Λάβρος εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επιτέθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη "Real news".
"Ο Τσίπρας είναι ο καταστροφέας της χώρας", τονίζει, συμπληρώνοντας πως "με την κυβέρνηση Σαμαρά θα είχαμε βγει στις αγορές". Παράλληλα προειδοποιεί πως "με τον Τσίπρα θα είμαστε συνεχώς σε μνημόνια", αφήνοντας ταυτόχρονα και αιχμές κατά των βουλευτών της κυβερνητικής συμπαράταξης ότι θα ψηφίσουν όποια μέτρα έρθουν. Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, γιατί, όσο περνάει ο καιρός και δεν κλείνει η διαπραγμάτευση, θεωρεί όλο και πιθανότερο ένα Grexit.
Το καλό της χώρας είναι να γίνουν εκλογές
"Όσο γρηγορότερα η Ελλάδα βρεθεί σε εκλογές, τόσο το καλύτερο. Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει την αξιοπιστία του στο εξωτερικό, κυρίως διότι καθυστέρησε πάρα πολύ να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση. Ο ίδιος είναι το πρόβλημα στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Το καλό της χώρας είναι να γίνουν εκλογές σήμερα! Ο Τσίπρας είναι ο καταστροφέας της χώρας. Δεν θα ήμασταν στην τρόικα, δεν θα ήμασταν στο μνημόνιο αν δεν είχε γίνει πρωθυπουργός", υπογραμμίζει ο κ. Γεωργιάδης.
Όλα για την καρέκλα
Δριμεία κριτική ασκεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. "Ό,τι τους φέρει ο Τσίπρας οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα το ψηφίσουν. Μη χάνετε χρόνο μαζί τους. Μπορεί να σου λένε τη μία μέρα πόσο κακό είναι να μειωθεί το αφορολόγητο και την άλλη μέρα να σου εξηγούν με το ίδιο πάθος γιατί είναι πολύ ωραίο που μείωσαν το αφορολόγητο. Όλα για την καρέκλα", σημειώνει.
Για το Grexit
Ιδιαίτερα ανήσυχος είναι ο κ. Γεωργιάδης για τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ. "Όσο περνάει ο καιρός και δεν κλείνει η διαπραγμάτευση, δυστυχώς ολοένα και πιθανότερο είναι ένα Grexit. Είναι μεγάλη η ιστορική ευθύνη του κ. Τσίπρα, εάν αργήσει πάρα πολύ και δεν κάνει ούτε κλείσιμο της αξιολόγησης, ούτε εκλογές. Θα είναι ο ίδιος προσωπικά υπεύθυνος για ό,τι συμβεί στη χώρα. Υπάρχει ένα σημείο μη επιστροφής", προειδοποιεί.
Σε 60 ημέρες η Ελλάδα θα έβγαινε στις αγορές
"Η Ελλάδα στις 30 Μαρτίου του '15 θα έβγαινε στις αγορές, εάν ο Τσίπρας δεν έριχνε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει τα 11 δισ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να χρησιμοποιούνταν ως πιστοληπτική γραμμή στήριξης για να μειωθούν τα επιτόκια. Θα είχαμε μπει στο QE από τις πρώτες χώρες, τον Μάρτιο του '15", αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για το τι θα συνέβαινε εάν δεν έβγαινε πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας.
Για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι
Όσον αφορά τον σάλο που προκάλεσε το κρυφό ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, κατά την επιστροφή του από την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της Λισαβόνας, ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζει: "Αυτό που λέω είναι ότι ο πρώτος πρωθυπουργός που έκανε κρυφό ταξίδι είναι ο Τσίπρας. Για ποιους λόγους το έκρυψε, μέχρι σήμερα δεν μας το έχει εξηγήσει".
Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Merkel
Ενόψει της επικείμενης συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Merkel, ο κ. Γεωργιάδης αποκαλύπτει πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταφέρει στην καγκελάριο το μήνυμα πως "ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα. Πως ο ελληνικός λαός χρειάζεται να ξεφύγει από τη μιζέρια. Ότι έχει κάνει θυσίες και πρέπει να αναγνωριστούν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει στη Merkel για να υπερασπιστεί την Ελλάδα".
Χρειαζόμαστε πολιτικό σεισμό
Ερωτηθείς για το εάν ο μείζων στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει πως "μείζων στόχος είναι η πολιτική αλλαγή για να βγάλουμε την Ελλάδα από τη λάσπη. Χρειαζόμαστε έναν πολιτικό σεισμό. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να είναι ισχυρός για να κάνει αυτό που πρέπει γρήγορα"