Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Μητσοτάκης σε γερμανούς επιχειρηματίες: Θα προχωρήσω σε μεταρρυθμίσεις

Μιλώντας σε περίπου 30 από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Γερμανίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε να προχωρήσει το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αλλά και πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων 100 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια.
Τη δέσμευσή του πως ως πρωθυπουργός θα προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που θα ενισχύσει την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, μετέφερε σε γερμανούς επιχειρηματίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με περίπου 30 από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας, στους οποίους τόνισε πως το ζητούμενο είναι η δυνατότητα να μεγαλώσει ο πλούτος της χώρας, με ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε να προχωρήσει το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αλλά και ένα πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων 100 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια.

Όπως είπε μάλιστα, είναι απόλυτα δεσμευμένος και αφοσιωμένος στο πρόγραμμα αυτό, καθώς μετά από 7 χρόνια κρίσης ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να το αποδεχτεί, έχοντας καταλάβει πως εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκεί που ξεκίνησε να γιγαντώνεται ο λαϊκισμός, εκεί και θα ηττηθεί».

Συνάντηση Σόμπλε-Μητσοτάκη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επίσης συνάντηση τεχνικού χαρακτήρα με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η συνάντηση διήρκεσε 70 λεπτά και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Σόιμπλε, στο υπουργείο Οικονομικών, χωρίς μετά να γίνουν δηλώσεις από κάποια πλευρά.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, Χρήστος Σταϊκούρας και Στέλιος Πέτσας, οι οποίοι ανέλυσαν στον γερμανό ΥΠΟΙΚ το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, που βασίζεται σε μείωση των φόρων και περιστολή των δαπανών.

Πηγή: skai.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: