star, στον φάκελο της εταιρείας Καλογρίτσα, δεν αναφέρεται πώς θα καλυφθούν τα εννέα από τα δεκαοκτώ εκατομμύρια που θα πρέπει να καταβάλλει εντός δεκαπέντε ημερών ως πρώτη δόση του τιμήματος που πρόσφερε.

Δείτε εδώ πώς αντέδρασε ο πρώην κοινοτάρχης Περαχωρίου Ιθάκης Χρήστος Σκληρός, μόλις έμαθε από τον δημοσιογράφο του Alpha ότι το συγκεκριμένο βοσκοτόπι αποτελεί εγγύηση για τις τηλεοπτικές άδειες.



Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής που διενέργησε τον διαγωνισμό Χ. Δουληγέρης, παραδέχθηκε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ότι δεν έγινε έλεγχος του Πόθεν Έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών, αλλά μόνο έλεγχος των τίτλων ιδιοκτησίας που κατατέθηκαν, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες νικητών και χαμένων που ζητούν την ακύρωση της συμμετοχής της εταιρείας Καλογρίτσα στη δημοπρασία και την έκπτωσή του από την ιδιότητα του αναδόχου.

Κι όλα αυτά, ενώ εκπνέει στο τέλος του μήνα, η προθεσμία που έχουν οι τέσσερις νικητές του διαγωνισμού, για να καταβάλλουν το 30% των τιμημάτων που πρόσφεραν, κατοχυρώνοντας και τυπικά τις τηλεοπτικές τους άδειες. Εφόσον το ζήτημα αυτό που ανέκυψε δεν ξεκαθαρίσει, δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι θα καταβληθούν εγκαίρως τα χρηματικά ποσά (14,5 εκατομμύρια για τον ΣΚΑΪ, 18 εκατομμύρια ευρώ για την εταιρεία Καλογρίτσα, 25 εκατομμύρια ευρώ για τον Αnt1 και 24 εκατομμύρια ευρώ για την ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη), καθώς οι τέσσερις υπερθεματιστές ζητούν επιπλέον εγγυήσεις από το ελληνικό δημόσιο, ότι δεν θα αλλάξουν στο μέλλον οι όροι του παιχνιδιού και δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η επένδυσή τους.

Ταυτόχρονα, οι διεργασίες και οι διαβουλεύσεις για πιθανές συμμαχίες μεταξύ των καναλιών που διασφάλισαν άδεια και καναλιών που δεν διασφάλισαν άδεια συνεχίζονται πυρετωδώς, χωρίς όμως αυτές οι επαφές να επιβεβαιώνονται και επίσημα. Με χθεσινές τους ανακοινώσεις ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ διέψευσαν ότι συζητούν για πιθανές συνεργασίες, με τις φήμες και τις πληροφορίες να επιμένουν ότι οι δύο όμιλοι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία.

«Ο Alpha διαψεύδει όλες τις φήμες περί συνεργασίας, εντός της Ελλάδας, με άλλους μιντιακούς ομίλους ή επιχειρηματίες - επενδυτές. Ο Alpha εξακολουθεί να πορεύεται αυτόνομος και δυνατός, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. Για οποιαδήποτε εξέλιξη σε σχέση με το μέλλον του, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον ίδιο τον σταθμό», αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Alpha, ενώ στο ίδιο πνεύμα το Γραφείο Τύπου του ΣΚΑΪ υπογραμμίζει: «Ο ΣΚΑΪ, μετά την επιτυχημένη συμμετοχή του στο διαγωνισμό και την ανακήρυξή του ως οριστικού υπερθεματιστή για τα επόμενα 10 χρόνια, πορεύεται αυτοτελώς και σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του στο νέο τηλεοπτικό περιβάλλον».

http://www.protothema.gr/greece/article/611153/gelio-gia-ton-kalogritsa-pou-evale-daneiko-voskotopi-sto-pothen-eshes/



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: