Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ο διαγωνισμός φάρσα για τις τηλεοπτικές άδειες απλά δεν υφίσταται πλέον

Του Άδωνη Α. Γεωργιάδη*

Τις χειρότερες στιγμές του Μεταπολιτευτικού Συστήματος θυμίζει πλέον η κυβέρνηση Τσίπρα. Η κυβέρνηση που εξελέγη με σημαία της την πάταξη της διαφθοράς και την καθαρότητα έναντι του παλαιού συστήματος πρόλαβε σε λίγες μόνον εβδομάδες να ξεπεράσει όλα τα παλαιά κόμματα εξουσίας σε αλαζονία και διαφθορά. Κατόρθωσε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να αναδείξει στην περίπτωση Καλογρίτσα ένα σκάνδαλο ενώπιον του οποίου το σκάναδο Κοσκωτά ωχριά.

Η ιστορία πλέον σε όλους γνωστή, ο κουμπάρος του κ. Καλογρίτσα, υπουργός Υποδομών, Σπίρτζης, έδινε αφειδώς έργα στον κ. Καλογρίτσα και με αυτά η Τράπεζα Αττικής (τράπεζα στην οποία ο κ. Σπίρτζης είχε φροντίσει να στείλει όλα τα λεφτά του ΤΣΜΕΔΕ αλλά και άλλων κρατικών οργανισμών) έδινε τεράστια δάνεια στον κ. Καλογρίτσα. Με αυτά τα δάνεια ο κ. Καλογρίτσας προσπάθησε να πάρει μία από τις 4 τηλεοπτικές άδειες και θα τα είχε καταφέρει προφανώς, εάν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή η Τράπεζα της Ελλάδος δεν φρόντιζε να σταματήσει όλες αυτές τις δανειοδοτήσεις.

Μετά απ´όλα αυτά, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει και το θράσος να παρουσιάζει τον εαυτό της ως τον αδέκαστο κυβερνήτη που δεν διστάζει να κόψει ακόμη και τους δικούς της ανθρώπους, ενώ η αλήθεια είναι ότι ο μόνος λόγος που κόπηκε ο κ. Καλογρίτσας είναι διότι δεν βρήκε τα λεφτά (η παρέμβαση Στουρνάρα ήταν η αιτία, όχι η κυβέρνηση).

Και τώρα; Τώρα η κυβέρνηση θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι όλα συνεχίζονται κανονικά. Είναι όμως έτσι; Βεβαίως και όχι. Ο πρώτος επιλαχών, κ. Σαββίδης, πέραν των καταγγελιών ότι έχει στηρίξει όλο του το κανάλι στον κυβερνητικό εταίρο, κ. Καμμένο, έχει ο ίδιος παραδεχθεί ότι λειτούργησε ως «λαγός», δηλαδή κατέθετε ψεύτικες προσφορές μόνον και μόνον για να ανεβάσει το τίμημα (και να πουλήσει εκδούλευση στην κυβέρνηση δηλ;). Πέραν όμως από αυτό, η ίδια η παρουσία του κ. Καλογρίτσα αλλοιωσε εκ των πραγμάτων τα κτυπήματα και των υπολοιπων και φυσικά η αδυναμία της περιφήμου επιτροπής πόθεν έσχες να ελέγξει επί της ουσίας τον κ. Καλογρίτσα δημιουργεί εξ αντικειμένου τεράστια προβλήματα αξιοπιστίας για το σύνολο του διαγωνισμού.

Μόνη λύση η συνολική του ακύρωση και η επανάληψη του μέσω ΕΣΡ και άνευ περιορισμού αδειών έτσι ώστε και μία διαδικασία που θύμισε καζίνο να αποφευχθεί αλλά και χιλιάδες άνθρωποι να μην χάσουν τη δουλειά τους. Κυρίως όμως για να αποκατασταθει η εμπιστοσύνη στην Ελευθεροτυπία και στην Ελευθερία του Λόγου, που ο κ. Παππάς, με τις μεθοδεύσεις του, κατέστησε αμφισβητούμενες τον τελευταίο καιρό.

* Ο κ. Άδωνις Α. Γεωργιάδης είναι αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β´ Αθηνών.

liberal.gr




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: