Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Άδωνις: «Μεγάλη απάτη ο Τσίπρας – Η πιο σκληρή μνημονιακή κυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άσκησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στο zougla.gr.

«Η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχτηκε σε μια κυβέρνηση που εφαρμόζει την πιο σκληρή μνημονιακή πολιτική.
Οι πάλαι ποτέ διακηρύξεις τους κατά των αποκρατικοποιήσεων πήγαν περίπατο στο όνομα των προαπαιτούμενων, της υποδόσης και της αξιολόγησης. Δεν κράτησαν ούτε μια κόκκινη γραμμή.
Και αντί να σωπαίνουν για όλα όσα έκαναν, θέλουν να βγουν και από πάνω.
Όταν τελειώσει η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, εμείς θα ανακτήσουμε τη χαμένη εθνική μας αξιοπρέπεια. Γιατί εμείς πιστεύουμε στις αποκρατικοποιήσεις και στον περιορισμό του ρόλου του κράτους» υπογράμμισε.
«Οι πολίτες έχουν πλέον καταλάβει -και αυτό καταδεικνύουν όλες οι δημοσκοπήσεις- ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μία μεγάλη απάτη. Έχουν νιώσει στο πετσί τους ότι η κατάσταση αυτή »δεν πάει άλλο» και ότι η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ΝΔ δεν επιδιώκει εκλογές για την εξουσία, εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να περισώσει ό,τι έχει απομείνει ακόμα όρθιο στη χώρα. Η Ελλάδα έχει ήδη χάσει δύο χρόνια και οδεύει για τον τρίτο. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Είναι επιτακτική η ανάγκη για μία νέα, αποτελεσματική και αξιόπιστη κυβέρνηση, που θα ξανακερδίσει το αύριο της χώρας» πρόσθεσε.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδη:

Ερ.: Πώς διαβλέπετε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ;
Απ.: Η Ελλάδα είχε παραδοσιακά καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και θα εξακολουθήσει να έχει και με πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ. Σε κάθε περίπτωση, η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση – σήμερα του κ. Τσίπρα, αύριο του κ. Μητσοτάκη- οφείλει και πρέπει να έχει καλές σχέσεις με την αμερικανική κυβέρνηση. Ο αμερικανικός λαός αποφάσισε και είναι σεβαστή η απόφασή του.
Ερ.: Ο κ. Χουλιαράκης υποστήριξε πως «η επιθετική και αλόγιστη μείωση της φορολογίας, κατά τα πρότυπα του μείγματος της δημοσιονομικής πολιτικής Τραμπ, που υιοθετεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αυξήσει τον κίνδυνο ενός τέταρτου μνημονίου, θα οδηγήσει σε εκτροχιασμό των δημόσιων οικονομικών και σε απώλεια της αξιοπιστίας της χώρας ή σε λεηλασία του κοινωνικού κράτους». Πώς σχολιάζετε την εν λόγω τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών;
Απ.: Η δήλωση του κ. Χουλιαράκη ήταν ένα απρόσμενο «δώρο» για τη ΝΔ. Κατέρριψε το επιχείρημα που κάποιοι συχνά επικαλούνται λέγοντας ότι «όλοι την ίδια πολιτική θα ασκούσαν». Όχι, η ΝΔ δεν είναι ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα ακολουθήσει την ίδια καταστροφική οικονομική πολιτική, εξαιτίας της οποίας κινδυνεύει η χώρα να βρεθεί με ένα τέταρτο μνημόνιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε, από την πρώτη στιγμή, για τη μείωση των φόρων, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Παρουσίασε ένα σχέδιο ρεαλιστικό, χωρίς να δώσει ψεύτικες υποσχέσεις. Ο κ. Χουλιαράκης, ας είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του, γιατί εκπροσωπεί ένα κόμμα το οποίο πριν από δύο χρόνια έσκιζε μνημόνια, καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και έδινε 13η σύνταξη. Είδαμε τα αποτελέσματα.
Ερ.: Η «Συμφωνία Αλήθειας» της Νέας Δημοκρατίας καθημερινά όλο και περισσότερο διεισδύει στην κοινωνία και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η αποδοχή του προγράμματος του κόμματός σας ήδη έχει εκτοξεύσει την ποσοστιαία διαφορά σας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σε διπλάσια ποσοστά. Αν ο κ. Τσίπρας αποφασίσει να προχωρήσει σε εκλογές και η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, τι θα μπορέσει να περισώσει ή να αλλάξει από τα όσα έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
Απ. Οι πολίτες έχουν πλέον καταλάβει – και αυτό καταδεικνύουν όλες οι δημοσκοπήσεις- ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μία μεγάλη απάτη. Έχουν νιώσει στο πετσί τους ότι η κατάσταση αυτή «δεν πάει άλλο» και ότι η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ΝΔ δεν επιδιώκει εκλογές για την εξουσία – εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ – αλλά για να περισώσει ότι έχει απομείνει ακόμα όρθιο στη χώρα. Η Ελλάδα έχει ήδη χάσει δύο χρόνια και οδεύει για τον τρίτο. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Είναι επιτακτική η ανάγκη για μία νέα, αποτελεσματική και αξιόπιστη κυβέρνηση, που θα ξανακερδίσει το αύριο της χώρας.

Ερ.: Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί. Μειώσεις μισθών, συντάξεων, ανεργία στους νέους αλλά και στους επιχειρηματίες, αφού καθημερινά μεγαλώνει η λίστα των «παραγωγικών ηλικιών» που βάζουν λουκέτα στις επιχειρήσεις τους. Ταυτόχρονα, αυξάνεται με αμείωτους ρυθμούς η επιχειρηματική και εμπορική «μετανάστευση» στις βαλκανικές αλλά και τις ευρωπαϊκές χώρες. Πώς μπορεί να αλλάξει αυτό το απογοητευτικό σκηνικό για την Ελλάδα;
Απ.: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βυθίζει την ελληνική οικονομία στην ύφεση. Η ανταγωνιστικότητά της διαρκώς υποχωρεί και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών συρρικνώνεται. Είχαμε τον χειρότερο Οκτώβριο από το 2010 με 82.000 περισσότερες απολύσεις από προσλήψεις. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής ανικανότητας και αναξιοπιστίας. Να μη ζούμε άλλο με αυταπάτες. Ούτε το ΑΕΠ θα αυξηθεί, ούτε επενδύσεις θα έρθουν, ούτε θα υπάρξει έξοδος στις αγορές, όσο ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει πρωθυπουργός.
Ερ.: Οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν κομβικό σημείο της πολιτικής του κόμματός σας. Οι σημερινοί κυβερνώντες -ως πρώην αντιπολίτευση- «πολεμούσαν» τις τότε προσπάθειές σας, για την υλοποίησή τους. Σήμερα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες πλέον του αποκαλούμενου ως «ξεπουλήματος» της δημόσιας περιουσίας. Ταυτόχρονα, η χώρα μας έχει υποθηκευτεί για τα επόμενα 99 χρόνια. Μπορείτε, σε ενδεχόμενη αυριανή κυβέρνηση ΝΔ, να αλλάξετε κάτι στο κομμάτι αυτό και πώς;
Απ.: Η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχτηκε σε μια κυβέρνηση που εφαρμόζει την πιο σκληρή μνημονιακή πολιτική. Οι πάλαι ποτέ διακηρύξεις τους κατά των αποκρατικοποιήσεων πήγαν περίπατο στο όνομα των προαπαιτούμενων, της υποδόσης και της αξιολόγησης. Δεν κράτησαν ούτε μια κόκκινη γραμμή. Και αντί να σωπαίνουν για όλα όσα έκαναν, θέλουν να βγουν και από πάνω. Όταν τελειώσει η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, εμείς θα ανακτήσουμε τη χαμένη εθνική μας αξιοπρέπεια. Γιατί εμείς πιστεύουμε στις αποκρατικοποιήσεις και στον περιορισμό του ρόλου του κράτους.
Ερ.: Αντιπρόεδρε, τεράστια η υποβάθμιση και στον τομέα της Υγείας. Ελλείψεις, κενά, υποχρηματοδότηση και σήμερα το «ίδιο» το σύστημα «νοσεί». Από την εμπειρία σας στο Υπουργείο Υγείας, πού οφείλεται αυτή η κατάσταση, τι φταίει;
Απ.: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Η κυβέρνηση «πρώτη φορά Αριστερά» κωφεύει επιδεικτικά στις φωνές των εργαζομένων στον χώρο, αλλά και των πολιτών. Οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ήξεραν να ασκούν κριτική και να μας κουνάνε το δάχτυλο. Τώρα που είναι στην κυβέρνηση «σιωπούν» και παριστάνουν τις αθώες περιστερές για τις ελλείψεις προσωπικού και υγειονομικού υλικού, τους ασθενείς που αγοράζουν μόνοι τους τα υλικά για τη θεραπεία τους, τα κλειστά χειρουργεία, τις κλειστές ΜΕΘ και τις κλινικές που υπολειτουργούν. Ως πρώην υπουργός Υγείας, θλίβομαι βαθύτατα για την εικόνα αυτή. Η υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Ερ.: Πώς κρίνετε την όλη διαπραγματευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
Απ.: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς σε όποια διαπραγμάτευση έχει κάνει μέχρι τώρα, σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο. Θυμόμαστε όλοι την ολέθρια διαπραγμάτευση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τη σχεδόν 12μηνη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης. Για να πετύχεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές πρέπει να έχεις να παρουσιάσεις μία εναλλακτική και βιώσιμη πρόταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι έχει να παρουσιάσει; Κάθε φορά εκτυλίσσεται το ίδιο σκηνικό. Παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται, δήθεν «τα σπάνε» και μετά επιστρέφουν και ψηφίζουν τα πάντα με βαριά καρδιά και κροκοδείλια δάκρυα. Τόσο υποκριτές είναι!
Ερ.: Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων έχει θιχτεί «ανεπανόρθωτα». Ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας ενδεχόμενης κοινωνικής έκρηξης;
Απ.: Πριν από λίγες εβδομάδες πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο συλλαλητήριο συνταξιούχων, των τελευταίων ετών, στην Αθήνα. Συμπολίτες μας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους κορόιδεψε και τους έκοψε τις συντάξεις, ενώ τους υποσχόταν δέκατη τρίτη σύνταξη. Δεν υπάρχει κοινωνική τάξη που να μην εξαπατήθηκε από τον κ. Τσίπρα. Δυστυχώς, είναι μια κυβέρνηση που έχει τορπιλίσει με διχασμό και πόλωση την κοινωνία, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία. Και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Ερ.: Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Τσίπρα τι σηματοδοτεί; Μπορεί να οδεύουμε σε πρόωρες εκλογές;
Απ.: Ο ανασχηματισμός έγινε για να βολέψει ο κ. Τσίπρας τους δικούς του και να μπορέσει να διαχειριστεί τον όποιο πολιτικό χρόνο τού απομένει με τις μικρότερες δυνατές εσωκομματικές εντάσεις. Το νέο υπουργικό σχήμα ούτε λειτουργικό είναι, ούτε αναμένεται να μπορέσει να κάνει κάτι ουσιαστικό για την ελληνική οικονομία. Στα σχέδια του κ. Τσίπρα δεν νομίζω ότι είναι οι εκλογές, αντιθέτως θα επιδιώξει να κρατηθεί στην εξουσία με τους 153. Κάθε μέρα όμως που περνάει, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Γιατί αίτημα της κοινωνίας είναι η προσφυγή στις κάλπες.
Ερ.: Αισθάνεστε «δικαιωμένοι» από τη στάση που κρατήσατε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών;
Απ.: Αναμφισβήτητα, ήταν μια μεγάλη νίκη της ΝΔ. Και μια μεγάλη πολιτική ήττα της κυβέρνησης Τσίπρα και προσωπικά του κ. Παππά. Η ΝΔ, με την υπεύθυνη στάση της, απέτρεψε να πέσει «μαύρο» στην ενημέρωση, να κλείσουν κανάλια και να οδηγηθούν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι. Έβαλε τέλος στο καθεστώς ανομίας που προκάλεσε ο κ. Παππάς και συνέβαλε στη δημιουργία ενός αμερόληπτου και ισχυρού ΕΣΡ, που θα επιτελέσει με ευθύνη το έργο του. Δικαιωθήκαμε 100% και είμαστε περήφανοι για αυτό.
Συνέντευξη στην Άντζελα Πεΐτση
zougla.gr
Πηγή


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: