Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ρε τι… «νούμερα» είναι αυτά;

Θυμάστε που ακούμε, μήνες τώρα, την κυβερνητική προπαγάνδα να ισχυρίζεται πως «η δεύτερη αξιολόγηση είναι έτοιμη από τη δική μας την πλευρά», κι ότι «το μόνο που μένει είναι να συμφωνήσουν οι δανειστές, που βάζουν συνεχώς νέους όρους» (οι «κακούργοι»);

Φούμαρα!

Θυμάστε που μας έλεγαν, πως η δεύτερη αξιολόγηση (που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από πέρσι τέτοιον καιρό) θα έκλεινε στις… 25 Νοεμβρίου, κι ύστερα στις 5 Δεκεμβρίου, κι ύστερα «μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου», κι ύστερα στις 12 Ιανουαρίου «το αργότερο», κι ύστερα στις 26 Ιανουαρίου «ανυπερθέτως»;

Τώρα όλα αυτά διαψεύδονται!

Πανηγυρικώς, δραματικώς και ολοσχερώς…

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως κατά δήλωσιν του υπουργού μας του κ…Τσαλακώτου (δεν είναι τυπογραφικό «λάθος» ο… αναγραμματισμός!), μόνο το ένα τρίτο των προ-απαιτουμένων έχει ήδη ολοκληρωθεί! Το άλλο τρίτο των μέτρων μπορούν να ολοκληρωθούν… εντός δέκα ημερών! Και το τελευταίο τρίτο μπορεί να γίνει σε δύο βδομάδες μετά την συμφωνία!

Ουάου! που θα έλεγε και ο Γιάνης με ένα νι…

Δηλαδή, όταν μας έλεγαν εδώ και μήνες πως είναι «έτοιμοι» και «οι ξένοι το καθυστερούν» μας δούλευαν, έτσι;

Ρε τι «νούμερα» είναι αυτά;

Κι έχεις και τον άλλο «φωστήρα», τον υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα, τον Ξυδάκη να λέει σήμερα, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, πως «δεν είναι ταμπού» η ενδεχόμενη επιστροφή μας στη δραχμή! Πρέπει να το συζητήσουμε στη Βουλή, λέει…

Ρε τι επικίνδυνα «νούμερα» είναι αυτά;

Όχι φίλε, κάνε μας τη χάρη…

Ο αρχηγός σου αποκάλεσε την επιστροφή στη δραχμή: «Προδοσία»!

Και «Αρμαγεδδώνα» που θα οδηγήσει σε «αίμα»!

Τι ακριβώς προτείνεις, βρε απίστευτε…; (μη πω τι ακριβώς, τώρα)

Να πάμε να συζητήσουμε στη Βουλή την… Προδοσία;

Τον… Αρμαγεδδώνα;

Την οικειοθελή πορεία μας στο… «αιματοκύλισμα»;

Δεν κατάλαβες! Έχουμε και παρά έχουμε «ταμπού»:

Δεν πρόκειται να συζητήσουμε μέσα στη Βουλή πως θα… αυτοκτονήσουμε!

Αυτά δεν τα συζητούν οι λαοί στα Κοινοβούλια…

Τα συζητούν, ενδεχομένως, οι βαθύτατα διαταραγμένες προσωπικότητες, καθισμένες στο ανάκλιντρο του ψυχιάτρου τους, κι ύστερα τους φορτώνει με …ψυχοφάρμακα να καλμάρουν!

Αν θέλει ο Τσίπρας να κάνει ψυχοθεραπεία στα… «ψεκασμένα» στελέχη του, ας την κάνει. Στα γραφεία τους! Όχι στο Βουλή…

Το Σύνταγμα δεν προβλέπει κοινοβουλευτικές συζητήσεις για το αν θα προχωρήσουμε σε… «προδοσία», ούτε για το αν θα μπούμε σε «αιματοκύλισμα», ούτε αν θα προκαλέσουμε μόνοι μας «Αρμαγεδδώνα»!

Οι άνθρωποι έχουν φλιπάρει! Εντελώς πια…

Και δεν μας «ετοιμάζουν» για δημοψήφισμα περί δραχμής, όπως ισχυρίζονται ή φοβούνται κάποιοι…

Δεν πάνε σύμφωνα με κάποιο «καταχθόνιο σχέδιο».

Αν είχαν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους δεν θα το ακύρωνε ο ίδιος ο Τσίπρας, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο μάλιστα, λίγες μέρες πριν, σε συνέντευξή του…

Αν κάτι τέτοιο είχαν στο «θολωμένο τους μυαλό» θα μας το «σέρβιραν» σιγά-σιγά, μπας και «τσιμπήσουν» τίποτε φυγόμυαλοι…

Δεν θα το «έκαιγαν» μόνοι τους προκαταβολικά!

Εδώ συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο:

Τα έχουν χαμένα! Εντελώς χαμένα…


Κι ο καθένας πετάει την… «παπάρα» του, όπως και όποτε του έλθει…

Στο μεταξύ είναι απολύτως κρίσιμο η Αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας να ΜΗ τσιμπάει! Σε τίποτε…

--Τη μια ακούγεται η φήμη ότι θα φέρουν τα μέτρα του ΔΝΤ στη Βουλή με 180 ψήφους. Μην τσιμπάτε! Απλώς δεν γίνεται αυτό.

180 ψήφοι στη Βουλή προβλέπονται (συνταγματικά) μόνο όταν εκχωρείται εθνική κυριαρχία. Κι αυτό ποτέ «μονομερώς». Πάντα σε συνθήκες «ευρωπαϊκής αμοιβαιότητας»…

Τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει, οπότε ξεχάστε το! (Το σκέφτηκε παλαιότερα και το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, το Μάϊο του 2010, όταν ψηφιζόταν το πρώτο Μνημόνιο. Τότε ο Σαμαράς καθησύχαζε κάτι πανικόβλητους βουλευτές του, λέγοντας, «μη φοβάστε, αυτά δεν γίνονται»! Και δεν έγινε! Ούτε τώρα μπορεί να γίνει. Κι ας γράφει το Συγκρότημα τις αρλούμπες του, λίγο πριν κλείσει…)

--Ύστερα ακούστηκε η άλλη φήμη:

Πώς θα φέρουν σε ψηφοφορία στη Βουλή την άρνηση κάθε νέου μέτρου! Και να ζητήσουν να ψηφιστεί η άρνηση αυτή από σύμπασα την αντιπολίτευση!

Τι λέτε, ρε παιδιά;

Δηλαδή να ψηφίσουμε κι εμείς ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας και άμεση έξοδο από το ευρώ; Γιατί αυτό ζητάτε να ψηφίσουμε «όλοι μαζί»!

Αυτό που ο ίδιος ο Τσίπρας ονόμασε «Προδοσία» και «Αρμαγεδδώνα»!

Κι ύστερα τι θα κάνετε;

Θα περιμένετε να σας τελειώσουν τα χρήματα;

Θα βλέπετε τα spreads να εκτινάσσονται ξανά (όπως ήδη άρχισαν;)

Θα κάνετε δώρο το grexit στο… Σόϊμπλε για να ενισχύσει τη θέση του Κόμματός του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία;

Γιατί αν διώξει την Ελλάδα από το ευρω, υπό τέτοιες συνθήκες «σύγκρουσης» με την κυβέρνηση Τσίπρα, ο Σόϊμπλε θα κερδίσει δεξιούς ψηφοφόρους που τώρα, εξ αιτίας της Ελλάδας, του φεύγουν στο κόμμα AfD! Κι ακόμα θα έχει προωθήσει το σχέδιο του για «μικρότερο και συμπαγέστερο ευρώ» γύρω από τη Γερμανία, όπως επιδίωκε εδώ και χρόνια.

«Δώρο» στο Σόϊμπλε θα κάνετε τα… αποκαϊδια της Ελλάδας!

Κάντε το μόνοι σας! Η ευθύνη δική σας και μόνο…

Κι εμείς θα τα πούμε στα… Ειδικά Δικαστήρια!

Αν προλάβετε να φτάσετε ως εκεί…

Ένα πράγμα να θυμόμαστε μόνο (και να το θυμόμαστε κάθε στιγμή από δω και μπρός γιατί έρχεται «σκληρό ρόκ» για πολύ δυνατά νεύρα):

Ότι όλα αυτά δεν είναι «καταχθόνια» σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν υπάρχουν αυτά. Σε όλα τα «σχέδιά» του απέτυχε!

Σ’ όλα διαψεύστηκε! Σε όλα σκόνταψε…

Είναι «πυροτεχνήματα», είναι αυτοσχεδιασμοί, είναι παραληρήματα, χωρίς «καθοδηγητικό σχεδιασμό» και «υποστηρικτή στρατηγική» από πίσω…

Δεν «το πάνε» κάπου!

Θολώνουν τα νερά και διχάζουν τον κόσμο!

Λένε και κάνουν ό,τι τους έλθει, γιατί φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

Και ο μόνος τρόπος να τους «βγει» κάτι απ’ όλα αυτά, είναι αν οι αντίπαλοί τους τα πάρουν στα σοβαρά.

Το πιο «θανάσιμο λάθος» που μπορεί να κάνει η ΝΔ είναι να τους πάρει στα σοβαρά! Ευτυχώς ΔΕΝ το κάνει (μέχρι στιγμής τουλάχιστον)…

Η Νέα Δημοκρατία (η μόνη αντιπολίτευση στον Τσίπρα, ουσιαστικά πλέον, από την ώρα που η κα. Φώφη άρχισε τις ανοησίες για… «ίσες αποστάσεις» από το ΣΥΡΙΖΑ), ένα πράγμα πρέπει να κάνει:

Να του τα κόβει όλα (τα τρελά, διχαστικά και παραληρηματικά «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα) και να επαναλαμβάνει αυτό που άρχισε ήδη να λέει:

Νέο Πρόγραμμα χρειάζεται νέα κυβέρνηση και θα προκύψει από νέα διαπραγμάτευση!

Που δεν χρειάζεται να κρατήσει πολύ γιατί ξέρουμε από τώρα τι θα κάνουμε:

--Θα δεχθούμε αυτά που πρέπει να δεχθούμε: μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις. Και θα μας εμπιστευθούν, γιατί τα έχουμε κάνει στο παρελθόν - επί διακυβέρνησης Σαμαρά, 2012-14 - και τώρα θα τα πάμε πιο πέρα…

--Θα αλλάξουμε αυτά που πρέπει να αλλάξουν! Αυτά, άλλωστε και το ΔΝΤ τα θεωρεί «λάθος» και ο ίδιος ο Σόϊμπλε τα χαρακτήρισε κάποτε «ανοησίες» (π.χ. υπέρ-φορολόγηση των πάντων!) Κάποια θα τα αλλάξουμε άμεσα. Τα υπόλοιπα σταδιακά. Θα τα αλλάξουμε πάντως….

--Θα επαναφέρουμε τον «κανόνα» στο Δημόσιο «ένας προσλαμβάνεται για κάθε 5 που συνταξιοδοτούνται» κι έτσι θα μειώσουμε το προσωπικό του Δημοσίου κατά 70-80 χιλιάδες σε τρία χρόνια: συνολική εξοικονόμηση 1,2-1,3 δισεκατομμύρια! (Συν την πρώτη χρονιά: εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων τουλάχιστον). Κι όλοι οι καινούργιοι θα προσλαμβάνονται με ΑΣΕΠ.

--Και τέλος, από τον πρόσθετο δανεισμό που θα υπάρξει, 7 δισεκατομμύρια θα πάνε για πληρωμή των ληξιπρόθεσμων που σώρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί χωρίς αυτό δεν παίρνει μπροστά η οικονομία ούτε σώζεται το τραπεζικό σύστημα…

Συν ασφαλώς ό,τι άλλο προβλέπει το «Πρόγραμμα Αλήθειας» (1,5 δις. εξοικονομήσεις τον πρώτο χρόνο κλπ).

Όλα αυτά σημαίνουν ότι από την πρώτη στιγμή, η νέα κυβέρνηση, μαζί με τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις (και μαζί με όποια άλλα μέτρα μας έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ), θα φέρει και σημαντικά μέτρα ανακούφισης!

Κυρίως στους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές!

Δεν αμφισβητούμε τους στόχους (πλεονάσματα κλπ.)!

Δεν χρειάζεται…

Αν βγάλουμε την οικονομία σε ανάπτυξη, οι στόχοι πιάνονται εύκολα τα πρώτα χρόνια. Μέχρι το 2020 τουλάχιστον…

Και την ανάπτυξη θα την πιάσουμε από τέσσερις πλευρές:

--Από τις μεταρρυθμίσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ τις κάνει,

--Από τις αποκρατικοποιήσεις (που ο ΣΥΡΙΖΑ τις βάλτωσε),

--Από την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων (όπου ο ΣΥΡΙΖΑ σωρεύει νέα «φέσια» για να εμφανίσει… «πέτσινα» πρωτογενή πλεονάσματα)

--Και από την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης (ενώ το ΣΥΡΙΖΑ δεν τον εμπιστεύεται πια κανείς).

Αν πιάσουμε μέση ανάπτυξη 3% τα επόμενα τρία-τέσερα χρόνια τα πλεονάσματα τα «έχουμε» με το παραπάνω, για να καλύψουμε τις πληρωμές τόκων και να μη χρειαστούμε νέο δανεισμό.

Ας είναι καλά ο Σαμαράς που μας έβγαλε από την ύφεση (βρήκε την οικονομία σε ύφεση -7,2% και μέσα σε δυόμιση χρόνια τη γύρισε σε ανάπτυξη 0,7!)

Κι ας… είναι καλά ο Τσίπρας που μας… τράβηξε ξανά στο βούρκο (βρήκε την οικονομία σε ανάπτυξη 0,7% και δύο χρόνια αργότερα «πανηγυρίζει» που είμαστε… σε ύφεση λίγο κάτω από τον μηδέν ή σε ανάκαμψη λίγο πάνω από το μηδέν!).

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Τσίπρας το ξανάριξε το πλοίο στη στασιμότητα, παρά το γεγονός ότι το έτυχαν τα πιο ευνοϊκά: χαμηλότερες διεθνείς τιμές πετρελαίου, χαμηλότερη ισοτιμία του ευρώ και ποσοτική χαλάρωση (που δεν κατάφερε να επωφεληθεί)…

Αν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις (που τις είχε αρχίσει ο Σαμαράς και προχωρούσαν καλά) και οι αποκρατικοποιήσεις (που τις είχε αρχίσει ο Σαμαράς και τις «πάγωσε» ο Τσίπρας) κι αν ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών (που είχε ανακτηθεί επί Σαμαρά και χάθηκε επί Τσίπρα), τότε – και μόνον τότε - η Ανάπτυξη θα έλθει ως «πιεσμένο ελατήριο», αμέσως!

Και η ανάπτυξη αρκεί για να βγάλει επαρκή πλεονάσματα (3,5%) για αρκετά χρόνια…

Μετά θα χρειαστούν ήπια μέτρα «παραμετρικής ανακούφισης» του χρέους, σαν κι αυτά που οι εταίροι μας ήδη συζητούν.

Το βασικό είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση και η επόμενη να έλθει γρήγορα και με τα χέρια «λυμένα».

Όχι αναγκασμένη να κάνει «συμβιβασμούς» και ακροβασίες με «επιτήδειους» συνεταίρους…

Τώρα που ο Τσίπρας τα θαλάσσωσε, η Ελλάδα δεν χρειάζεται… «μεγάλο συνασπισμό», χρειάζεται ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με ισχυρή εντολή!

Και όσοι παίζουν με την «απλή αναλογική» (που οδηγεί σε ακυβερνησία και grexit) δεν είναι «μέρος της λύσης», είναι «μέρος του προβλήματος»!

Η κα. Φώφη δεν φτιάχνει το «μεγάλο συμβιβασμό» (με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ), στον οποίο εκείνη θα… «ηγεμονεύσει», όπως φαντάζεται.

Απλώς, δίνει «σωσίβιο» στο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ο εκείνος βουλιάζει!

Και «κόβει τις γέφυρές» της από την επόμενη μεταρρυθμιστική κυβέρνηση.

Γιατί κάθε μεταρρυθμιστής που θέλει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, και να ανοίξει ο δρόμος για τη αποτροπή του grexit (που πλησίασε περισσότερο από ποτέ!) και την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων (που είναι πιο απαραίτητες από ποτέ), έχει μια επιλογή πλέον: Να δώσει ισχυρή εντολή (ακόμα και αυτοδυναμία) στη Νέα Δημοκρατία!

Και κάθε πολίτης που θέλει να απαλλαγεί πια από το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν αντέχει την ταλαιπωρία, την αβεβαιότητα, την κοροϊδία, τα ψέματα και τον έρποντα αυταρχισμό του, αναγκαστικά ψηφίζει πια ΝΔ, για να σωθεί ο ίδιος.

Είτε του αρέσει ο Κυριάκος είτε όχι…

Κι ο ίδιος ο Κυριάκος, βέβαια, πρέπει να εγκαταλείψει το «φλερτ» με την γερασμένη πια και απεχθή για τους περισσότερους… «πολιτική ορθότητα» και να καταλάβει προς τα πού κινούνται πλέον τα πράγματα στον κόσμο.

Έτσι θα κερδίσει πολύ περισσότερους αναποφάσιστους…

Και την αυτοδυναμία του αφότου βγει…

Και νέους συμμάχους διεθνώς, αφότου σχηματίσει κυβέρνηση.
antinews.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: