Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Θέμα χρόνου να «αδειάσει» και τους Καραμανλικούς ο Τσίπρας

Οι δύο νίκες του Τσίπρα στις εθνικές εκλογές αλλά και εκείνη στο δημοψήφισμα, φέρνουν τη σφραγίδα των πρώην Πασόκων που βρήκαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγάλη πλειοψηφία των εκσυγχρονιστών του Σημίτη και των άλλων συνιστωσών του ΠΑΣΟΚ είδε ότι δεν έχει μέλλον το κόμμα τους και πήγαν προς τα αριστερά, θελγμένοι βεβαίως και από τους παπατζήδες.

Ωστόσο, την υπογραφή των νικών του Τσίπρα την έβαλε ένα σημαντικό μέρος της δεξιάς, ένα μεγάλο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας που είτε από ανοησία, είτε από οργή για κάποια κακώς κείμενα στο χώρο αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το κόμμα και να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι αποχωρήσαντες από τη ΝΔ ήταν καραμανλικοί οι οποίοι ήταν πολύ… κεντρώοι για να δεχθούν τον κακό, σκληρό Σαμαρά.

Υπογείως υπήρχε και μια συμπάθεια του πρώην πρωθυπουργού με τον νυν, με τον πρώτο να λέει με πατρικό τρόπο ότι ο «μικρός τα πάει καλά». Επισφραγίστηκε αυτή η «ανίερη» συμμαχία με τη συμμετοχή καραμανλικών στην κυβέρνηση κι όχι μόνο. Ο Παυλόπουλος Πρόεδρος, ο Παπαγγελόπουλος κορυφαίος υπουργός, άλλοι σε καίριες θέσεις.

Οι μήνες περνούσαν, η «συμμαχία» ήταν μια χαρά, άλλωστε υπήρχε και ο βασικός… εκπρόσωπος του καραμανλισμού στην κυβέρνηση, ο Πάνος Καμμένος (θα πέσει φωτιά να μας κάψει).

Όλοι τα ξέρουμε όλα αυτά, όπως και το γεγονός ότι ο Τσίπρας είναι γνωστός… άφιλος. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να στύψει τους φίλους του σαν στυμμένη λεμονόκουπα και να κάνει τη δουλειά του και στη συνέχεια να τους πετάξει στα σκουπίδια.

Το έκανε με τον Αλαβάνο, το έκανε με τη Ζωή, τον Λαφαζάνη, τον Στρατούλη και τα άλλα καλόπαιδα της… αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ. Τους χρειάστηκε για να έχει πάντα ένα αριστερό άλλοθι και στη συνέχεια τους πέταξε έξω από κυβέρνηση και κόμμα.

Αυτό ετοιμάζεται να κάνει τώρα ο Τσίπρας και με τους καραμανλικούς. Ήδη, με την υπόθεση του Βατοπεδίου και τα πανηγύρια ορισμένων, είδαμε την αντίδραση των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων. «Θαύμα, θαύμα» έγραφαν Αυγή και Εφημερίδα των Συντακτών μετά από την αθώωση των πάντων για το σκάνδαλο. Ενώ και κορυφαία στελέχη όπως ο Παπαδημούλης και άλλοι μίλησαν ειρωνικά. Είναι προφανές ότι υπάρχει ρήγμα πλέον μεταξύ Τσιπρικών και Καραμανλικών. Ίσως όχι ακόμη σε σημείο πλήρους χάσματος, όμως, είναι σίγουρο ότι θα δούμε κι άλλα επεισόδια στον γάμο που θα καταλήξει σίγουρα σε διαζύγιο. Ο Τσίπρας χρησιμοποίησε τους αφελείς αυτούς δεξιούς και τώρα δεν τους χρειάζεται. Είναι σίγουρο ότι στον επόμενο ανασχηματισμό, αν επιβιώσει η κυβέρνηση, ο Παπαγγελόπουλος θα πάει σπίτι του, άλλωστε δεν έχει κάνει τίποτε τόσο καιρό. Και σειρά θα πάρει και ο Πάνος Καμμένος ο «καραμανλικός», ο Θεός να βάλει το χέρι του. Αν μάλιστα ο μπάρμπα Βασίλης Λεβέντης δεν ήταν τόσο γραφικός θα τον είχε κάνει αντιπρόεδρο.

Κι από την άλλη οι καραμανλικοί βλέπουν ότι η ΝΔ σαρώνει στις δημοσκοπήσεις, οπότε συσπειρώνονται δίπλα στον αρχηγό. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Τώρα δεν τους πειράζουν οι… ακροδεξιοί. Συναντήθηκε ο Καραμανλής και τα βρήκε λέει με τον Άδωνι. Γιατί τι είχαν χάσει τόσο καιρό; Αν υπάρχει κάποιος που κάνει αντιπολίτευση είναι ο Γεωργιάδης, αυτό πείραζε το καραμανλικό στρατόπεδο; Ή μήπως ο πρώην πρωθυπουργός βλέπει ότι είχε κάνει τεράστιο λάθος να στηρίζει τους ψευτοκεντρώους, ψευτοαριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ και είδε το… δεξιό φως το αληθινόν;

Η ουσία είναι ότι τώρα η ΝΔ μπορεί να συσπειρωθεί και να διώξει το τέρας. Και όσοι έκαναν το λάθος να στηρίξουν τον Τσίπρα και θεωρούν εαυτούς δεξιούς ας κάνουν την αυτοκριτική τους…
antinews.gr

 

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: