Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

«Συμπληρωματικό μνημόνιο» ετοιμάζουν για την Αθήνα οι πιστωτές

«Συμπληρωματικό μνημόνιο» ετοιμάζουν για την Αθήνα οι πιστωτές
Το προσχέδιο ενός «συμπληρωματικού μνημονίου» περιμένει η κυβέρνηση από τους πιστωτές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο δύο πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει.
Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει ζητήσει το προσχέδιο του «Συμπληρωματικού Μνημονίου Κατανόησης - Supplemental Memorandum of Understanding» από τους ευρωπαίους πιστωτές, και του «Μνημονίου Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Πολιτικών» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ουσιαστικά, τα προσχέδια αυτά θα είναι μια κοινή λίστα με τις πολιτικές τις οποίες θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα, προκειμένου να ξεκλειδώσει η επόμενη δόση του δανείου, στο πλαίσιο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι η προσδοκία της Αθήνας είναι να επιτευχθεί συμφωνία εντός του Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου, προκειμένου να "ξεκλειδώσουν" επιπρόσθετα κεφάλαια στήριξης από τους πιστωτές, προσθέτουν ωστόσο ότι το μέγεθος των εκκρεμοτήτων είναι τέτοιο που εγείρει ανησυχίες για το πολιτικό κόστος που θα έχει η προώθηση των νέων μέτρων.
Οι δύο πηγές που επικαλείται το Βloomberg εκτιμούν πως οι συζητήσεις μπορεί να διαρκέσουν έως και το επόμενο Eurogroup της 7ης Απριλίου δεδομένων των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά, μια από τις πηγές ωστόσο, εκφράζει την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια γρήγορη συμφωνία, εάν υπάρχει πολιτική θέληση στην Αθήνα και μια ρεαλιστική προσέγγιση από τους δανειστές.
http://www.liberal.gr/arthro/118719/oikonomia/2017/proschedio-isonsumpliromatikou-mnimoniousin-perimenei-i-athina-apo-tous-pistotes.html

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: