Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Τα ψέμματα που είπε ο Τσίπρας για την υγεία, στη Βουλή

-Παρά τα όσα είπε στη Βουλή, τα χρέη των νοσοκομείων αυξάνονται πάλι
-Ασχετος και ψεύτης για την ενίσχυση για το πρώτο και το δεύτερο παιδί
-Είπε ότι αύξησαν τη δαπάνη για τα νοσοκομεία και τις έχει μειώσει κατά 184 εκ σε σχέση με τον Σαμαρά

Παρά τα όσα ακούστηκαν στη Βουλή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την υγεία, οι αριθμοί δείχνουν το αντίθετο αφού αυξάνονται πάλι τα χρέη των νοσοκομείων.

Ο ΕΟΠΥΥ, όπου τα χρέη αυξήθηκαν από τα 1,136 δις ευρώ στα 1,330 δις ευρώ, αλλά και τα νοσοκομεία, τα οποία έχουν αρχίσει πάλι να συσσωρεύουν νέα χρέη.
Συγκεκριμένα, το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών έφτασε στα 522 εκατ. ευρώ από τα 450 εκατ. ευρώ του Δεκεμβρίου, με την υποσημείωση του ΓΛΚ ότι αυτά τα χρέη και τα αντίστοιχα του ΕΟΠΥΥ είναι μικτά και δεν έχουν συμψηφιστεί απαιτήσεις από rebate και clawback.

ΝΔ: Ασχετος και ψεύτης ο Τσίπρας για την ενίσχυση για το πρώτο και το δεύτερο παιδί
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ενίσχυση για το πρώτο και το δεύτερο παιδί.

Στην ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «άσχετο και ψεύτη», υποστηρίζοντας πως «δεν ξέρει τι του γίνεται» καθώς «υποσχέθηκε σήμερα ενίσχυση για το πρώτο και δεύτερο παιδί».

Οπως αναφέρει η ΝΔ δηκτικά «είτε δεν ξέρει τι γίνεται, είτε προσπαθεί, άλλη μια φορά, να εξαπατήσει».

Και καλεί τον Πρωθυπουργό να μάθει ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση θέσπισε και εφάρμοσε από την 1.1.2013 δύο επιδόματα για τις οικογένειες με εξαρτώμενα παιδιά.

  • Με το Νόμο 4093/2012 το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, το οποίο χορηγείται σε όλες τις οικογένειες που έχουν από ένα εξαρτώμενο παιδί και άνω, με βάση το ισοδύναμο εισόδημα και την εισοδηματική κατηγορία.
  • Με το Νόμο 4141/2013 το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, το οποίο χορηγείται στις οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα παιδιά, με βάση εισοδηματικό κριτήριο.

 Για να καταλήξει η ΝΔ: «Τελικά και άσχετος και ψεύτης ο κ. Τσίπρας».

«Αυξήσαμε τις δαπάνες για την υγεία»

Είπε ότι αύξησαν τη δαπάνη για τα νοσοκομεία ενώ τις έχει μειώσει κατά 184 εκ σε σχέση με τον Σαμαρά




dexiextrem


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: