Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

ΝΔ: Τεράστιο το κόστος της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης

«Η πραγματική οικονομία πληρώνει ακριβά την αναβλητικότητα της Κυβέρνησης», αναφέρει του ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας σε δήλωσή του σχετικά με το κόστος καθυστέρησης από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης,
«Αβεβαιότητα, έλλειψη εμπιστοσύνης, στέγνωμα της αγοράς και υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων συνθέτουν, σήμερα, την τραγική εικόνα της οικονομίας. Οικονομία που “σέρνεται” στην ύφεση. Όλοι οι “πρόδρομοι δείκτες” της το επιβεβαιώνουν. Και καταδεικνύουν το τεράστιο κόστος της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης», αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας που συνεχίζει τονίζοντας ότι «μόνο το πρώτο δίμηνο του έτους, προστέθηκαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ύψους 500.000.000 ευρώ».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, οι ληξιπρόθεσμες αυτές οφειλές στέρησαν «πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία».

«Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2013. Ενώ και ο κλάδος της μεταποίησης συνέχισε, για έβδομο συνεχόμενο μήνα, την κατρακύλα», συνεχίζει ο κ. Σταϊκούρας.

«Η χώρα και η πραγματική οικονομία συνεχίζουν να πληρώνουν πολύ ακριβά την αναποτελεσματικότητα, την αναβλητικότητα, τις παλινωδίες και τις ιδεοληψίες της σημερινής Κυβέρνησης», καταλήγει.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: