Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Κυρ. Μητσοτάκης σε Αλ. Τσίπρα: Μη διανοηθείτε να επαναλάβετε τους τυχοδιωκτισμούς του 2015

Με αποκαλύψεις για copy paste του πορίσματος από ιστοσελίδες, με τα «κουρεμένα» δάνειά της Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ,  αλλά κυρίως με Νίκο Ξυδάκη και δραχμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε …δύσκολα στον Αλέξη Τσίπρα, στριμώχνοντάς τον στα σκοινιά.  Μάλιστα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να «μην διανοηθεί να επαναλάβει τους τυχοδιωκτισμούς του 2015. «Ξεχάστε τα σενάρια δημοψηφίσματος. Δε θα συμμετέχουν ούτε η αντιπολίτευση ούτε ο λαός. Φύγετε με όσο το δυνατόν λιγότερη ζημιά», απαίτησε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Την ίδια ώρα, σε προσωπικούς τόνους προειδοποίησε ότι «ο χρόνος στην κλεψύδρα αδειάζει», με δεδομένο ότι η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο. Παραδέχτηκε, δε, ότι οι δανειστές όντως ζητούν υπερβολικά μέτρα, αλλά κατά τον ίδιο αυτό είναι αποτέλεσμα της τραγικής ανυπαρξίας της κυβέρνησης.  
«Είστε ο αποκλειστικό υπεύθυνος που προκαλείται νέα μέτρα», ήταν η φράση του Κυρ. Μητσοτάκης προς τον συνοφρυωμένο πρωθυπουργό της χώρας  και εκτίμησε ότι «κανείς δεν μας εξασφαλίζει ότι θα υπάρχει τέταρτο μνημόνιο αν το ζητήσουμε». «Γι’ αυτό πρέπει να φύγετε. Δεν έχετε δικαίωμα να πηγαίνετε μια χώρα στον γκρεμό. Εδώ και καιρό λέμε ότι οδηγείτε το χώρα σε αδιέξοδο. Κάνετε διαρκώς τα ίδια λάθη. Καθυστερείτε σε ό, τι έχετε δεσμευτεί και σπαταλάτε το κεφάλαιο αξιοπιστίας της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής για δάνεια κομμάτων και Μ.Μ.Ε. 1 Φεβ 2017


Παράλληλα, εγκάλεσε την κυβέρνηση, διότι δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και «ως εκ τούτου όλοι ζητούν μέτρα». Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη επαναλαμβάνεται η ιστορία του
2015 αλλά με «με χειρότερες συνθήκες γιατί είμαστε πιο αδύναμοι, με λιγότερη αξιοπιστία». «Το δίλημμα που προκαλέσατε με την ανικανότητά σας το 2015 ήταν Grexit ή τρίτο μνημόνιο, τώρα είναι Grexit ή τέταρτο μνημόνιο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στελέχη σας συντάσσονται με τον Schauble!
«Ο Ξυδάκης είπε ότι αν μας πιέσουν οι δανειστές υπάρχει και άλλος δρόμος. Ποιος συντάσσεται κ. Τσίπρα με τις απόψεις Σόιμπλε. Εμείς ή δικά σας στελέχη», ήταν το ρητορικό ερώτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και μίλησε ευθέως για κρυφο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο προκύπτει εύλογα το σενάριο ο κ. Ξυδάκης να μην είπε κάποια ανοησία αλλα να αποκάλυψε τις εναλλακτικές που εξετάζετε για να μείνετε στην εξουσία. Γιατί αυτό σας νοιάζει!» 
«Το δήθεν πλεονέκτημα της Αριστεράς, το συντομότερο ανέκδοτο»
Στην παραδοχή ότι όντως υπήρχε διαπλοκή στην Ελλάδα προχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι την συντηρεί. « Εσείς κάνατε μυστικές συναντήσεις με εκδότες. Εσείς χρησιμοποιήσατε τα... πως τα λέει ο κύριος Πολάκης, τα βοθροκάναλα της διαπλοκής για να περάσετε την ατζέντα σας. Δεν την πολεμήσατε αλλά επιχειρήσατε να κάνετε συναλλαγή μαζί της. Εσείς κάνατε συναντήσεις μαζί της», υπογράμμισε και υπενθύμισε την υπόθεση Καλογρίτσα και τα βοσκοτόπια.
Ακόμα επανάφερε στην Βουλή τη πτώση κατά δέκα θέσεις στη λίστα της διαφθοράς και επιφύλαξε μια φαρμακερή ατάκα στον Νίκο Παππά. « Κατρακυλήσαμε ξανά στην 69η θέση. Ο κύριος Παππάς, όταν δεν είναι απασχολημένος με διαστημικά θέματα, καταλαβαίνει με αυτά που γίνονται πως είναι από άλλο πλανήτη», υποστήριξε.
Επανερχόμενος στα περί των ΜΜΕ διατράνωσε ότι όσοι εκδότες δεν τα βρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ «έχουν την τύχη του κ. Ψυχάρη και του ΔΟΛ».  «Κάποιοι έσπευσαν να συμβιβαστούν με μεγάλη ταχύτητά και να μετατρέψουν τα έντυπά τους σε λιβανιστήρια της κυβέρνησης», είπε και προσέθεσε ότι «δεν φταίει ο καθρέφτης των ΜΜΕ το δικό σας είδωλο είναι απαξιωμένο στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών».
Το πόρισμα ακυρώνει την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ
Στο συμπέρασμα ότι το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτει την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδικότερα, κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, δεν βρέθηκαν ευθύνες πολιτικών προσώπων, με εξαίρεση αυτή του Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, «όλα τα κόμματα λάμβαναν χρηματοδοτήσεις με τον ίδιο τρόπο,  με εγγύηση τις μελλοντικές επιχορηγήσεις», ωστόσο υπήρξε μια …διαφοροποίηση! «Μόνο όμως ένα πρόεδρος κόμματος έστειλε επιστολή σε τράπεζα για να απαιτήσει  Το μόνο κόμμα που έχει ωφεληθεί από δύο διάγραφες χρέους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράξενα πράγματα συμβαίνουν εδώ; Με το κτίριο της Κουμουνδούρου και το δάνειο της  Αυγής. Στην γλώσσα του λαού σημαίνει ότι πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι», τόνισε.
Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το πόρισμα αποτελεί προϊόν λογοκλοπής, αφού  «μεγάλα κομμάτια του πορίσματος έχουν κλαπεί από την ιστοσελίδα του Αριστόβουλου Μάνεση.  «Ολόκληρες σελίδες αντιγράψατε. Τόσους συντάκτες έχετε που γράφουνε non papers. Δεν μπορούσατε να βρείτε έναν να γράψει κάτι πρωτότυπο», υπογράμμισε.
Διορίζετε συλλήβδην
Οξύτατη ήταν η επίθεση του προέδρου της ΝΔ για τις αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο. «Διχάσατε και πάλι τους Έλληνες στους δικούς μας και στους άλλους, εφαρμόσατε κομματικές διακρίσεις στο κράτος. Έχετε διορίσει χιλιάδες πίσω από την πόρτα ! Είχατε το θράσος να μας εγκαλείτε για δήθεν ταξικές διακρίσεις, λες και δεν υπάρχουν φτωχά παιδιά με πτυχία να παίρνουν τις θέσεις των κομματικών κολλητών σας», υποστήριξε.
Σε προηγούμενη ομιλία είχα αναφερθεί στη μοναδική ευκαιρία που έχασε ο Τσίπρας να διορθώσει διαχρονικές παθογένειες. Τον λαϊκισμό, το πελατειακό κράτος, τη διαπλοκή. Είχατε μια μεγάλη ευκαιρία κύριε Τσίπρα αλλά τη χάσατε. Την έχασε και η Ελλάδα. Αν και νέος, αποδειχτήκατε παλιότερος κι από τους παλιούς. Οι δολοφονίες χαρακτήρων από τα πληρωμένα σας τρολ είναι στην καθημερινότητά σας. Πέφτετε σε ένα παραλήρημα λασπολογίας», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αλέξανδρος Διαμάντης


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: