Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Στην εισαγγελία το πόρισμα της ΤτΕ για τα δάνεια Καλογρίτσα



Η μεγάλη αποκάλυψη που έκανε το Antinews πριν από μερικές ημέρες για την έρευνα που γινόταν στα δάνεια του Καλογρίτσα, επιβεβαιώνεται. Στο φως βγαίνει το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για τα σημεία και τέρατα που συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια στην τράπεζα των μηχανικών. Στην Attica Bank την οποία ήθελε να ελέγξει πριν από μερικούς μήνες το Μαξίμου, ο Δραγασάκης, ο Παππάς, ο Φλαμπουράρης, ο Σπίρτζης αλλά και ο ίδιος ο Τσίπρας.
Γιατί ήθελαν να βάλουν δικούς τους στη διοίκηση; Μα φυσικά για να ελέγχουν τις αποκαλύψεις που τώρα έρχονται στο φως από την έρευνα που έκαναν οι ελεγκτές του Στουρνάρα. Και βεβαίως για να μπορούν να δίνουν θαλασσοδάνεια στους κολλητούς τους και στους κουμπάρους τους.
Η αποκάλυψη που είχε κάνει το Antinews συνέδεε την έρευνα – φωτιά με τις δήθεν αποκαλύψεις της εφημερίδας του Βαξεβάνη, χρηματοδότης της οποίας είναι ο ίδιος ο Καλογρίτσας. Ήθελαν να σταματήσουν το πόρισμα, να μη βγει στο φως για να μην ανακαλύψει ο κόσμος τι συνέβαινε στην Αττικής, τι έγινε τα δύο τελευταία χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με το πόρισμα, η κατασκευαστική εταιρεία Τοξότης, του κ. Καλογρίτσα, πήρε 39 δάνεια από την τράπεζα Αττικής, από το 2015 και μετά, με επιτόκιο που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν και κάτω από το κόστος της τράπεζας.
Το πρώτο από αυτά, ομολογιακό δάνειο αξίας
11 εκατ. ευρώ, δόθηκε τον Ιανουάριο του 2015, λίγο μετά από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ευνοϊκούς (οπισθοβαρείς) όρους αποπληρωμής.
Τον Απρίλιο του 2015 το πιστωτικό όριο της Τοξότης αυξήθηκε από 10 εκατ. ευρώ σε 50 εκατ. ευρώ και στις 14 Μαΐου του 2015 στα 100 εκατ. ευρώ!
Στην ίδια αναφορά γίνεται λόγος και για τα αδικαιολόγητα χαμηλά επιτόκια κάτω του κόστους, με τα οποία η Attica δάνειζε την εταιρεία του κ. Καλογρίτσα. Σε μία περίπτωση δε, δάνειο ύψους 14,5 εκατ. ευρώ δόθηκε στην εταιρεία με επιτόκιο μόλις 2,6%, δηλαδή με απόκλιση 9,24% από το επιτόκιο που αντιστοιχούσε (11,84%) στην πιστοληπτική διαβάθμιση G της εταιρείας.
Τα ευρήματα αυτά έκαναν την ΤτΕ να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας της να διερευνήσει την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Κι εδώ είναι όλο το ζουμί. Θα πρέπει, εφόσον επιβεβαιωθούν οι αποκαλύψεις αυτές, να διωχθεί η προηγούμενη διοίκηση της τράπεζας των Γαβρίλη – Αντωνόπουλου. Θα πρέπει να διερευνηθεί αν τυχόν έχουν γίνει αξιόποινες πράξεις από την πλευρά του εργολάβου αλλά και να γίνουν άμεσα απαιτητά όλα τα δάνεια που πήρε.
Αν και είναι δύσκολο να βρεθούν αποδείξεις, θα πρέπει να διερευνηθούν και οι πολιτικές παρεμβάσεις που έγιναν. Αν π.χ. η διοίκηση της τράπεζας έπαιρνε εντολές και από ποιους υπουργούς.
Να θυμίσουμε ότι οι κ. Καμμένος και Σπίρτζης είναι κουμπάροι με τον Καλογρίτσα, ενώ στην ατζέντα του κατασκευαστή υπάρχουν πολλά ραντεβού με τον κ. Παππά.
Τι να έγινε άραγε με τον «κόκκινο εργολάβο»; Έπαιρνε τα δάνεια για να κάνει έργα; Έπαιρνε τα λεφτά για κάτι άλλο, όπως π.χ. για να φτιάξει το συριζαίϊκο κανάλι που τόσο πολύ ήθελε ο Παππάς τον Αύγουστο;
Ή μήπως τα εκατομμύρια κρύβουν και μαύρο πολιτικό χρήμα; Αυτή είναι η ηθική της Αριστεράς;
Και κάτι ακόμη. Αν ξαναβγεί να μιλήσει στη Βουλή ο Τσίπρας για τη Siemens ή για τα ίδια ξαναζεσταμένα σκάνδαλα που του δίνει ο Καμμένος, ένας σωστός Μητσοτάκης θα πρέπει να του κουνάει τα χαρτιά από το πόρισμα και να του λέει «Αλέξη πες αλεύρι, ο Καλογρίτσας σε γυρεύει».

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: