Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Αδ. Γεωργιάδης: Το νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην γίνει πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρει στην προσπάθεια να μην γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός το νέο του αφήγημα, διατύπωσε ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΙ.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μεταξύ άλλων επεσήμανε:
Για τις προσλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ
«Το όργιο των προσλήψεων που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την περίοδο, δεν έχει προηγούμενο. Μονιμοποιούν τους συμβασιούχους κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής οδηγίας, που επιβάλλει να γίνει διαγωνισμός, του Ελληνικού Συντάγματος και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το κάνουν μόνο και μόνο για να πάρουν τις ψήφους αυτών των ανθρώπων. Είναι οι σύγχρονοι “Μαυρογιαλούροι”. Ντρέπομαι που αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν, εκπροσωπώντας το “νέο” στη χώρα μας».

Για το αίτημα της ΝΔ για εκλογές

«Ο κ. Τσίπρας ζήτησε για πρώτη φορά εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2012 και οι εκλογές έγιναν τον Ιανουάριο του 2015. Εμείς ζητάμε εκλογές γιατί δεν μπορούμε να τις προκαλέσουμε, όπως ο κ. Τσίπρας με την Προεδρική εκλογή, και γιατί πιστεύουμε ότι η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία βλάπτει σοβαρά τη χώρα».
Για το κλείσιμο της αξιολόγησης 
«Ο κ. Τσίπρας έπρεπε να την έχει κλείσει ήδη την αξιολόγηση. Ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα κλείσει την πρώτη αξιολόγηση μέχρι τον Νοέμβριο του 2015 και τη δεύτερη αξιολόγηση μέχρι τον Μάρτιο του 2016, βρισκόμαστε στον Ιανουάριο του 2017 και ακόμα συζητάμε για τη δεύτερη αξιολόγηση. Γιατί καθυστέρησε; Γιατί θέλει να υποκρίνεται στους “δικούς“ του ότι διαπραγματεύεται. Όμως, όσο χάνει χρόνο η χώρα, τόσο μεγαλώνει ο λογαριασμός για τον συνταξιούχο, τον αγρότη, τον ελεύθερο επαγγελματία και τον δημόσιο υπάλληλο». 

Για την επένδυση στο Ελληνικό 
«Ψήφισαν στη Βουλή το Ελληνικό ως έργο επείγουσας εθνικής σημασίας. Δεσμεύτηκαν να έχουν γίνει όλες οι πράξεις στο πρώτο τρίμηνο, με την προσδοκία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να πάρει η Ελλάδα κάποια δισεκατομμύρια από αυτή την επένδυση. Αν και το ψήφισαν, παραμένουν σήμερα στο Ελληνικό πρόσφυγες και μετανάστες και το κράτος δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Φταίει για αυτό ο Σόιμπλε, ο Τόμσεν ή η τρόικα; Ο μόνος που φταίει είναι ο κ. Τσίπρας». 

Για τα σενάρια περί αλλαγής του εκλογικού νόμου 
«Το καινούργιο τους αφήγημα είναι πως θα εμποδίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει Πρωθυπουργός. Δεν θα τα καταφέρουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει Πρωθυπουργός και θα είναι και εξαιρετικός. Δείτε όμως πως λειτουργεί το μυαλό των Συριζαίων. Η αξιολόγηση δεν κλείνει, η οικονομία είναι σε ύφεση, το ΕΚΑΣ κόβεται, δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης και το μυαλό τους είναι μήπως βρουν τους 200 να κάνουν αλλαγή εκλογικού νόμου. Δεν ασχολούνται με τα προβλήματα του κόσμου, παρά μόνο για το εάν θα κρατήσουν την καρέκλα τους».
Για το εάν η ΝΔ θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο
«Το μνημόνιο είναι μια ongoing διαπραγμάτευση. Συνεχώς το διαπραγματεύεσαι, όχι γιατί θέλεις να πουλήσεις τσαμπουκά, αλλά γιατί η διαδικασία αυτή είναι δυναμική. Όταν θα αποκτήσουμε μια αξιόπιστη κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο θα εμπιστευτούν οι αγορές και οι επενδυτές, θα έρθουν γρήγορα επενδύσεις στη χώρα. Αυτές οι επενδύσεις θα αυξήσουν γρήγορα τον οικονομικό μας κύκλο, θα μπορέσουν να ελαφρύνουν κατά πολύ τα οικονομικά μέτρα και να κάνουν τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη». 

Για τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων 
«Όταν το 2010-11 επί υπουργίας Μπεγλίτη, είχαν ξηλώσει μέσα σε ένα βράδυ 9 αντιστράτηγους, ο κ. Πάνος Καμμένος ήταν από τους πρώτους τότε στη Βουλή που ωρυόταν. Χθες, ο κ. Καμμένος “ξήλωσε” 10 αντιστράτηγους καθώς και τους τρεις Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Αρχηγός της Αεροπορίας βρισκόταν μάλιστα σε επίσημη αποστολή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Και ρωτώ, κ. Καμμένε αυτός είναι ο σεβασμός σας στη στολή;».

 liberal.gr






Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: