Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Είναι η αριστερά, ανόητε!

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, λόγω της διακυβέρνησης Σύριζα, δεν προκαλεί πλέον εντύπωση σε κανέναν. Είναι κοινό μυστικό ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της πατρίδας είναι η – όσο το δυνατόν συντομότερα- απομάκρυνση αυτής της ιδεοληπτικής και ανίκανης κυβέρνησης.
Αυτό όμως που μου προκαλεί τεράστια εντύπωση είναι το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των πολιτών έχει την πεποίθηση πως η κυβέρνηση δεν ακολουθεί γνήσια αριστερή πολιτική. Εκφράσεις όπως “Ωραίος αριστερός είναι ο Τσίπρας” ή “Αυτοί εφαρμόζουν νεοφιλελεύθερη δεξιά πολιτική” ακούγονται συνεχώς.
Φυσικά στην παγίδα αυτή “πέφτει” συχνά και η αντιπολίτευση. Είναι απορίας άξιο, πώς είναι δυνατόν κάποιος που γνωρίζει έστω και τα στοιχειώδη της πολιτικής επιστήμης, να πιστεύει και να αναπαράγει μία τέτοια άποψη. Με όποιον τομέα και να ασχοληθείς καταλαβαίνεις αμέσως τις αριστερές-ακροαριστερές πολιτικές που εφαρμόζουν.
Στο μεταναστευτικό από την πρώτη στιγμή ακολουθείται στρατηγική ανοιχτών συνόρων και προτροπής εισόδου στην χώρα όχι μόνο προσφύγων από την Συρία, αλλά και λαθρομεταναστών από όλες τις χώρες του κόσμου. Κανένας έλεγχος, καμία οργάνωση. Μόνον εκατοντάδες Μ.Κ.Ο. και ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα. Μία βόλτα στο κέντρο των Αθηνών είναι διευκρινιστικότατη.
Στην παιδεία οι ιδεοληψίες τους έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ήρθαν σε σύγκρουση με την εκκλησία για το μάθημα των Θρησκευτικών, το οποίο ήθελαν να καταργήσουν, “έκοψαν” ώρες από το μάθημα των Αρχαίων και της Ιστορίας, ενώ προσπαθούν με κάθε τρόπο να “ποινικοποιήσουν” την αριστεία και την πρόοδο. Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. υπό κατάληψη, πανεπιστημιακά κτήρια γεμάτα λαθρομετανάστες και αλληλέγγυους, καταστροφή της δημόσιας περιουσίας, με την αστυνομία ανήμπορη να αντιδράσει, καθώς επανέφεραν το άσυλο ανομίας, το οποίο είχε καταργήσει η κυβέρνηση Σαμαρά.
Για το τέλος άφησα το φλέγον ζήτημα της οικονομίας. Εδώ κι αν φαίνεται η αριστερή ιδεοληψία που τους διακατέχει. Ως γνήσιοι κρατιστές έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο πελατειακό κράτος το οποίο είναι αναγκασμένοι να το συντηρούν οι φορολογούμενοι. Φυσικά ούτε λόγος για τον ιδιωτικό τομέα, τον οποίο υπερφορολόγησαν και τον έχουν κυριολεκτικά γονατίσει. Μεγάλο κράτος, μεγάλοι φόροι, περιορισμός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι το τρίπτυχο της σοσιαλιστικής ιδεολογίας και το εφαρμόζουν κατά γράμμα. Δεξιά και φιλελεύθερη πολιτική είναι το μικρό κράτος, η χαμηλή φορολογία και η ελεύθερη αγορά. Είναι ξεκάθαρη η διαφορά και είναι ακόμη πιο ξεκάθαρο ποια πολιτική από τις δύο ακολουθεί η κυβέρνηση Σύριζα.
Εάν δεν κατανοήσουμε όλοι ότι το πρόβλημα είναι ο Τσίπρας επειδή είναι αριστερός τότε πολύ σύντομα θα βρεθεί ένας νέος Αλέξης να υφαρπάξει την ψήφο του λαού. Σε περίπτωση δε, που είναι πιο ικανός από τον Τσίπρα, ίσως ζήσουμε μία στυγνή και αδίστακτη αριστερή δικτατορία. Ξέρετε, όπως εκείνη του ανθρώπου που τίμησε με την παρουσία του στην κηδεία του ο δικός μας αριστερός ηγέτης..
Χρήστος Τσοκάνης

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: