Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Η συμπυκνωμένη η ιστορία της ελληνικής λαμογιάς αφ' ενός και της χρεοκοπίας αφ' ετέρου.

Αυτά είναι λεφτά.

Στον πίνακα που βλέπετε είναι συμπυκνωμένη η ιστορία της ελληνικής λαμογιάς αφ' ενός και της χρεοκοπίας αφ' ετέρου. Αφορά το επικουρικό ταμείο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που καλύπτει συνταξιούχους αποκλειστικά από τις πρώην τράπεζες Ιονική, Εργασίας, Κρήτης, Marfin, Εθνοκάρτα και Τράπεζα Αττικής.
Αριστερά είναι ο αριθμός μητρώου. Μετά, τα αρχικά του συνταξιούχου και μετά το ΨΗΤΟ! Στην στήλη "ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΦΟΡΑΣ" υπάρχει το ΣΥΝΟΛΟ της ΕΙΣΦΟΡΑΣ του στο ταμείο. Όχι οι μηνιαίες ή η ετήσιες εισφορές, αλλά ΟΛΑ τα λεφτά που πλήρωσε ο συγκεκριμένος συνταξιούχος στο ταμείο. 
Δείτε δίπλα το ποσό που είχε εισπράξει μέχρι την δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων τον Νοέμβριο του 2014 (από τους ίδιους τους ασφαλισμένους στο ταμείο που βλέπουν ότι οι παλιοί το ρημάζουν και δεν θα μείνει τίποτε γι' αυτούς). 
Με ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ εισφορές λιγότερο από 1000 ευρώ, συντάξεις 200.000! Πώς γίνεται αυτό; Γίνεται διότι τα επικουρικά ταμεία (όπως και όλο το συνταξιοδοτικό σύστημα) στήθηκαν ως πυραμίδα. Οι νέοι πληρώνουν τους παλιούς. Οι πρώτοι συνδικαλιστές που το έφτιαξαν "κλείδωσαν" για τον εαυτό τους ηγεμονικές συντάξεις, και λίγο μετά βγήκαν στη σύνταξη, στα 50! Τι ωραία ζωή! 
Ο Θ.Β. λοιπόν πλήρωσε 2-3 μήνες εισφορές 22.496 ΔΡΑΧΜΕΣ (αντίστοιχο των 66,02 ευρώ) και εισέπραξε μέχρι τον 11/2014 172.499 ΕΥΡΩ!!! Κι ακόμα εισπράττει, ζωή νάχει!
Ποιος πληρώνει τη διαφορά; Ο προϋπολογισμός, δηλαδή εσύ και εγώ κορόιδο φορολογούμενε! Κι όχι για κύρια σύνταξη αλλά για επικουρική, δηλαδή 100% συντεχνιακή η οποία δεν θα έπρεπε να έχει καμμία σχέση με τα Δημόσια Οικονομικά.
Να γιατί ΟΛΟ το πολιτικό - πελατειακό σύστημα αντιδρούσε στην απαίτηση της Τρόικας για ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία (δηλαδή να δίνουν από αυτά που έχουν κι αν δεν έχουν να μειώνουν τις συντάξεις, χωρίς να ζητάν λεφτά από τον προϋπολογισμό). Γιατί συνταξιούχοι τραπεζικοί είναι μπόλικοι πολιτικοί κι έχουν και τα ψηφαλάκια των πελατών της συντεχνίας τους.
Το μέγεθος της διαπλοκής φαίνεται από το ότι το χρεοκοπημένο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ τελικά δεν έκλεισε, συνεχίζουμε να το πληρώνουμε και μάλιστα συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank (αυτή που έδινε δάνεια στον Καλογρίτσα...) με 55,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία σήμερα έχουν εξανεμιστεί.
Θάνος Τζήμερος

Με εισφορές 1.000 ευρώ πήραν επικουρικές συντάξεις 198.000 ευρώ από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: