Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

W. Schaeuble: Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση

W. Schaeuble: Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση
Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του σχέδιoυ για τη διάσωσή της, αλλιώς θα καταλήξει σε μια πολύ δύσκολη θέση, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σήμερα, Παρασκευή, όπως μετέδωσε το reuters.
«Εάν η Ελλάδα δεν κάνει ξανά και ξανά ό,τι έχει δεσμευτεί να κάνει, αυτό τελικά δεν θα λειτουργήσει», είπε ο κύριος Schaeuble σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Σααρμπρίκεν της Δυτική Γερμανίας.
Παράλληλα καταφέρθηκε εναντίον της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λέγοντας ότι «η ΕΚΤ είναι εκείνη που πραγματικά φταίει για τα προβλήματά μας - ή μάλλον το πρόβλημα είναι ότι η δομή της ευρωζώνης είναι τέτοια ώστε να έχουμε κοινό νόμισμα, χωρίς μια κοινή χρηματοδότηση και κοινή οικονομική πολιτική και ότι τα κράτη-μέλη -και η ΕΚΤ δεν κουράζεται ποτέ να το λέει αυτό - δεν κάνουν εκείνα που έχουν δεσμευτεί να κάνουν».
Προς Trump: Δεν έχουν καταλάβει η ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική δεν αποφασίζεται από τη γερμανική κυβέρνηση
Επιπλέον, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών απέρριψε νωρίτερα σήμερα την κριτική της κυβέρνησης του αμερικανού Προέδρου Donald Trump για την ισοτιμία του ευρώ. Κορυφαίος σύμβουλος του Trump για το εμπόριο είχε κατηγορήσει αυτή την εβδομάδα τη Γερμανία ότι χρησιμοποιεί ένα «υπερβολικά υποτιμημένο» ευρώ για να εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ και τους ευρωπαίους εταίρους της.
Ο W. Schaeuble δήλωσε ότι κάποιοι από τους συμβούλους του Trump  δεν έχουν καταλάβει πως η ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική δεν αποφασίζεται από τη γερμανική κυβέρνηση, «αλλά μάλλον από κάποιον άλλο», αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
«Με όσα βλέπουμε στις ΗΠΑ, είναι μάλλον δύσκολο να καταλάβουμε πού ακριβώς πηγαίνουν τα πράγματα», πρόσθεσε.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: