Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Πολιτική θύελλα για το ταξίδι Παππά- Αρτεμίου

ΝΔ: Η σιωπή Παππά δείχνει ενοχή
Στη Βουλή το πάει ο Ε. Βενιζέλος

Μεγάλες διαστάσεις παίρνουν οι αποκαλύψεις για το μυστικό ταξίδι του Νίκου Παππά στην Βενεζουέλα το καλοκαίρι του 2013 μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου καθώς σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα οι δύο τους επισκέφθηκαν και νησί της Καραιβικής με το ιδιωτικό αεροπλάνο τοπικού επιχειρηματία.

Η υπόθεση φτάνει και στη Βουλή με ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τοβν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην οποία ευθέως κάνει λόγο για επιρροή στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ από αυτές τις επαφές ενώ η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον κ. Παππά να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως εάν ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει επισκεφθεί το Μαξίμου και πότε και το ποιος πλήρωσε τα έξοδα του χλιδάτου ταξιδιού.

ΝΔ: Tι συνδέει τον κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore;

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ η οποία σε ανακοίνωσή της κάλεσε τον κ. Παππά να δώσει πειστικές απαντήσεις για το μυστικό ταξίδι στη Βενεζουέλα και έθεσε σειρά ερωτημάτων τόσο για το κόστος του ταξιδιού και ποιος το πλήρωσε όσο και για τους λόγους της συνάντησης με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία που βρίσκεται στη μαύρη λίστα των αμερικανικών αρχών. Όπως τονίζει η ΝΔ οι Παππάς και Αρτεμίου δεν βρέθηκαν στο Καράκας για ... ζαρζαβατικά.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Μετά τις σημερινές, νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής" ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο για το σκοπό του κρυφού ταξιδιού του κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013.

Είναι πλέον βέβαιο ότι οι κ. Παππάς και Αρτεμίου δεν βρέθηκαν στο Καράκας για ... ζαρζαβατικά.

Κάτι που υποστήριξε αρχικά ο αποτυχημένος υπουργός - καναλάρχης των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Παππάς.

Αποκαλύπτεται ότι ο κ. Παππάς είχε σειρά συναντήσεων με διαφόρους εκπροσώπους του καθεστώτος, τις οποίες επιχείρησε για δικούς του λόγους να κρατήσει κρυφές.

Μάταια, όμως, καθώς ο φωτογραφικός φακός είναι αδιαμφισβήτητος μάρτυρας.

Ο κ. Αρτεμίου, που αν και μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου, έκαναν πως δεν τον γνώριζαν, όχι μόνο ταξίδεψε παρέα με τον κ. Παππά στο Καράκας εν γνώσει του κ. Τσίπρα, αλλά τον συνόδεψε σε εξωτικό προορισμό της Καραϊβικής.

Με το ιδιωτικό αεροσκάφος μάλιστα επιχειρηματία, που σύμφωνα με το δημοσίευμα, εμπλέκεται σε πολύ σκοτεινές υποθέσεις και έχει προνομιακές σχέσεις με το καθεστώς Μαδούρο.

Ήρθε η ώρα να αντιληφθεί η παρέα του Μαξίμου, που δείχνει μεγάλη αδυναμία στα ιδιωτικά και κυβερνητικά αεροσκάφη, και για μήνες σιωπά, ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να ρωτά μέχρι να πάρει όλες τις απαντήσεις.

Και να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς έκανε στη Βενεζουέλα ο διευθυντής τότε του γραφείου του κ. Τσίπρα, κ. Παππάς.

Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν:

- Ποιος πλήρωσε το ταξίδι του κ. Παππά;

- Γνώριζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους σκοπούς του ταξιδιού του κ. Παππά στη Βενεζουέλα;

- Συναντήθηκε ο κ. Παππάς με τον εν λόγω επιχειρηματία;

- Φιλοξενήθηκε και για ποιο λόγο στο πολυτελές ξενοδοχείο του στο οποίο μετέβη με το ιδιωτικό του αεροσκάφος;

- Συναντήθηκε ξανά ο κ. Παππάς με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου; Αν ναι, πότε και γιατί;

- Tι συνδέει τον κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore κ. Αρτεμίου και το μεγαλοεπιχειρηματία που βρίσκεται στη μαύρη λίστα των αμερικανικών αρχών;»

Υ.Γ. Όσο και να κρύβονται η αλήθεια θα μαθευτεί. Αυτά για αρχή...

Ερώτηση στη Βουλή από τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Στη Βουλή φέρνει στο μεταξύ τις αποκαλύψεις για τον κ. Παππά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτές οι μυστικές επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους της Βενεζουέλας, ενδέχεται να έχουν ασκήσει επιρροή στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης,

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Βενιζέλου αναφέρεται:

"Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για το σημερινό ρεπορτάζ του Ιάσονα Πιπίνη (Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής) που τεκμηριώνει την ύπαρξη προωθημένων μυστικών επαφών του ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους της Βενεζουέλας και την επιρροή που ενδέχεται να έχουν ασκήσει αυτές στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, καταθέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με την ερώτηση ερωτάται καταρχάς ο κ. Τσίπρας για το αν επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τα στοιχεία του δημοσιεύματος και για την τυχόν συνέχεια των επαφών αυτών μετά τον Ιανουάριο του 2015".

ΝΔ: Η σιωπή Παππά δείχνει ενοχή

Η Νέα Δημοκρατία επανήλθε στο ζήτημα, σχολιάζοντας- έπειτα από την απάντηση του κ. Παππά για Novartis, Κήρυκα Χανίων και ότιδήποτε άλλο εκτός του ταξιδιού στην Βενεζουέλα- ότι ο υπουργός έχει χάσει την ψυχραιμία του και πως η σιωπή του για τα ταξίδια του στη Βενεζουέλα δείχνει ενοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο κ. Παππάς έχει χάσει την ψυχραιμία του.

Αρνείται ως τώρα να δώσει εξηγήσεις για την αποστολή του στη Βενεζουέλα και τις σχέσεις του με το γνωστό μεσάζοντα Αρτεμίου και το καθεστώς Μαδούρο.

Και τώρα οφείλει να απολογηθεί και για το μυστικό ταξίδι του με το ιδιωτικό αεροσκάφος του Μαχέντ Χαλίλ, ο οποίος είναι υπό διερεύνηση από τις δικαστικές αρχές των Η.Π.Α.

Η σιωπή του δείχνει ενοχή.

Άραγε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τι λένε για όλα αυτά;

Γιατί οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους».

Ποτάμι: Ο Παππάς να δώσει εξηγήσεις

Για παλιά και αναπάντητα ερωτήματα «για το μυστικό ταξίδι του Νίκου Παππά με τον Mr offshore, κ. Αρτεμίου, στην Βενεζουέλα» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι.

«Οι νέες αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου για πτήσεις με ιδιωτικό αεροσκάφος και φιλοξενία στην Καραϊβική από επιχειρηματία του καθεστώτος Μαδούρο, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την θέση του υπουργού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», συνεχίζει το κίνημα του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Ο κ. Παππάς πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Και μετά ας κάνει όσες επιθέσεις θέλει στο παλιό σύστημα. Η μέθοδος "δείχνω τους άλλους" όταν πρέπει "να απολογηθώ ο ίδιος" είναι ξεπερασμένη και παλαιοκομματική», καταλήγει.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: