Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

«Ενα αόρατο χέρι αφαίρεσε και πρόσθεσε παραγράφους στο πόρισμα για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

«Υπήρχε ένα αόρατο χέρι διότι από κείμενο σε κείμενο υπήρχαν αλλαγές - Το Πρώτο Θέμα εξυπηρετεί τα δάνειά του, είναι καλός πελάτης των τραπεζών, δεν προκύπτει κακοδιαχείριση των δανείων - Η υπόθεση του Θέμου Αναστασιάδη δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο της Εξεταστικής»

Μια συνέντευξη-βόμβα του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου υπό την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ δίνει νέες διαστάσεις στην υπόθεση της αιφνιδιαστικής αλλαγής στο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής που αναφέρεται στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και στα δάνεια που έχει λάβει η εφημερίδα.

Ο Δημήτρης Καμμένος, αντιπρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τηλεφωνική του συνέντευξη στο www.protothema.gr καταγγέλλει πως «ένα αόρατο χέρι» έβαζε και αφαιρούσε αποσπάσματα στο κεφάλαιο του πορίσματος που αναφέρεται στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και επισημαίνει: «Η αλλαγή που έγινε για το Πρώτο Θέμα είναι περίεργη. Θα τα πω όλα. Λέω την αλήθεια. Υπήρχε ένα αόρατο χέρι που το αφαίρεσε αυτό». 

Και ο κ. Καμμένος ομιλεί ευθέως για την περίφημη παράγραφο που υπήρχε στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που ανέφερε ότι
«σε αυτή τη βάση σήμερα, η εταιρεία που εκδίδει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εμφανίζεται με ενήμερα δάνεια, υγιής και χωρίς προβλήματα» και η οποία χθες, ως διά μαγείας, απαλείφθηκε από το κείμενο του πορίσματος!

Στη συνέντευξή του ο Δημήτρης Καμμένος ξεκαθαρίζει πολλές φορές και με διαφορετική φρασεολογία ότι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είναι ενήμερο εις ό,τι αφορά την αποπληρωμή των δανείων που έχει λάβει και δεν είναι «μπαταχτσής», ακυρώνοντας την επιχειρηματολογία που προσπάθησε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ με... non papers και ανακοινώσεις.

«Δεν είναι τα δάνεια που έχει το Πρώτο Θέμα θαλασσοδάνεια και απλήρωτα» σημειώνει ο κ. Καμμένος. Τονίζει σε άλλο σημείο ο αντιπρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής: «Είναι ενήμερα όλα τα δάνεια του Πρώτου Θέματος, όλων των εταιρειών και εξυπηρετούνται κανονικά. Οπότε δεν τίθεται θέμα θαλασσοδανείων ή μπαταχτσήδων ή στρατηγικών κακοπληρωτών όσον αφορά στο Πρώτο Θέμα». 


Ο Δημήτρης Καμμένος είναι επίσης κατηγορηματικός και για το θέμα της προσθήκης παραγράφου που αναφέρεται σε φορολογική υπόθεση του Θέμου Αναστασιάδη από το 2007, δηλώνοντας με τον πλέον σαφή τρόπο ότι η συγκεκριμένη αναφορά δεν έχει καμία σχέση με την Εξεταστική Επιτροπή και ότι η υπόθεση για την οποία ελεγχόταν ο κ. Αναστασιάδης «έχει τελεσιδικήσει».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Καμμένος δεν είναι απλός βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αντιπρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Ο κ. Καμμένος ήταν παρών σε όλη τη διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων και συμμετείχε στη διαδικασία σύνταξης του πορίσματος όπου και συνεισέφερε τα μέγιστα λόγω της προηγούμενης εργασιακής του εμπειρίας σε μεγάλους τραπεζικούς οργανισμούς του εξωτερικού.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της τηλεφωνικής συνέντευξης του Δημήτρη Καμμένου στον Χρήστο Μπόκα που ελήφθη πριν από λίγο:
«Ερώτηση: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής και παραδόθηκε το πόρισμα στον πρόεδρο της Βουλής. Ποια είναι εκείνα τα ευρήματα που κάνουν τις γνώσεις μας για το ζήτημα της διαπλοκής πλουσιότερες; Τι νέο βγήκε δηλαδή από τις εργασίες της επιτροπής;

Απάντηση Δημήτρη Καμμένου: Όπως είπα και στην τελευταία εισήγηση μου την Παρασκευή τα συμπεράσματα που έχουμε βγάλει στο πόρισμα των 550 σελίδων είναι ικανά για να διαβλέψουν ότι υπήρχε μια μη κανονικότητα στο ζήτημα των δανειοδοτήσεων των κομμάτων κυρίως, αλλά και αρκετών ΜΜΕ. Από εκεί και πέρα πρέπει να θυμίσουμε ότι σκοπός της εξεταστικής ήταν η νομιμότητα του δανεισμού. Είναι  δύσκολο να διακρίνουμε παράνομες πράξεις κατά την διάρκεια του δανεισμού του οποιοδήποτε. Το είπα και στην εισήγησή μου. Τα συμπεράσματα είναι αρκετά, νομίζω, ότι πλέον ο εισαγγελέας που θα παραλάβει το πόρισμα αν βρει και υπάρχουν ζητήματα παρανομίας ή δόλιων πράξεων θα ασχοληθεί αυτεπάγγελτα και νομίζω ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη. Πιο πολλά ζητήματα είχαν τα κόμματα παρά τα ΜΜΕ. Σημαντικές ήταν και οι καταγγελίες που είχαμε από τους μάρτυρες. 

Ερώτηση: Εμείς που παρακολουθήσαμε από κοντά τις εργασίες της επιτροπής σας και από την ρητορική που ανέπτυξαν το προηγούμενο διάστημα τα μέλη της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας μπορούμε να πούμε ότι βασικό ερευνητικό αντικείμενο ήταν η ύπαρξη των λεγόμενων θαλασσοδανείων και οι μπαταχτσήδες. Τους εντοπίσατε, είτε είναι κόμματα είτε ΜΜΕ;

Δημήτρης Καμμένος: Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι τα κόμματα. Υπήρχαν ορισμένα ΜΜΕ, για παράδειγμα το δικό σας το Πρώτο Θέμα όπου τα δάνεια όλων των εταιρειών είναι ενήμερα και εξυπηρετούνται όπως και τα δάνεια του Alpha του κ. Κοντομηνά. Τώρα δεν είμαι πρόχειρος για όλα. Υπήρχαν κάποια ζητήματα μη πληρωμής δανείων, υπήρχαν ζητήματα όπου δάνεια επάρθηκαν και πήγαν σε άλλο σκοπό από την αιτία και τον λόγο που εξεδόθησαν και αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Δηλαδή κάποιος πήρε ένα δάνεια για κεφάλαιο κίνησης και πήγε και έχτισε ένα σπίτι. Και δεν έχτισε και το σπίτι. Εκεί υπάρχει πρόβλημα και για την τράπεζα ελεγκτικά και για τον ίδιο τον δανειολήπτη. 
  
Ερώτηση: Υπάρχει ένα ζήτημα γιατί στο αρχικό πόρισμα που δόθηκε στα κόμματα…

Δημήτρης Καμμένος
: Διέρρευσε παρανόμως και θα κάνω και σχόλιο. Διέρρευσε.
  
Ερώτηση: Δεν μιλώ για το προσχέδιο που διέρρευσε αλλά για το επίσημο πόρισμα που μοιράστηκε στα κόμματα προκειμένου διαπιστωθεί εάν υπάρχουν συγκλίνουσες απόψεις, εάν μπορεί να κατατεθεί ως κοινό κείμενο κ.οκ. Σε εκείνο το κείμενο μεταξύ άλλων υπήρχε και μια παράγραφος που ανέφερε ότι τα δάνεια του Πρώτου Θέματος είναι σήμερα ενήμερα και εξυπηρετούνται κανονικά. Παραδέχονταν δηλαδή ότι το Πρώτο Θέμα δεν ανήκει στην κατηγορία των μπαταχτζήδων δεν έχει πάρει θαλασσοδάνεια.

Δημήτρης Καμμένος:
 Δεν είναι τα δάνεια του θαλασσοδάνεια και απλήρωτα. Αυτό είναι σωστό.
  
Ερώτηση:  Ωστόσο, στο τελικό κείμενο η συγκεκριμένη παράγραφος αφαιρέθηκε. Γιατί; Προέκυψαν νέα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος που άλλαξαν την δανειακή εικόνα του Πρώτου Θέματος; 

Δημήτρης Καμμένος: Όχι δεν έχει προκύψει κάτι γιατί δεν έχουμε λάβει κάτι από την Τράπεζα της Ελλάδος. Είναι ένα  σημείο μαζί με ένα άλλο σημείο όπου είχε βγει στο τέλος. Ενα άλλο κομμάτι για τον κ. Στουρνάρα για την Μότορ Όιλ και τα ΕΛΠΕ το οποίο προσωπικά παρενέβην και αφαιρέθηκε. Οσον αφορά το ζήτημα του Πρώτου Θέματος έχετε απόλυτο δίκαιο. Είχε δοθεί στο πόρισμα η παράγραφος και έτσι ήταν γιατί οι τράπεζες μας έστειλαν όλα τα χαρτιά και είναι ενήμερα όλα τα δάνεια του Πρώτου Θέματος όλων των εταιριών και εξυπηρετούνται κανονικά. Οπότε δεν τίθεται θέμα θαλασσοδανείων, ή μπαταχτσήδων ή στρατηγικών κακοπληρωτών όσον αφορά στο Πρώτο Θέμα. Με έκπληξη και εγώ είδα ότι είχε αφαιρεθεί. Νομίζω όμως με μια διαβούλευση που έχει συμβεί και έχω μιλήσει με τον κ. Μπαλωμενάκη και με την επιτροπή γιατί το παρατήρησα και εγώ γιατί ξέρετε τα διάβαζα μέρα παρα μέρα γιατί είχαμε κάποιες αλλαγές και προσθήκες Νομίζω ξαναμπήκε στο τελικό πόρισμα ότι τα δάνεια είναι και εξυπηρετούμενα και ενήμερα από το Πρώτο Θέμα με κάποιες μικρές παρατηρήσεις. Νομίζω όμως ότι πρέπει να μείνουμε στην ουσία ότι τα δάνεια του Πρώτου Θέματος και εξυπηρετούνται και είναι ενήμερα οπότε είναι ένας καλός δανειολήπτης για τις τράπεζες, ένας καλός πελάτης και αυτό το μαρτύρησαν και οι τραπεζίτες. Είπαν ότι είναι καλός πελάτης γιατί αποπληρώνει τα δάνειά του και τους τόκους τους. 
  

Ερώτηση: Η άποψή σας έχει βαρύτητα γιατί έχετε πλούσια εμπειρία και βαθιά γνώση των οικονομικών και τραπεζικών θεμάτων λόγω της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Επίσης, ως αντιπρόεδρος της εξεταστικής και ως ένα από τα μέλη που παρακολούθησαν όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις έχετε συνολική και εμπεριστατωμένη εικόνα για τα δάνεια των ΜΜΕ. 
Επίσης, σε ένα από τα προσχέδια του πορίσματος της πλειοψηφίας που διέρρευσε παρανόμως όπως είπατε  στις αρχές της περασμένης εβδομάδας υπήρχε αναφορά στον κ. Στουρνάρα. Ζητούσε μάλιστα την παραπομπή του για μια ψηφισμένη τροπολογία που αφορούσε εταιρείες πετρελαιοειδών. Τελικά, η συγκεκριμένη παράγραφος αφαιρέθηκε. 

Δημήτρης Καμμένος:
 Παρενέβην προσωπικά και αφαιρέθηκε γιατί δεν είχε καμία σχέση και δεν ήταν κομμάτι του δικού μας πορίσματος. Επειδή συμβαίνει να έχω δει το πόρισμα της πλειοψηφίας γιατί μην ξεχνάτε ότι ως πλέον ειδικός σε αυτά τα δάνεια και σε αυτή την εξεταστική και ως αντιπρόεδρος και ως συγκυβερνών κόμμα στην πλειοψηφία έβλεπα τα πάντα. Δεν υπήρχε αυτό το κείμενο το οποίο εμφανίστηκε ξαφνικά κατά την διαρροή. Εκείνες τις ημέρες κατηγορήθηκα κι εγώ από κάποιους πονηρούς του πολιτικού συστήματος ότι το διέρρευσα εγώ αλλά για κακή τους τύχη δεν το είχα παραλάβει και ήμουν στο νοσοκομείο γιατί είχα ασθενήσει και δεν θα μπορούσα να το έχω διαρρεύσει. Πέραν τούτου ήταν λάθος να προστεθεί και νομίζω ότι προκάλεσε έκπληξη σε όλους και στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό αφαιρέθηκε μετά από παρέμβασή μου. Και η αλλαγή που έγινε για το Πρώτο Θέμα είναι περίεργη. Θα τα πω όλα. Λέω την αλήθεια. Η αφαίρεση τελείως  -όχι η κατάληξη της περιγραφής – αλλά η αφαίρεση. Υπήρχε ένα αόρατο χέρι που το αφαίρεσε αυτό.
  
Ερώτηση: Είναι αόρατο αυτό το χέρι;

Δημήτρης Καμμένος
: Είναι αόρατο. Αν ήταν ορατό θα μπορούσαμε να το καταγγείλουμε αλλά είναι αόρατο διότι από κείμενο σε κείμενο υπήρχαν κάποιες αλλαγές. Δύο ήταν οι βασικές αλλαγές, του κ. Στουρνάρα και του Πρώτου Θέματος. 

  
Ερώτηση: Αυτό το αόρατο χέρι – όπως το χαρακτηρίσατε – έχει κανει και μια προσθήκη αναφορικά με την υπόθεση του Πρώτου Θέματος. Είδαμε δηλαδή ότι προστέθηκε μια παράγραφος για φορολογική υπόθεση του 2008, που έχει τελεσιδικήσει και αφορά τον Θέμο Αναστασιάδη. Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει σχέση με το ερευνητικό αντικείμενο της επιτροπής σας;

Δημήτρης Καμμένος
:
 Όχι, δεν έχει καμία σχέση. Δεν έχει καμία σχέση. Η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής από την Βουλή έγινε για να διερευνήσουμε την νομιμότητα του δανεισμού των κομμάτων και των ΜΜΕ και τυχόν εμπλοκή στην διαδικασία του δανεισμού και την νομιμότητά της. Το ζήτημα που αναφέρατε δεν έχει καμία σχέση με την εξεταστική και το αντικείμενό της και νομίζω ότι δεν ερωτήθηκε και πολύ όταν είχε έρθει ο κ. Αναστασιάδης στην Βουλή όταν τον εξετάσαμε. Δεν θυμάμαι ακριβώς τα πρακτικά γιατί και εγώ είμαι πολλές ώρες και μπορεί να έφυγα για λίγο. Δεν  ξέρω αν κάποιος συνάδελφός ρώτησε γι αυτά τα πράγματα αλλά νομίζω ότι δεν ερωτήθη και νομίζω ότι η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει αν δεν κάνω λάθος – δεν είμαι ενήμερος γιατί είμαι στο εξωτερικό αλλά νομίζω ότι έχει τελεσιδικήσει.Τέλος πάντων για να κλείσουμε το ζήτημα δεν έχει καμία σχεση με το αντικείμενο της εξεταστικής.
  

Ερώτηση: Κατά την γνώμη σας για ποιο λόγο έγινε αυτή η προσθήκη; Θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στον πόλεμο που έχει κηρύξει μέρος της κυβέρνησης κατά του Πρώτου Θέματος; 

Δημήτρης Καμμένος: 
Δεν θα ήθελα να ονοματίσω και να περιγράψω την κατάσταση ως πόλεμο. Νομίζω ότι όλα τα ΜΜΕ ανέκαθεν τα τελευταία 40 χρόνια κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους. Υπάρχουν υπερβολές μια τεράστια κόντρα της κάθε κυβέρνησης και των ΜΜΕ διότι ελέγχουν άλλοτε με θεμιτούς και άλλοτε με αθέμιτους τρόπους – και δεν αναφέρομαι στο Πρώτο Θέμα αλλά γενικά σε όλα τα ΜΜΕ- αυτός ο πόλεμος σε εισαγωγικά νομίζω είναι υγιής και ως τέτοιον πρέπει να το βλέπουμε και να τον χαρακτηρίζουμε. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος πόλεμος . Αλλά ότι υπάρχει ένα αόρατο χέρι υπάρχει. Δηλαδή από κείμενο σε κείμενο να βλέπεις αλλαγές και προσθήκες υπάρχει ένα αόρατο χέρι. Νομίζω όμως ότι καταλήξαμε ορθά και αισίως. Είδα και τα πορίσματα της αντιπολίτευσης και νομίζω ότι είναι αρκετά θετικά τα συμπεράσματα όλων και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εφόσον πάρει πόρισμα στα χέρια του θα έχει τεκμηριωμένα όλες τις απόψεις των κομμάτων και αν προκύψει ευθύνη θα ασκήσει διώξεις ή θα κάνει την δουλειά του όπως προβλέπεται.
 

Ερώτηση: 
 Εάν καταλάβαμε καλά ούτε και για την τελευταία προσθήκη για τον κ. Αναστασιάδη εσείς είχατε ενημερωθεί από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ...

Δημήτρης Καμμένος
: 
Όχι δεν είχα ενημερωθεί καθόλου. Μα δεν υπήρχε στο αρχικό κείμενο. Δεν είχα ενημερωθεί.
  
Ερώτηση: Κλείνοντας θα ήθελα να σας ξαναρωτήσω για το επίδικο της εξεταστικής που είναι τα θαλασσοδάνεια. Εχει το Πρώτο Θέμα θαλασσοδάνεια, δημιουργεί οφειλές που επιβαρύνουν τις τράπεζες και κατ' επέκταση τους Έλληνες φορολογούμενους; 

Δημήτρης Καμμένος
: Νομίζω οι τραπεζίτες ήταν σαφείς: Το Πρώτο Θέμα ήταν και είναι ένας πολύ καλός πελάτης – κι ελπίζω να συνεχίσετε να είστε καλός πελάτες γιατί δεν αντέχουν άλλα κόκκινα δάνεια οι ελληνικές τράπεζες. 
Είναι κατά μαρτυρία των τραπεζών και δεν είναι κάτι που λέω εγώ. Από τα πορίσματα που ήρθαν στα χέρια μας δεν προκύπτει κακοδιαχείριση των δανείων ούτε ότι το Πρώτο Θέμα είναι κακόπιστος δανειολήπτης. 

  


Ερώτηση:
 Το γεγονός ότι αφαιρέθηκε η συγκεκριμένη παράγραφος από το πόρισμα – μας είπατε ότι ξαναμπήκε αλλά μένει να το δούμε – Αυτές οι κινήσεις θα μπορούσαν να βλάψουν μια υγιή επιχείρηση. Δηλαδή όταν βγαίνει ένα πόρισμα από την Βουλή που για μια υγιή οικονομικά και δανειακά όπως λέτε κι εσείς επιχείρηση αφήνονται υπόνοιες ότι δεν εξυπηρετεί τα δάνειά της, μπορούν να της δημιουργήσουν προβλήματα; 

Δημήτρης Καμμένος:
 Κοιτάξτε. Δεν νομίζω ότι της δημιουργεί προβλήματα και θα σας πω για ποιο λόγο. Αντικειμενικά δεν δημιουργεί προβλήματα/ Φυσικά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα μεταξύ ανταγωνιστών εφημερίδων που θα πουν «α εσύ δεν εξυπηρετείς τα δάνειά σου». Αλλα να πάμε στο αντικειμενικό και οικονομικό  της υπόθεσης: έχει προκύψει από τις απαντήσεις όλων των τραπεζιτών και των μαρτύρων για το Πρώτο Θέμα ότι δεν είναι στρατηγικός κακοπληρωτής. Ότι εξυπηρετεί τα δάνειά του. Από την στιγμή που έχει τεκμηριωθεί αυτό στα πρακτικά της Βουλής επίσημα στα πρακτικά και έχει μεταδοθεί σε πανελλαδικό δίκτυο στην τηλεόραση από το κανάλι της Βουλής δεν τίθεται θέμα.  Δεν είναι κάτι το οποίο είδαμε ξαφνικά ως πόρισμα. Εχει προέλθει από μια διαδικασία διαφανή και δημόσια. Οποιοσδήποτε μπορεί να ανατρέξει στα πρακτικά από τις καταθέσεις των τραπεζιτών που ρωτήθηκαν και του κ. Αναστασιάδη που κατέθεσε ενόρκως και από την κατάθεσή του και από τις καταθέσεις των τραπεζιτών προκύπτει ότι το Πρώτο Θέμα εξυπηρετεί τα δάνειά του και είναι ενήμερο. Δεν νομίζω ότι δημιουργείται κάποιο θέμα. Ισως να δημιουργούνται κάποιες εντυπώσεις. Ισως το αόρατο χέρι να θελήσει για λίγο να δημιουργήσει κάποιες εντυπώσεις αλλά αντικειμενικά έχουν λυθεί αυτά τα ζητήματα την ώρα της εξετάσεως των μαρτύρων. Όχι στο πόρισμα. Το πόρισμα περιγράφει τι είδαμε και τι ακούσαμε από τους μάρτυρες. 

Ερώτηση: Η εξεταστική συνέλλεξε πλήθος στοιχείων για τα κόμματα και τα ΜΜΕ. Ποια θα είναι η τύχη τους; 

Δημήτρης Καμμένος: Όλα τα απόρρητα έγγραφα που έχουν έρθει από εισαγγελικές αρχές, από την Τράπεζα της Ελλάδος και από τις υπόλοιπες τράπεζες θα πρέπει να φυλαχθούν στεγανά και με ασφάλεια από τον πρόεδρο της Βουλής και να μην γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης ή εκβιασμού. Είναι απόρρητα όλα τα αρχεία. Με το πέρας της εξεταστικής έκανα πρόταση και συμφώνησαν όλοι  να φυλαχθούν τα αρχεία γιατί μπορεί κάποιος να πάρει ένα απόρρητο χαρτί και να αρχίσει να εκβιάζει. Πρέπει να τοποθετήσουμε με ασφάλεια σε μια αίθουσα όλα τα αρχεία και να γίνεται καταγραφή όσων εισέρχονται και τι διαβάζουν. Δεν πρέπει να φύγουν χαρτιά. Είναι σημαντικό για το ζήτημα της ασφάλειας όλων. Μπορεί να έρθει κάποιος από ένα ΜΜΕ ή από κόμμα ή από έναν επιχειρηματία και να πάρει στοιχεία για έναν ανταγωνιστή του και να αρχίσει πόλεμος  ή αλισβερίσι και αυτό δεν πρέπει να γίνει».

protothema


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: