Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Η πατρίδα (και η αντιπολίτευση) σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Η συντηρητική παράταξη της χώρας, έχοντας προφανώς αντιληφθεί εντελώς λανθασμένα τον προσδιορισμό της, ασκεί εξαιρετικώς συντηρητική αντιπολίτευση στην λαίλαπα που μας κυβερνά. Πρόκειται περί διαπιστώσεως μη επιδεχόμενης απολύτως καμίας αμφισβητήσεως. Τοσούτω μάλλον όταν, επώνυμα στελέχη και δη μεγαλοστελέχη της παρατάξεως διαβεβαιώνουν πως αποτελεί τούτο μία ενσυνείδητη πολιτική προς απορρόφηση του περιωνύμου «κέντρου», που θα δρέψει τάχα τους καρπούς της, όταν έρθει η ευλογημένη ώρα των εκλογών!  (Σημειωτέον ότι, σε ερώτησή μου προς ένα τέτοιο πολύ μεγάλο στέλεχος, τι είναι κέντρο; απήντησε επί λέξει:  Όπου Φυσάει ο Άνεμος!!)
Λέω «τάχα» καθόσον, εάν πράγματι πρόκειται περί συνειδητής πολιτικής επιλογής, θα πρέπει να πληροφορήσω τους εμπνευστές της ότι όχι μόνον δεν φαίνεται να έχει οποιαδήποτε απήχηση έξω (έξω στο πεζοδρόμιο, στην «αγορά» κι όχι στον διαστροφικό κόσμο των mass media) αλλά αντιθέτως, αυτό που εισπράττει ο μέσος Έλλην είναι πως απλώς αναμένει η παράταξη την πτώση της ετέρας παρατάξεως εν είδη «ωρίμου φρούτου». Όχι ότι είναι αναγκαίως κακό αυτό. Άλλωστε προσωπικώς δεν ενθυμούμαι στην νεότερη (μεταπολιτευτική) Ιστορία του τόπου μας να έχει υπάρξει ψήφος περισσότερο συνειδητή υπέρ της αντιπολιτεύσεως παρά απορριπτική της όποιας Κυβερνήσεως.
Αναγκαίως κακό συνεπώς δεν είναι, για τα μέτρα μας. Είναι όμως λάθος! Λάθος, διότι σε τούτη την κρισιμότατη περίοδο για το Έθνος, που μόνον η έλευσις της συντηρητικής παρατάξεως στην εξουσία μπορεί να άγει στην σωτηρία του (ή μάλλον στην λύτρωσή του), η επόμενη ψήφος του Έλληνα θα πρέπει να είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ! Μόνον έτσι θα υπάρξει η πιθανότητα να μην περιπέσουμε μετά από πολύ ολίγον στην κατάσταση «ώριμο φρούτο» απ την ανάποδη! Όπου βεβαίως όλοι οι νοήμονες αντιλαμβανόμεθα τι θα ακολουθήσει….
Όμως δυστυχώς, η χλιαρά αντιπολίτευση σήμερα (με εξαίρεση κάποιους πεφωτισμένους λίγους όπως οι κύριοι Γεωργιάδης, Σταμάτης, Βρούτσης και Βορίδης, που εντελώς τυχαία (!) αυτοχαρακτηρίζονται Δεξιοί) οδηγεί μεν κάποια μάζα ψηφοφόρων στις αγκάλες της παράταξης, πλην εντελώς περιστασιακά και μόνον για να επιτευχθεί ο βασικός σκοπός, δηλαδή η πτώσις του μπολσεβικισμού.
Για όσους βλέπουν ολίγον μακρύτερα της ρινός τους, δηλαδή την Δευτέρα μετά τους πανηγυρισμούς της προτεραίας, αντιλαμβάνονται πως θ’ αρχίσει μία δυσκολοτάτη και ιστορικώς πρωτόφαντη περίοδος, στην διάρκεια της οποίας η κυβερνώσα παράταξη, σε αντίθεση με την νυν, θα έχει ν’ αντιμετωπίσει, εκτός άλλων σκοπέλων ΚΑΙ αυτών των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων!! Νομαρχιακές, Δημοτικές, Ευρωεκλογές,  μην πω και Προέδρου Δημοκρατίας! Επομένως, το δικό μας «φρούτο» θ’ αρχίζει να ωριμάζει πολύ ταχύτερα του σημερινού, εάν οι ψηφοφόροι θα έχουν αναδείξει την παράταξη νικήτρια όχι συνειδητά αλλά από μένος για τους άλλους. Ο άνεμος θα φυσήξει αντίθετα τότε και το μένος θα μετακινηθεί….



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: