Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Στα χέρια του ISIS τουρκικά άρματα Leopard 2A4… (ΦΩΤΟ)

Μπορεί να λένε τα μύρια όσα οι Τούρκοι για τις ικανότητες του στρατεύματός τους, οι χερσαίες δυνάμεις τους όμως τα έχουν βρει «μπαστούνια» στη Συρία. Φωτογραφίες που έρχονται στη δημοσιότητα από ιστοχώρους ισλαμιστών, φανερώνουν ακόμα και άρμα μάχης Leopard 2A4, γερμανικής κατασκευής και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων, στα χέρια των αιμοσταγών ισλαμιστών του αυτοαποκαλούμενου ως «ισλαμικού κράτους».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ισλαμιστές έβαλαν στο χέρι τουλάχιστον δύο τουρκικά άρματα μάχης του τύπου. Οι μάχες διεξήχθησαν στην περιοχή της Αλ Μπαμπ, όπου οι Τούρκοι κομπάζουν ότι ελέγχουν τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί από τη συγκεκριμένη πόλη στο Χαλέπι, μάχες οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 14 Τούρκους στρατιώτες και 33 έχουν μέχρι στιγμής τραυματιστεί, εκτός από 138 τζιχαντιστές που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Πρόκειται για την πιο αιματηρή περίοδο στο δίμηνο που έχει εξαπολυθεί από την Τουρκία η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη». Οι Τούρκοι αρχικά μπήκαν στη μάχη με άρματα μάχης τύπου M-60 Sabra, για να επιστρατεύσουν σύντομα τα Leopard 2A4, καθώς τα πράγματα δεν πήγαιναν και πολύ καλά όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες…


http://www.defence-point.gr/news/?p=167654




Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: