Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Πρωτοφανής επίθεση κυβέρνησης κατά ΣτΕ και νέος νόμος

Σχέδιο νόμου που θα προβλέπει τη βεβαίωση λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών μετά την απόφαση του ΣτΕ προανήγγειλε στη δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη. Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στη δήλωσή της στις επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση του ΣτΕ στην κοινωνία ενώ άφησε αιχμές και για προηγούμενες αποφάσεις του ίδιου δικαστηρίου το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά έκρινε μεταξύ άλλων συνταγματικά τα μνημόνια που διέλυσαν την Ελλάδα αλλά και το "μαύρο" στην ΕΡΤ.

Αναλυτικά η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου:

«Το ίδιο δικαστήριο έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια που διέλυσαν την Ελλάδα, το μαύρο στην ΕΡΤ, το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν κρίνονται. Κρίνονται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή, προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής.

Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί. Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών και στερεί από τον δημόσιο προϋπολογισμό 450 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ειδικά σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλούσιων επιχειρηματιών.

Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο σύμφωνα με τη δική του νομολογία αντισυνταγματικό καθεστώς. Αυτό όμως δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί. Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Τη Δευτέρα στέλνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει τη βεβαίωση λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το νόμο 4339 του 2015.

Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο ασύοδοτο τηλεοπτικό τοπίο. Η δωρεάν χρήση των συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: