Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ξύλο Κυριάκου στον Τσίπρα για εγκληματικότητα, αξιολόγηση, Rothschild: Θα μας πεις τι συζητησες με τη Rothschild


Με τη φράση «η κατάσταση στη χώρα είναι αρκετά σοβαρή» ξεκίνησε την ερώτησή του προς τον Αλέξη Τσίπρα για την βία και την εγκληματικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Για εμάς και τους περισσότερους Έλληνες η ασφάλεια έχει μεγάλη αξία και η ελευθερία δεν έχει σχέση με την ασυδοσία» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε δύο αρχές ότι τα όρια της ελευθερίας τα ορίζει ο νόμος και ότι είναι υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών.
«Από τότε που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήρθε στην εξουσία έχουμε περισσότερη βία και εγκληματικότητα. Η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς και επικίνδυνα με έξαρση των ληστειών και των κλοπών μηχανών και αυτοκινήτων» είπε ο κ. Μητσοτάκης καταθέτοντας τα σχετικά στοιχεία της ΕΛΑΣ.
«Βάλατε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητα και γεμίσατε την καθημερινότητα με σπασμένες εικόνες» είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις φθορές και καταστροφές σε τρόλεϊ και ακυρωτικά μηχανήματα.
«Η ανομία γενικεύεται και η εγκληματικότητα εξαπλώνεται και το χειρότερο είναι ότι αυτή η ανομία αρχίζει να αποκτά χαρακτηριστικά κανονικότητας» συνέχισε την κριτική του ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε κρούσματα βίας στα πανεπιστήμια με αποκορύφωμα την επίθεση στον καθηγητή Άγγελο Συρίγο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο προσθέτοντας ότι ο κ. Συρίγος δέχθηκε απειλές μια ημέρα μετά.
Αναφερόμενος στα Εξάρχεια είπε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο μιλώντας για ένοπλη παρέλαση αναρχικών, προπηλακισμούς πολιτών επειδή σε κάποιους δεν τους αρέσει αυτά που λένε. «Κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας στερούνται των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ επειδή ανεστάλη η λειτουργία τους από τις συνεχείς επιθέσεις στα Εξάρχεια» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Και όλα αυτά γίνονται με την ανοχή της κυβέρνησης είπε ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας να σταματήσει η σπέκουλα ότι τη ΝΔ την ενοχλεί η ελευθεριότητα των Εξαρχείων. Πρέπει να προστατεύεται η διαφορετικότητα αλλά και η ζωή των πολιτών της Αθήνας, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Το χειρότερο είναι ότι δεν αφήνετε την αστυνομία να κάνει αυτό που πρέπει» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.
Έχουμε καταθέσει πολλές ερωτήσεις για το θέμα αυτό αλλά δεν έχουμε πάρει απαντήσεις. Εγώ δεν έχω αντίρρηση να φτιάξουμε επιτροπές αλλά μέχρι να καταλήξουν οι επιτροπές μπορούν οι κάτοικοι περιοχών όπως το Μενίδι να ζούν σαν άνθρωποι; Γιατί σήμερα δεν ζουν έτσι»
Μπορείτε να προστατεύσετε την περιουσία των Ελλήνων πολιτών, ρώτησε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ.
Η κατάσταση στη χώρα έχει ξεφύγει με τη δική σας ανοχή είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από μια βαριοπούλα και μια βαριοπούλα από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή κύριε Τσίπρα».
«Είναι τραγικό σε μια χώρα που έχει πληρώσει βαρύ φόρο να αφήνετε να εκκολαφθεί μια νέα γενιά τρομοκρατών λόγω της μνημειώδους ανικανότητάς σας» επέμεινε στην κριτική του ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στη συνέχεια στη διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και την αποδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ.
«Δεσμευόμαστε ότι θα επανασυστήσουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ όσο και αν σας ενοχλεί» εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης.
«Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα, σταματήστε να διαστρεβλώνετε το παρών και να προβοκάρετε καταστάσεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συντηρείται μίσος κατά της αστυνομίας, της ασφάλειας και της έννομης τάξης» είπε ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη ενέργεια της κυβέρνησης ήταν η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, ενέργεια από την οποία «χάρηκαν μόνο οι τρομοκράτες και οι ποινικοί»
Αναφέρθηκε, δε, στην πρόσφατη συζήτηση που είχε ο υπουργός Υγείας Ανδρέα Ξανθός με καταληψίες στο υπουργείο για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, αναφορά που προκάλεσε ένταση στη συζήτηση με κάποιον βουλευτή να φωνάζει ντροπή στον κ. Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντά ότι εσείς πρέπει να ντρέπεστε για τον κ. Λάμπρου και τον κ. Παρασκευόπουλο που ικανοποίησε όλα τα αιτήματα των τρομοκρατών.
«Κύριε Τσίπρα έχετε προσωπική ευθύνη για αυτά» συμπλήρωσε ο αρχηγός της ΝΔ.
«Την αποτυχία σας την χρεώνονται οι οικονομικά ασθενέστεροι, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του κέντρου που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε μια πιο ασφαλή περιοχή. Όπως και στην οικονομία έτσι και στην ασφάλεια τα θύματα είναι οι πιο αδύναμοι πολίτες» συνέχισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
«Πόσο καιρό θα συνεχίσετε να ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων; Πόσο θα αδιαφορείτε για τα διάφορα γκέτο; Πότε θα δείξετε βούληση για ένα συγκεκριμένο σχέδιο κατά της εγκληματικότητας; Πότε θα λύσετε τα χέρια της αστυνομίας; Τελικά είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας; Ως πότε θα κοιτάτε με απάθεια το κάθε τρόλεϊ που φλέγεται;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.
«Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών. Θέλουμε πολίτες με αυτοπεποίθηση για μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση. Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερα θα είναι για την πατρίδα μας» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Τσίπρας: Δεν είναι επίκαιρο θέμα η εγκληματικότητα
Απαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «ενώ όλη η κοινωνία ασχολείται με το επίκαιρο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και αν ο κ. Μητσοτάκης έχει να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα θέματα όπως γιατί πήγε να συναντήσει κρυφά τον κ. Σόιμπλε στο Βερολίνο ή τα θαλασσοδανεια του κόμματός του ή το θέμα του πόθεν έσχες του, εφευρίσκει ένα θέμα για να το κάνει επίκαιρο. Δεν παραγνωρίζω το πρόβλημα αλλά δεν το λες και επίκαιρο, είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε για πολλά χρόνια».
Ο κ. Τσίπρας μίλησε για υιοθέτηση εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη της ατζέντας του φόβου για τα εθνικά, την εγκληματικότητα λέγοντας ότι αντίστοιχο πράγμα είχε προσπαθήσει και ο κ. Σαμαράς χωρίς επιτυχία.
Απαντώντας δε στα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για τις αποστάσεις ανάμεσα σε μολότοφ, βαριοπούλα και καλάσνικοφ ο κ. Τσίπρας είπε ότι «είναι μικρή η απόσταση που χωρίζει την απόσταση από τη βαριοπούλα από τα βουλευτικά έδρανα της ΝΔ στην περίπτωση του κ. Βορίδη».
«Ήρθατε να κάνετε πόλεμο εντυπώσεων στη Βουλή. Λέτε ψέμματα και τα στοιχεία σας διαψεύδουν. Θέμα με την εγκληματικότητα υπάρχει όσο υπήρχε όσο και όταν εσείς κυβερνούσατε. Δεν υπάρχει έξαρση και αδιαφορία. Υπάρχει έντονη δράση της αστυνομίας και αυτό φαίνεται στην ειδησεογραφία με εξάρθρωση κυκλωμάτων και μεγάλη αποτελεσματικότητα. Αλλά αυτό δεν σας απασχολεί αλλά να δημιουργήσετε εντυπώσεις» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός.
Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι θέλει να παρουσιάσει μια εικόνα ότι μέχρι να αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα Εξάρχεια ήταν παράδεισος και δεν υπήρχαν επιθέσεις στη Χαριλάου Τρικούπη ή κρούσματα ληστειών στον Ασπρόπυργο.
«Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να φορτώσετε στον ΣΥΡΙΖΑ την ταυτότητα κάθε επεισοδίου» συνέχισε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι απο τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη απουσίασαν οι αναφορές για τις επιθέσεις στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη «γιατί εκεί δεν μπορείτε να κολλήσετε τη ρετσινιά».
«Εγκληματικότητα υπάρχει παντού ακόμα και στη Γερμανία που δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχει συνέχεια ανεξάρτητα από το ποιος είναι η κυβέρνηση. Αυτό που δεν έχει συνέχεια είναι η λογική αντιμετώπισης της παραβατικότητας» είπε ο κ. Τσίπρας εξηγώντας ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι ο επαγγελματισμός της αστυνομίας. «Μας ενδιαφέρει μια αστυνομία επαγγελματική που δεν χτυπά περαστικούς και δεν θα κλοτσάει 15χρονα που φοράνε χειροπέδες και αυτό το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό χάρη στον επαγγελματισμό της ηγεσίας της ΕΛΑΣ» είπε ο κ. Τσίπρας.
Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι προσπαθεί να ψαρέψει στα θολά νερά της Χρυσής Αυγής αλλά και ότι δεν δείχνει ενδιαφέρον για τη βια στα γήπεδα. «Δεν είναι τυχαίο ότι δεν θίγετε καθόλου αυτό το θέμα, γιατί δεν μπορείτε να το φορτίσετε πολιτικά. Έπρεπε εμείς να ασχοληθούμε, να διακόψουμε το πρωτάθλημα τρεις φορές και να βάλουμε και την αντιτρομοκρατική» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
«Σας ενδιαφέρει μόνο η βια που μπορείτε να κολλήσετε μια ιδεολογική ρετσινιά. Τον χουλιγκανισμό δεν τον ακουμπάτε γιατί εκεί παίζονται και μεγάλα συμφέροντα με τα οποία έχετε στενές σχέσεις» κατέληξε για το συγκεκριμένο θέμα ο Αλέξης Τσίπρας.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε αποτελέσματα της αστυνομίας όσον αφορά το θέμα της τρομοκρατίας με τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα επικρίνοντας τον ότι ενώ τότε έδωσε συγχαρητήρια τώρα καταθέτει ερώτηση για την εγκληματικότητα στη Βουλή.
Όταν, μάλιστα, παρέθεσε τα στοιχεία και κάποιος από τους βουλευτές σχολίασε ότι «δεν είχαμε αυτοκίνητα για να κάψουμε» το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη ΝΔ ότι «είστε μόνο για εντυπώσεις και πομφόλυγες».
Μιλώντας για τα Εξάρχεια υποστήριξε ότι οι κάτοικοι υπέφεραν όχι από τη δράση μέσα από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα αλλά από τα κυκλώματα των εμπόρων ναρκωτικών επικαλούμενος και την προσωπική του εμπειρία «γιατί κι εγώ ζούσα ως φοιτητής για ένα διάστημα εκεί και ξέρω». «Έχετε συνειδητοποιήσει πότε μπήκε η αστυνομία στα Εξάρχεια για τα κυκλώματα αυτά; Επί των ημερών μας» είπε ο κ. Τσίρας.
«Από ποιον ζητάτε τα ρέστα λοιπόν;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τη ΝΔ ότι προσβάλει την αστυνομία με τη στάση της.
Αλλάζοντας θέμα και μιλώντας για την αξιολγηση ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη τι έκανε με τον κ. Σόιμπλε τόσο μυστικά ώστε να μη θέλετε ούτε μια φωτογραφία
«Στον κ. Σόιμπλε είχατε 75 λεπτά για να παρουσιάσετε την πρότασή σας για έξοδο από την κρίση. Σε εμάς δεν έχετε ούτε 5 λεπτά; Μην νομίζετε ότι θα σας βγει σε καλό να μην παίρνετε θέση για το θέμα και να μας πείτε: Συμφωνείτε με τις απαιτήσεις του ταμείου για μέτρα 4 δισ. ευρώ μετά το τέλος του προγράμματος; Αναγνωρίζετε ή όχι τα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν ότι υπάρχει ανάκαμψη ή ταυτίζεστε με τις ακατανόητες για κάθε σοβαρό οικονομολόγο αιτίασεις του ΔΝΤ; Αυτά είναι επίκαιρα ερωτήματα και ευθύτατα και περιμένουμε ευθείες απαντήσεις και όχι συναντήσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Η κριτική εκ του ασφαλούς είναι μια ανεύθυνη στάση στις στιγμές που περνάει ο τόπος» κατέληξε στην απάντησή του ο κ. Τσίπρας.


Κυριάκος: Έχετε βάλει τη χώρα σε πολύ επικίνδυνο κατηφορικό μονοπάτι

Απαντώντας στην κατηγορία ότι το ερώτημα περί βιας και εγκληματικότητας δεν είναι επίκαιρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στη δευτερολογία του ότι «φαντάζομαι ότι ο πρώτος που θα έπρεπε να ασχολείται με τη διαπραγμάτευσή θα έπρεπε να ήταν ο υπ. Οικονομικών σας που βρήκε χρόνο να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα από τη σουίτα μεγαλοπαράγοντα» αναφερόμενος στην παρουσία Τσακαλώτου στη σουίτα Σαββίδη στην Τούμπα. «Να προσέχετε ποιους εγκαλείτε για σχέσεις με παράγοντες του ποδοσφαίρου όταν υπουργοί σας εμφανίζονται δημόσια με παράγοντες που έχουν ανοιχτές εκκρεμότητες με το Δημόσιο».
Όταν υπολείπεστε 15 μονάδες στις δημοσκοπήσεις δεν μπορείτε να κάνετε υποδείξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Δεν με πείσατε με τις απαντήσεις σας κύριε Τσίπρα, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Έχετε βάλει τη χώρα σε πολύ επικίνδυνο κατηφορικό μονοπάτι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η αξιολόγηση που θα έπρεπε να είχε κλείσει από τον Οκτώβριο δεν έχει κλείσει και δημιουργούνται μαύρες σκέψεις, απάντησε ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα της αξιολόγησης επικαλούμενος τα στοιχεία για απόσυρση καταθέσεων 2,5 ευρώ τις τελευταίες 45 ημέρες. «Εσείς φέρατε το μαύρο σύννεφο της δραχμής» πρόσθεσε ο αρχηγός της ΝΔ επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι βάζει φρένο σε όποιες προσπάθειες επενδύσεων.
Μιλώντας για τη συνάντηση του με τον κ. Σόιμπλε είπε ότι «μου κάνει εντύπωση ότι τη χαρακτηρίσατε μυστική αλλά μυστική ήταν η δική σας συνάντηση με τη Ρότσιλντ. Μυστική είναι μια συνάντηση που γίνεται από έναν πρωθυπουργό με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, χωρίς τους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες με μια εταιρεία που ανακοινώνεται αφού γίνεται γνωστό σε όλους αυτό το ταξίδι. Αυτό είναι το μυστικό ταξίδι για το οποίο πρέπει να απαντήσετε».
«Εσείς πηγαίνατε στην κυρία Μέρκελ στην οποία λέγατε go back και τώρα τρέχετε. Εγώ όμως λέω στο εξωτερικό ό,τι και το εσωτερικό. Τι λέμε λοιπόν; Λέμε ότι χρειάζονται μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα αρκεί να είμαστε αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις. Είπα στον κ. Σόιμπλε ότι χρειάζεται περισσότερος δημοσιονομικός αέρας από αυτόν που μας κόψατε όταν κάνατε τη συμφωνία για 3,5% πλεονάσματα για δέκα χρόνια. Τους είπα επίσης ότι πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για τη δραχμή. Εγώ έκλεισα το θέμα της δραχμής εσείς ανακαλέσατε τον κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο όταν έκανε δήλωση για δραχμή;».
«Η ορχήστρα κάνει συνεχώς φάλτσα και μάλλον για αυτό φταίει ο μαέστρος. Κάθε φορά που ανοίγει συζήτηση για τη δραχμή τα spreads εκτοξεύονται. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να την αντιμετωπίζετε με ελαφρότητα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Η καθυστέρηση έχει μεγάλο κόστος που θα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες, είπε ο κ. Μητσοτάκης θέτοντας με τη σειρά του το ερώτημα
«γιατί φτάσαμε στο σημείο "μπρος γκρεμός και πίσω ρεμα"».
«Το πρώτο διάστημα που ήρθατε στην κυβέρνηση ήταν τραυματικό για την οικονομία και η καθυστέρηση στην πρώτη αξιολόγηση μας στοίχισε τον κόφτη και το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου, αναρωτιέμαι τώρα τι θα πληρώσουμε; Είναι ντροπή για τη χώρα να μας αντιμετωπίζουν με ειρωνίες περί κρασιού που ωριμάζει» σχολιάζοντας τις αναφορές Ευρωπαίου αξιωματούχο την Πέμπτη ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.
«Έχουμε ή δεν έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε; Ισχύει η δήλωσή σας ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν;» ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα καλώντας τον να σχολιάσει την αναφορά Χουλιαράκη ότι είναι καλύτερη μια κακή συμφωνία τώρα από ό,τι μια αργότερα με μεγαλύτερο κόστος.
«Εάν κλείσει η αξιολόγηση έχετε εξασφαλίσει ότι θα έχουμε πρόσβαση στην ποσοτική χαλάρωση και ένας ορίζοντας για το χρέος; Ή θα κλείσει με μέτρα που θα φέρουν την δική σας υπογραφή χωρίς την ποσοτική χαλάρωση;» συνέχισε τα ερωτήματα ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Έχετε την αποκλειστική ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Δεν σας εμπόδισε το δικό μας αίτημα για εκλογές αλλά οι ψεύτικοι τσαμπουκάδες οι συνομιλίες με συνιστώσες, το μασάζ στην κοινοβουλευτική ομάδα. Καταστρέφετε τη χώρα γιατί δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, όσο γρηγορότερα φύγετε τόσο καλύτερα θα είναι για το μέλλον της Ελλάδας» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης



Τσίπρας: Εγώ στο Παρίσι έμεινα σε ξενοδοχείο
«Η παρουσία σας εδώ ήταν θλιβερή» ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για ανευθυνότητα.
«Έρχεστε και μας κατηγορείτε για τα πλεονάσματα. Εσείς είχατε υπογράφει για 4,5% και εμείς για 3,5%, ο λαός θυμάται» ξεκίνησε τη νέα του απάντηση ο πρωθυπουργός.
«Και τότε πριν κλείσει η πρώτη αξιολόγηση ζητούσατε να κλείσουμε με μέτρα 3,6 δισ. ευρώ ή αλλιώς εκλογές» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
Τώρα έρχεται η Eurostat και μιλά για ανάπτυξη 0,3% ενώ η αρχική πρόβλεψη ήταν για ύφεση 0,3% και ψάχνετε εναγωνίως στοιχεία για να δείξετε ότι η οικονομία δεν πηγαίνει καλά.
Μιλώντας για την παρουσία Τσακαλώτου στην Τούμπα το βράδυ της Πέμπτης είπε ότι «η αντιπολιτευτική σας σοβαρότητα εξαντλείται στο να κάνετε αστειακια για την παρουσία του υπουργου λες και κάποιος που βρίσκετε σε πίεση δεν μπορεί να παρακολουθήσει ένα ποδοσφαιρικό αγώνα. Αφήσατε όμως και άθλια υπονοούμενα, τι θέλετε να πείτε; Εκτός αν θέλετε να του καταλογίσετε ότι είναι γκαντέμης γιατί ο ΠΑΟΚ έχασε 3-0 και σε αυτό θα συμφωνήσω».
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απάντησε για το αν η αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνεί με τη λήψη μέτρων, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη να μην κλείσει η αξιολόγηση και να γίνουν εκλογές αλλά και ότι εμείς θα κάνουμε περισσότερα από όσα μας ζητούν.
Για το θέμα του Ελληνικού είπε ότι «η τήρηση των περιβαλλοντικών και αρχαιολογικών όρων έιναι προυπόθεση για να προχωρήσει μια επένδυση. Η επένδυση πρέπει να προχωρήσει γρήγορα με βάση τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τους νόμους διαδικασίες. Αν ήρθατε να με εγκαλέστε για τις ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να μας πείτε για την ερώτηση για το Τάμα του Έθνους που αποσύρατε άρον-άρον».
Χαρακτήρισε ατυχή έμπνευση την επίκληση των «αθλιοτήτων» για το stop over στο παρίσι. Το ταξίδι δεν είναι μυστικό όταν το γνωρίζει η γαλλική κυβέρνηση, η ελληνική πρεσβεία για να συναντήσω έναν επενδυτή. Όταν έδωσα όλο το πρόγραμμα στο Παρίσι αλλάξατε το τροπάρι ότι ήταν "ύποπτες συναντήσεις". Αναφερθήκατε στο θέμα με τους Ρότσιλντ. Υπήρξε απόφαση του ΟΔΔΗΧ πριν πάω εγώ και μην μου λέτε εμένα να καταθέσω έγγραφα γιατί αν ζητήσω από εσάς έγγραφα για πόθεν έσχες θα ξημερώσετε εδώ. Χρειάζεται ο ΟΔΔΗΧ να έχει συμβούλους για να βγει η χώρα στις αγορές. Θυμίζω ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν κάνει σύμβαση με τη Lazard που ήταν δέκα φορές πιο ακριβή σε σχέση με αυτή που προχωράμε με τη Ρότσιλντ. Η συνάντηση μου ήταν για να συζητήσουμε τους όρους που θα βγει η χώρα στις αγορές με καλό επιτόκιο. Εγώ στο Παρίσι πήγα και έμεινα σε ξενοδοχείο και όχι στο σπίτι του Βολταίρου. Εαν έχετε την εντιμότητα να καταθέσω έγγραφα, το ίδιο να κάνετε αύριο το πρωί με το δικό σας πόθεν έσχες».
Επανερχόμενος στην επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο τον κατηγόρησε ότι φόρεσε τη φανέλα των δανειστών και ότι κατηγόρησε την κυβέρνηση από τη Γερμανία ότι ευθύνεται η Ελλάδα για τις καθυστερήσεις, θέση που διατυπώνει μόνο το ΔΝΤ και οι ακραίοι του CDU

Το 70% έχει συμφωνηθεί και από αυτό έχει νομοθετηθεί το 35% αφού το άλλο 35% θα υλοποιηθεί μετά τη συμφωνία είπε ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι «μας κατηγορείτε γιατί δεν κλείνουμε το 25% και αυτό αφορά τις υπερβολικές απαιτήσεις που δεν δικαιολογούνται από τις επιδόσεις της οικονομίας».
«Δεν θα μιλούσα τόσο σκληρά περί αθλιότητας αν δεν άκουγα τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ λίγο μετά τη συνάντηση σας με τον κ. Σόιμπλε να λέει ότι θα καταθέσουμε πρόταση μομφής αν δεν κλείσει η αξιολόγηση. Καταθέστε τώρα πρόταση μομφής για να δείτε πόσο ενωμένοι και αποφασισμένοι είμαστε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση» έκλεισε τη συζήτηση ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: