Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Θα τους πληρώνουμε για χρόνια


Υπάρχει ένας μαγικός τρόπος να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και τις περισσότερες φορές να τους βγαίνει. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι την ώρα που ο πρωθυπουργός κάνει προεκλογικές ομιλίες και υπόσχεται πολλά, ταυτόχρονα αποκλείει τις εκλογές και λέει ότι θα γίνουν το 2019.

Και από την άλλη, επιτίθεται στην ΝΔ λέγοντας με στόμφο «δεν θα παραδώσουμε την Ελλάδα στη συμμαχία των προθύμων», υπονοώντας ότι υπάρχει ξανά μια συνωμοσία εναντίον της κυβέρνησης, μια τρόικα εσωτερικού που θέλει να βάλει την Ελλάδα σε τέταρτο μνημόνιο.

Παρά το γεγονός ότι ο Τσίπρας έχει αποδεχθεί και υπογράψει μέχρι και τα χαρτομάντιλα της Βελκουλέσκου και του Σόιμπλε, είναι φανερό ότι ετοιμάζει γραμμές άμυνας ή... επίθεσης αφού θα πάει σε εκλογές, αργά ή γρήγορα.

Καθόλου τυχαία δεν είναι η σφοδρή επίθεση κατά του ΔΝΤ, την ίδια ημέρα από Τσίπρα, Τζανακόπουλο, Τσακαλώτο και Παπαδημητρίου. Την ίδια στιγμή που δεν έχουν τα κότσια να πουν «δε θέλουμε το ΔΝΤ», αποφασίζουν να έρθουν σε ρήξη μαζί του, και με τον Σόιμπλε, ώστε να αποτελέσει αυτό το άλλοθί τους, την αιτία για να προκηρύξουν εκλογές σε περίπτωση που δεν τους βγει η διαπραγμάτευση.

Είναι πιθανόν στο Βερολίνο την Παρασκευή να κλειδώσει η ημερομηνία των εκλογών αφού ο Τσίπρας θα επιδιώξει πολιτική λύση από τη Μέρκελ, δηλαδή να παρέμβει η καγκελάριος να ζητήσει να μην είναι τα πλεονάσματα 3,5%, αλλά 2% ή 1,5% όπως ζητά η Αθήνα.

Κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί αφού η Μέρκελ έχει τις δικές της προεκλογικές σκοτούρες. Πώς θα «πουλήσει» στους ψηφοφόρους της μια ρύθμιση του χρέους για την Ελλάδα χωρίς επιπλέον
μέτρα; Αλλά και πώς θα ξεπεράσει τις αντιρρήσεις του ΔΝΤ που κι αυτό ζητά με τη σειρά του μέτρα;

Υπάρχει, όμως, και η μεγάλη απάτη της κυβέρνησης με τα πλεονάσματα. Τόσο στο μνημόνιο που υπέγραψε τον Ιούλιο του 2015 όσο και στο πρόσφατο Eurogroup, ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος έχουν αποδεχθεί και υπογράψει πλεονάσματα 3,5%. Πώς βγαίνουν τώρα και ρίχνουν ανάθεμα στη δική τους επιλογή; Δυστυχώς στο σημείο αυτό ο Τόμσεν έχει δίκιο. Η κυβέρνηση και η Κομισιόν συναποφάσισαν για πλεονάσματα 3,5% και μετά το τέλος του προγράμματος. Αιτία για τη λιτότητα στην Ελλάδα είναι η απόφαση αυτή και τίποτε άλλο.

Ο Τσίπρας και η παρέα του λοιπόν δεν μπορεί να κάνουν ότι δεν γνωρίζουν, αφού όλα φέρουν την υπογραφή τους. Ακόμη κι αν είναι δίκαιο το αίτημα της Ελλάδας για μείωση των εξοντωτικών πλεονασμάτων η αλήθεια είναι πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε εξαιτίας της άφρονος οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε από τις αρχές του 2015. Τους Τσίπρες και τους Βαρουφάκηδες πληρώνουμε και θα πληρώνουμε για χρόνια. Όμως, όπως λέει κι ο λαός «ήθελέ στα και παθέ στα».

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: