Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Σταύρωση...

Λίγο πριν από τη Σταύρωση του Χριστού, οι… φίλοι μας οι Αμερικανοί αποφάσισαν ότι δεν μπορούν οι Συριζούληδες και οι ψεκασμένοι να τους τα κάνουν «τσουρέκια» κι έριξαν τη χειροβομβίδα τους. Τη Μεγάλη Πέμπτη, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι παραμένει σε στενή επαφή με τους Ευρωπαίους φίλους για το θέμα της Ελλάδας, προσβλέποντας στους Ευρωπαίους να βοηθήσουν την χώρα μας. Το ΔΝΤ, είπε, μπορεί να διαδραματίσει υποστηρικτικό ρόλο και θα προσεγγίσουμε οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία με ανοιχτό μυαλό, τόνισε χαρακτηριστικά. Ο αξιωματούχος μιλούσε υπό καθεστώς ανωνυμίας σε δημοσιογράφους ενόψει της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει πάρει απόφαση να φύγει το ΔΝΤ από τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, κορυφαία εκ της οποίας είναι το ελληνικό πρόγραμμα. Το «υποστηρικτικός ρόλος» σημαίνει ότι λεφτά τέλος από το Ταμείο και η μπάλα πάει στο γήπεδο του Σόιμπλε και της παρέας του.

Είναι αυτό που ήθελαν οι Συριζούληδες; Είναι αυτό καλό για την Ελλάδα διότι και το ΔΝΤ μας έχει πρήξει με τα λάθη του και με τις υπερβολικές απαιτήσεις του;

Ναι θα απαντούσε κανείς αν δεν υπήρχε και το ζήτημα του χρέους. Η μοναδική πλευρά που υποστήριζε τις ελληνικές θέσεις για αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα ή με μια γενναία λύση από την πλευρά των πιστωτών είναι το ΔΝΤ. Και είναι η μοναδική πλευρά που μέχρι να τους κηρύξει πόλεμο ο ακατανόητος Τσίπρας, υποστήριζε ότι τα πλεονάσματα 3,5% δεν βγαίνουν και πρέπει να μειωθούν. Τώρα όλο το ελληνικό πρόγραμμα θα μείνει στα χέρια των Γερμανών κι αν δεν βάλει ο Θεός το χέρι του να φύγει ο Σόιμπλε, καήκαμε. Αν και με τον Σουλτς δεν θα πρέπει να περιμένουμε τίποτε καλύτερο, αυτά είναι αυταπάτες για τους αριστερούς χαχόλους.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Αν ο Τραμπ αποφασίσει να φύγει άμεσα το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα τότε η χώρα θα τιναχτεί στον αέρα στην εαρινή Σύνοδο του Ταμείου στις 21-23 Απριλίου. Τη χρηματοδότηση θα αναλάβει η Ευρώπη εξ’ ολοκλήρου, ο ESM θα αντικαταστήσει το ΔΝΤ και ο κλοιός θα σφίξει ακόμη περισσότερο για την Αθήνα. Μέχρι τις εκλογές τα πάντα θα σέρνονται διότι
δεν υπάρχει περίπτωση ο Σόιμπλε να πάρει αποφάσεις για να δώσει λεφτά στην Ελλάδα πριν κλείσουν οι κάλπες. Από Σεπτέμβριο και μετά θα υπάρξουν δηλαδή αποφάσεις ενώ το θέμα του χρέους μετατίθεται για το 2018, χωρίς πάντως να δοθούν σπουδαίες λύσεις.

Τι κατάφερε η κυβέρνηση Τσίπρα; Να υπογράψει ένα ακόμη μνημόνιο, αλλά χωρίς χρηματοδότηση. Να πάρει δηλαδή μέτρα 3,6 δις χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ. Κατάφερε επίσης να διώξει το ΔΝΤ μια ώρα αρχύτερα και να αναλάβει ο χερ Σόιμπλε τα πάντα. Ο οποίος δεν βιάζεται καθόλου και θα το πάει μέχρι να μας εξοντώσει. Μην ξεχνάμε ότι αυτός είναι που επιθυμεί διακαώς την αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ.

Η χώρα δεσμεύτηκε για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% τουλάχιστον μέχρι το 2023, για να πιάνονται οι στόχοι θα γονατίζει ο κόσμος και θα είμαστε σε διαρκή επιτροπεία, αυτή τη φορά καθαρά γερμανική. Λένε οι πληροφορίες ότι ο Σόιμπλε προορίζεται για αναβάθμιση. Είτε να γίνει αντιπρόεδρος σε μια νέα κυβέρνηση, είτε να αναλάβει την κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, όμως αυτό μοιάζει με υποβάθμιση. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα έχει άμεση παρέμβαση στα ελληνικά πράγματα δηλαδή.

Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στην Ελλάδα της Σταύρωσης χωρίς Ανάσταση. Θα αργήσουμε πολύ να δούμε πραγματική ανάσταση στη χώρα.

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: