Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Σε γραμμή Schaeuble και ο Drudi της ΕΚΤ: Πρώτα μεταρρυθμίσεις, μετά χρέος

Σε γραμμή Schaeuble και ο Drudi της ΕΚΤ: Πρώτα μεταρρυθμίσεις, μετά χρέος

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει μια νέα ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, πριν αποφασίσει για το αν η Ελλάδα μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ανέφερε σήμερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στην τρόικα, κ. Francesco Drudi.
Όπως μεταδίδει το Reuters, αναφερόμενος στις αποφάσεις που ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΚΤ, ο κ. Drudi είπε ότι «δεν ήταν η ώρα να αποφασίσουμε για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο QE».
Η ρύθμιση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να προχωρήσει, και να σχεδιαστεί με τρόπο που δεν θα αποθαρρύνει τη δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων, τόνισε μεταξύ άλλων.
AdTech Ad
Μάλιστα, όπως εξήγησε, αυτή η νέα μελέτη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, στην οποία θα συνυπολογιστούν και τα όποια μέτρα αποφασιστούν για την ελάφρυνσή του, θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Drudi τόνισε ότι αυτό στο οποίο πρέπει να δοθεί έμφαση, είναι να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, να βελτιωθεί η δημοσιονομική θέση της Ελλάδας και να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις τόσο στον τομέα της δημόσιας διοίκησης, όσο και στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων.
liberal.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: