Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Κυπριακό: Ναυάγιο στην Ελβετία, δεν αλλάζει η Τουρκία…

Η συνήθης τουρκική αδιαλλαξία οδήγησε σε ναυάγιο τις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για το εδαφικό.
Το ναυάγιο προκλήθηκε όταν η τουρκική πλευρά υπαναχώρησε και απέσυρε προτάσεις της που αφορούσαν το ποσοστό εδάφους και τον αριθμό των προσφύγων που θα επιστρέψουν στις εστίες τους.
Σε κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο αναφέρονται τα εξής: «Ο Ε/κ ηγέτης, κ. Νίκος Αναστασιάδης και το Τ/κ ηγέτης κ. Μουσταφά Ακιντζί συμμετείχαν σε σοβαρές και συνεχείς διαπραγματεύσεις τις τελευταίες δύο ημέρες στο Μοντ Πελεράν.
Παρά τις καλύτερες προσπάθειές τους, δεν μπόρεσαν να επιτευχθούν οι αναγκαίες περαιτέρω συγκλίσεις σχετικά με τα κριτήρια για την εδαφική αναπροσαρμογή, που θα ανοίξει το δρόμο για την τελευταία φάση των συνομιλιών.
Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Κύπρο και να συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε να βρεθεί τρόπος αυτή να οδηγηθεί προς τα εμπρός. Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα (SASG), ο κ. Έσπεν Μπαρθ Άιντα, θα μεταφέρει τις εξελίξεις αυτές στον Γενικό Γραμματέα».



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: