Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Προετοιμάζονται για το Βατερλό τους


«Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τις τηλεοπτικές άδειες είναι δεσμευτικές αλλά όχι και σεβαστές».

Σ' αυτήν την καινοφανή δήλωση που δείχνει και πόσο σέβονται τους δικαστές οι Συριζαίοι, προχώρησε το... παπαδοπαίδι, συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης κύριος Λευτέρης Κρέτσος.


«Ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει τις αποφάσεις όποιες και αν είναι», και επανέλαβε πως αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός τότε υποχρέωση της πολιτείας είναι να επιστρέψει στο σύνολό του τα χρήματα στους δικαιούχους.

«Θα λείψουν από άλλες δράσεις για την αντιμετώπιση των ανθρώπων που κινούνται στα όρια της φτώχειας, αλλά όμως η πολιτεία θα κάνει ότι νόμιμο προβλέπεται». Αυτή βεβαίως είναι η προφανής γραμμή που έχει πάρει από το αφεντικό του. Αλλά γιατί δεν τον ρωτάει άραγε που πήγαν τα 1,5 δισ. που θα έβαζε ο ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίσει τη φτώχεια στην Ελλάδα και για να μην αυτοκτονούν οι άνθρωποι; Πόσα έχουν δοθεί από εκείνο το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για τους μη έχοντες ή τελικά πόσα περισσότερα τους πήραν;

Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό, αλλά το πόσο σεβασμό έχει η κυβέρνηση και κυρίως τα «δουλικά» της εξουσίας στο θεσμό της Δικαιοσύνης. Δηλαδή επειδή δεν θα σας αρέσει η απόφαση του ΣτΕ δεν
θα την σεβαστείτε; Και τι θα κάνετε δηλαδή; Θα κρατήσετε μούτρα στους δικαστές; Θα τους εκδικηθείτε με άλλον τρόπο μέχρι να κάνουν αυτό που θέλετε; Γιατί δεν βγάζετε τον Τσίπρα να τους πει «δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει, αλλά ψηφίσατε διαφορετικά από τη δική μου εντολή. Για... ξαναψηφίστε». Το έχει ξανακάνει άλλωστε.

Ο κ. Κρέτσος δεν έχει καμιά ιστορία. Χθεσινός είναι και μάλιστα δεν θα τον ήξερε ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς του. Τον έμαθαν όλοι γιατί απλά μεταφέρει τα ψώνια ή τα άπλυτα του υπουργού – καναλάρχη. Είναι όμως αυτός που επί θητείας του διέλυσε τη Γενική Γραμματεία. Έδιωξε από τις πρεσβείες στο εξωτερικό ικανότατα στελέχη για να βάλει «κολλητούς»... «κολλητές» και ο νοών νοείτω, άσχετους και άχρηστους μόνο και μόνο επειδή ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Αποτέλεσμα; Ακόμη και το υπουργείο Εξωτερικών να μαθαίνει τα νέα από το... αντικειμενικό ΑΠΕ.

Ο κ. Κρέτσος έτσι έμαθε στο περιβάλλον που εργάζεται, έτσι πράττει. Δεν θα σεβαστεί την απόφαση της Δικαιοσύνης, εκτός κι αν είναι αυτή που θέλει. Ελπίζουμε να μην κάνει το ίδιο όταν θα κληθεί να λογοδοτήσει και ο ίδιος στη Δικαιοσύνη για τα πόθεν έσχες, τους Καλογρίτσες και τα άλλα κόλπα που έστησε ο υπουργός του, ο οποίος έχει πάντως ασυλία. Ο κύριος Γενικός όμως δεν έχει.

Οι δηλώσεις αυτές αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στριμωγμένη καθώς αντιλαμβάνεται ότι η μεγάλη μερίδα των δικαστών δεν υπακούει στις εντολές της. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν χθες απολογητικός και είπε ότι αν η απόφαση του ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο – έκτρωμα θα νομοθετήσουν με βάση το Σύνταγμα. Προετοιμάζονται για το Βατερλό τους, γι' αυτό και αντιδρούν σπασμωδικά. Γι' αυτό και αντιδρούν με τέτοιο εξευτελιστικό για τη Δικαιοσύνη τρόπο.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: