Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Μαύρα σύννεφα παντού... Tυφλή βία από Άγκυρα μέχρι Βερολίνο


Συνελήφθη ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο -Η αστυνομία ζητά από τον κόσμο να μείνει σπίτι

Με αίμα βάφτηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος σκοτώνοντας τουλάχιστον 9 ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 50. Η Γερμανική αστυνομία κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση.
Το AFP κάνει λόγο για αρκετούς νεκρούς (πληροφορίες μιλούν για 9 νεκρούς) και τουλάχιστον 50 τραυματίες, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με το DPA η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Εκπρόσωπος των γερμανικών αρχών, πάντως, το χαρακτήρισε «σοβαρό περιστατικό».

Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθη ένας άνθρωπος ως ύποπτος για την επίθεση ενώ ένας δεύτερος οδηγός φέρεται να είναι νεκρός.




Εν ψυχρώ δολοφονήθηκε ο Ρώσος πρέσβης από ένοπλο φανατικό ο οποίος φώναζε συνθήματα για το Χαλέπι. Η επίθεση έλαβε χώρα σε έκθεση που διοργάνωνε η Ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα και ο ρώσος πρέσβης δεν είχε συνοδεία. Ο ένοπλος ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας έχει ταυτοποιηθεί και υπηρετούσε ως αστυνομικός στην Άγκυρα.





Η επίθεση έρχεται μία μόλις ημέρα πριν από την επίσημη επίσκεψη του τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Μόσχα, στην οποία θα είχε συναντήσεις για το Συριακό ζήτημα με τον Ρώσο και τον Ιρανό ομόλογό του.
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την επίθεση και θα έχει διαβουλεύσεις με τον υπουργό του των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τους επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας, ανέφερε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί. Εξακριβώνουμε τις πληροφορίες. Ο πρόεδρος σχεδιάζει να δεχθεί αναφορές από τον ΥΠΕΞ και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας», σημείωσε ο Πεσκόφ.
Εξάλλου και η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ είναι νεκρός και έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια, ενώ διεμήνυσε πως η ρωσική διπλωματία θα θέσει το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
«Σήμερα σε μια επίθεση στην Άγκυρα ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Τουρκία, Αντρέι Γκενάντιεβιτς Καρλόφ, τραυματίστηκε και υπέκυψε. Θεωρούμε ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια».
Επιπλέον, ο Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να τον ενημερώσει για το συμβάν.

Αυτός είναι ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης





Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Blick η επίθεση έλαβε χώρα λίγα μόλις λεπτά μετά την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα.




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: