Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Πρόεδρος του ΣΕΤΕ: «Με δραχμή οι Ελληνες θα είναι σε γκέτο, με φράχτη από τις τουριστικές περιοχές»

«Ο ΣΕΤΕ έχει καταθέσει τον οδικό χάρτη για την Ελλάδα του 2021 σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα μας να προσεγγίσει τα 35 εκατομμύρια και ο τζίρος τα 19 με 20 δισ. ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου ελλήνων ξενοδόχων, Ανδρέας Ανδρεάδης, κατά τη δεύτερη ημέρα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε ότι στόχος είναι η Ελλάδα να βρεθεί στους δέκα σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη.

Ωστόσο τα πιο εντυπωσιακά ήταν αυτά που είπε ο κ. Ανδρεάδης για τα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή με επιχείρημα τη δήθεν αύξηση των τουριστών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν θα αυξάνονταν οι τουρίστες σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ χαρακτήρισε καταστροφή ενδεχόμενη επιστροφή της χώρας στο εθνικό νόμισμα και χαρακτήρισε τη θέση αυτή «ανοησία».

Οπως χαρακτηριστικά είπε: «Αν η Ελλάδα διολισθήσει στη δραχμή θα έχουμε εκατομμύρια τουρίστες, αλλά οι Ελληνες θα βρίσκονται σε γκέτο με φράχτη να τους χωρίζει από τις τουριστικές περιοχές, στη λογική της Καραϊβικής. Θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Σκοπός μας είναι οι επισκέπτες και οι ντόπιοι να βιώνουν καλά μαζί».

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ υποστήριξε ότι
«από την Ελλάδα λείπει το πλάνο, λείπει το όραμα, λείπει η ματιά προς το τέλος του ταξιδιού». Οπως είπε, «αυταπατάται όποιος νομίζει ότι τα μνημόνια φταίνε για την κατάσταση που βρισκόμαστε. Τα μνημόνια πρέπει να υλοποιηθούν για να μπει τάξη».

Τόνισε ότι η ανάπτυξη και η ευημερία θα έρθει όταν οι Ελληνες αποκτήσουν όραμα για το αύριο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επιτυχής υλοποίηση του οράματος βρίσκεται στο DNA μας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τοποθέτησε τον τουρισμό στους πυλώνες της ανάπτυξης στη χώρα μας, η οποία όπως εκτιμά θα προέλθει από τον τομέα των υπηρεσιών. Χαρακτήρισε τον τουρισμό το μοχλό ανάπτυξης που θα συμπαρασύρει και άλλες υπηρεσίες, όπως το real estate, την αγροτική παραγωγή, τις μεταφορές, την ενέργεια κ.ά.

«Η Ελλάδα δεν θα σωθεί ούτε με το τρίτο, το τέταρτο ή το δέκατο μνημόνιο. Θα σωθεί με όραμα», τόνισε ο κ. Ανδρεάδης.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: