Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Στο Μαξίμου ελπίζουν σε νίκη της Λε Πεν

Στο Μαξίμου ελπίζουν σε νίκη της Λε Πεν
Υπάρχουν άραγε στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που να εύχονται νίκη της Μαρίν Λε Πεν στις εκλογές της Γαλλίας; Μπορεί άραγε να συμβαίνει αυτό;
Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνουν στον τρίτο όροφο των γραφείων της ΝΔ, μύχιος πόθος κάποιων στελεχών κοντά στον πρωθυπουργό είναι η εκλογική επικράτηση της κα Λε Πεν, με στόχο τί άλλο, την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης.
Στο πλαίσιο αυτής της παραδοχής, εφόσον η κα Λε Πεν εκλεγεί στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα μπει σε μία περίοδο ισχυρών αναταράξεων με έντονα τα στοιχεία της αμφισβήτησης.
Εξαιτίας αυτών των «κενών αέρος» το ζήτημα της αξιολόγησης και της ελληνικής διαπραγμάτευσης θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα, δίνοντας στον κ. Τσίπρα την ευκαιρία για περαιτέρω κίνησεις με στοιχεία επικοινωνιακού χαρακτήρα.
Με άλλα λόγια στην ΝΔ είναι πεπεισμένοι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου θα εξαντλήσουν κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να «ποντάρουν» στην εκλογική νίκη της κα Λε Πεν. Αυτή η κυβερνητική επιλογή που προφανώς και δεν πρόκειται να εκφραστεί δημοσίως, έχει γίνει αντιληπτή από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ήδη καταστρώνεται το αντίστοιχο σχέδιο δράσης. Όπως έλεγαν γαλάζια στελέχη, «την ώρα που η Κυβέρνηση επενδύει σε αστάθμητους παράγοντες του εξωτερικού (π.χ. νίκη Λε Πεν στη Γαλλία ή Σουλτς στη Γερμανία, κλπ.) η Νέα Δημοκρατία θα κυριαρχήσει σε επίπεδο ατζέντας στο εσωτερικό πεδίο. Από τη μία, θα ασκήσει στενό μαρκάρισμα στην Κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της και από την άλλη  με τις πρωτοβουλίες της και με την παρουσίαση του γαλάζιου  προγράμματός, θα επιχειρήσει να πείσει τους πολίτες ότι υπάρχει εναλλακτική επιλογή».
 Στο πλαίσιο αυτό και την ώρα που, όπως σημειώνουν πηγές της ΝΔ, η κυβέρνηση είναι εντελώς πελαγωμένη και πανηγυρίζει για τα μέτρα 3,5 δισ. ευρώ που θα φέρει, επιχειρώντας  «να βαφτίσει το κρέας, ψάρι», η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει μια σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών.
Την περασμένη εβδομάδα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  παρουσίασε τις θέσεις του
 για την Ενέργεια με συμμετοχή εκπροσώπων της ενεργειακής αγοράς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε αναλυτικά για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, τη μείωση του κόστους ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την προστασία του περιβάλλοντος και την διάσωση της ΔΕΗ. Επίσης, επανάφερε την Εθνική Στρατηγική για την Ενέργεια, που έχει αδρανοποιηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα αναβαθμίσει το διεθνή ρόλο της χώρας.
Ενδεικτικό του πανικού που προκλήθηκε στην κυβέρνηση , όπως αναφέρουν συνομιλητές του κ. Μητσοτάκη, ήταν  η κίνηση  της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ  να καταγγείλει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ωσάν η εκλογική του νίκη να έχει ήδη προεξοφληθεί. Η ΝΔ  θα επικεντρωθεί σε θέματα της λεγόμενης καθημερινότητας. Ήδη οργανώνει σειρά εκδηλώσεων για ζητήματα αιχμής όπως η Υγεία. Ο λεγόμενος «μήνας Υγείας» του κόμματος βρίσκεται σε εξέλιξη, με σειρά εκδηλώσεων σε ολόκληρη την χώρα από τον αρμόδιο τομεάρχη Βασίλη Οικονόμου.
Ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά, όπως συνηθίζει σε αυτές τις περιπτώσεις, το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.
Στις 9 Μαΐου σε ειδική εκδήλωση θα παρουσιαστεί το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ  για την Υγεία , ενώ ακολουθεί και το πρόγραμμα της παιδείας.
Τις επόμενες μέρες, η Νέα Δημοκρατία θα επαναφέρει το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Ένα θέμα που η Κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται να συζητήσει, πόσο μάλλον να αποδεχτεί. Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν αδιανόητο να μην έχει ρυθμιστεί αυτό το ζήτημα, όπως ήδη συμβαίνει στις περισσότερες χώρες. Πολλών δε μάλλον, όταν λόγω της κρίσης, έχουν φύγει στο εξωτερικό εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. «Πώς θα πείσουμε ότι θέλουμε να γυρίσουν πίσω όταν δεν τους διευκολύνουμε στην άσκηση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων τους;» αναφέρουν πηγές της Πειραιώς. Θεωρούν, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να επιμείνει στην άρνησή της και εκτιμούν ότι αν παρόλα αυτά εξακολουθήσει να τηρεί την ίδια στάση, θα έχει σοβαρό πολιτικό κόστος. Και αυτό διότι, θα δείξει την φοβικότητά της απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδων Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: