Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Καλογρίτσας – gate: Προκλητική η αδιαφορία της Δικαιοσύνης

Τα όσα συμβαίνουν με την υπόθεση Καλογρίτσα, αλλά και γενικώς τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται για τους νέους καναλάρχες είναι εντυπωσιακά. Οι αποκαλύψεις καθημερινά είναι πολλές και σοβαρές και δημιουργούν την εξής κατάσταση: Αφενός η Attica Bank πλήττεται καίρια καθώς χάνει κάθε μέρα από την αξιοπιστία της. Αφετέρου, πλήττεται το ίδιο το κράτος το οποίο έχει συνέχεια και μετά τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Κουρουμπλής, αν και το πήρε πίσω, καθώς και άλλοι, μιλούν για πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

Για τις πρώτες θα έρθει η ώρα και καλύτερη από την κάλπη δεν υπάρχει. Άλλωστε, το χαστούκι που δίνει ο κόσμος στην κυβέρνηση φαίνεται και από την πρόσφατη δημοσκόπηση της Marc. Οκτώ στους 10 δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα ενώ οι περισσότεροι κατάλαβαν ότι ο διαγωνισμός για τις άδειες έγινε για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Όμως, οι ποινικές ευθύνες είναι κάτι άλλο και είναι σοβαρό. Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Υπάρχει Δικαιοσύνη;

Δημιουργεί απορίες το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας Διαφθοράς και η Οικονομική Αστυνομία δεν κινούνται αυτεπάγγελτα να διατάξουν έρευνα για τα όσα έχουν καταγγελθεί σχετικά με τα ανοίγματα που έχει ο Καλογρίτσας, αν έβαλε στο πόθεν έσχες του οικόπεδα που δεν του ανήκαν και μάλιστα υποθηκευμένα, αν υπάρχει έρευνα σε βάρος του για φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα κ.λπ.

Ρωτάμε λοιπόν αν υπάρχει κανείς δικαστής να κινήσει τις διαδικασίες για έρευνα ή μόνο όταν τους δίνει εντολές κάποιος να κινηθεί κατά της γυναίκας του Στουρνάρα π.χ. το κάνει;

Υπάρχουν πολλοί και έντιμοι δικαστικοί, όπως και διεφθαρμένοι, κάτι που άλλωστε ισχύει σε όλα τα επαγγέλματα. Όμως, στην περίπτωση Καλογρίτσα είναι προκλητική η αδιαφορία, η παντελής απουσία της Δικαιοσύνης.

Τι συμβαίνει, λοιπόν; Κρύβεται κανείς ισχυρός πίσω από την έλλειψη… ευαισθησίας σε καραμπινάτα σκάνδαλα;

Πρωτοστατούντος του Καλογρίτσα ο Παππάς «τσακίζει» τη διαπλοκή



Βρε πώς τα φέρνει ο καιρός; Και πώς οι φωτογραφίες μπορούν να μείνουν και να ξεγυμνώσουν όσους απροκάλυπτα το παίζουν ιεροκήρυκες της διαφάνειας; Ο ΣΥΡΙΖΑ στις 8 Ιουνίου του 2016 διοργανώνει στη Νέα Σμύρνη συγκέντρωση με τίτλο: «Διαπλοκή, Διαφθορά και ΜΜΕ». Ομιλητές: Ο Νίκος Παππάς, ο υπουργός – καναλάρχης, ο διευθυντής του «Κόκκινου», και υποψήφιος «διευθυντής» του καναλιού του Καλογρίτσα, πρώην κρατικοδίαιτος δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης καθώς και η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Πάει πολύς κόσμος για να ακούσει τους «πεφωτισμένους» που θα μιλήσουν για τα μέσα ενημέρωσης και για το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα... καθαρίσουν το τοπίο.

Για ρίξτε μια καλή ματιά στο ακροατήριο και δείτε ποιος παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα όσα λέει ο νούμερο δύο της κυβέρνησης;

Η φιγούρα που βλέπετε είναι ο... Χρήστος Καλογρίτσας. Ναι, ο ίδιος είναι που ο Παππάς και η παρέα του έστησαν τον διαγωνισμό για να του δώσουν άδεια.

Ο ίδιος που έχει πρόβλημα με το πόθεν έσχες του, ο ίδιος που έβαλε υποθηκευμένα βοσκοτόπια. Ο ίδιος που
έπαιρνε πάνω από 100 εκατ. δάνεια από την Αττικής, τα περισσότερα επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος που διερευνάται για φοροδιαφυγή.

Αυτός λοιπόν παρακολουθεί την εκδήλωση για να δείξει πόσο απροκάλυπτα λειτουργούν αυτοί οι άνθρωποι. Οι φωτογραφίες είναι από την επίσημη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης στο facebook και δεν είναι προϊόν μοντάζ.

Πρωτοστατούντος του Καλογρίτσα ο Παππάς «τσακίζει» τη διαπλοκή (Φωτο) 232565 photo
Τι δήλωνε τότε ο Παππάς; Διαβάστε:

Ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος, όπως είπε, κάλεσε άλλους μετόχους του ιδίου σταθμού να «βάλουν χρήματα, γιατί μέσω αυτού του σταθμού απέκτησαν χρήμα και ισχύ». «Τόση ισχύ που κάποιοι θεώρησαν ότι δεν ήταν υποχρεωμένοι να καταθέτουν δηλώσεις 'πόθεν έσχες'», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι μέσω αυτής της κατ' αυτόν τον τρόπο αποκτηθείσης ισχύος ασκούνταν πιέσεις σε κυβερνήσεις ώστε αυτές με την σειρά τους να επηρεάζουν τραπεζικές αποφάσεις, ενώ ταυτόχρονα εθεωρείτο ότι το δικαστικό σύστημα υπήρχε «για να βάζει στην άκρη υποθέσεις».

«Προσπάθησαν να επιβιώσουν και με την νέα κατάσταση (σ.σ. την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα τεθούν κανόνες», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Αναφερόμενος στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, είπε, χαρακτηριστικά ότι «φτιάχνουμε συνθήκες εργαστηρίου ανταγωνισμού», προσθέτοντας, «θα περίμενε κανείς να ενθουσιαστούν με την ρύθμιση οι οπαδοί της ελεύθερης αγοράς, εκείνοι που αρνούνται την ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, ενώ την ίδια ώρα θέλουν την 'απελευθέρωση του επαγγέλματος της κομμώτριας'». «Τους είναι αδιανόητο ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλα σχήματα που θέλουν να δοκιμάσουν», ανέφερε.

 http://www.antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: