Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις συνομιλίες με τη Ρωσία για εκεχειρία στη Συρία

Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις συνομιλίες με τη Ρωσία για εκεχειρία στη Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναστέλλουν τις συνομιλίες με την Ρωσία για την προσπάθεια τερματισμού του πολέμου στην Συρία και κατηγόρησαν την Μόσχα για μη "τήρηση των δεσμεύσεων της" με βάση τη συμφωνία εκεχειρίας στην οποία κατέληξαν Ουάσιγκτον και Μόσχα στις 9 Σεπτεμβρίου.
"Οι ΗΠΑ αναστέλλουν την συμμετοχή τους από τους διμερείς διαύλους με την Ρωσία οι οποίοι εγκαθιδρύθηκαν για την διατήρηση της παύσης των εχθροπραξιών", ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι με ανακοίνωση του, σημειώνοντας πως: "αντιθέτως, η Ρωσία και το Συριακό καθεστώς εεπέλεξαν να επιδιώκουν την στρατιωτική οδό".
"Δεν πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη εύκολα", υπογράμμισε ο Κίρμπι.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως η επικοινωνία των δύο χωρών θα συνεχιστεί "για αποκλιμάκωση" και την αποφυγή κάποιου περιστατικού μεταξύ των πολεμικών τους αεροσκαφών.
Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ επιχειρούν να επιρρίψουν ευθύνες στη Μόσχα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιχειρούν να επιρρίψουν τις ευθύνες στην Ρωσία για την διακοπή της συνεργασίας τους με την Μόσχα για μια εκεχειρία στην Συρία δήλωσε σήμερα η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η Ζαχάροβα σημείωσε πως η Ουάσιγκτον δεν εκπλήρωσε βασικές πτυχές της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν ΗΠΑ–Ρωσία.
Πρόσθεσε πως η Μόσχα προέβη σε βήματα τις πρόσφατες μέρες για να διατηρήσει την συμφωνία.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, οι αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον αρνήθηκαν να ασκήσουν πίεση σε ένοπλες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης που διεξάγουν επιχειρήσεις στο Χαλέπι.
Νωρίτερα σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την διακοπή των συνομιλιών με την Ρωσία για την προσπάθεια τερματισμού του πολέμου στην Συρία και κατηγόρησε την Μόσχα για "μη τήρηση των δεσμεύσεων της" με βάση τη συμφωνία εκεχειρίας.
Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ τόνισε πως "τελείωσε η υπομονή όλων με την Ρωσία", επισημαίνοντας πως: "Δεν υπάρχει τίποτε άλλο που ΗΠΑ και Ρωσία μπορούν να συζητήσουν" για την Συρία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε ακόμα:
liberal.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: