Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Κ. Μητσοτάκης - Στ. Θεοδωράκης: Ανάγκη για εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων

Την ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, στη δημόσια διοίκηση και στην παιδεία, το οποίο να υπερβαίνει τα μνημόνια, υπογράμμισαν κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του κ. Μητσοτάκη για ξεχωριστές συναντήσεις με τους Πολιτικούς Αρχηγούς.

Στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Θεοδωράκη συζητήθηκαν:

- Το μεγάλο κόστος που πληρώνουν ήδη οι πολίτες από την πολύμηνη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

- Τα σημαντικά προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα η ελληνική κοινωνία, αλλά και η ελληνική οικονομία.

- Η υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, που είναι συνέπεια του κλίματος αβεβαιότητας στην πραγματική οικονομία της χώρας με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Κοινή εκτίμηση των δύο πολιτικών αρχηγών είναι η ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία. Ένα σχέδιο, που θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις και θα επεκτείνεται σε όλους τους τομείς, περιλαμβάνοντας τολμηρές αλλαγές και στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Ως προτεραιότητα και για τους δύο αρχηγούς προσδιορίστηκε η άμεση απόδοση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, ενώ για όλα τα παραπάνω, κάθε κόμμα διατηρεί τις απόψεις και τις προτεραιότητές του.

Μετά τη συνάντηση ο Στ. Θεοδωράκης δήλωσε:

«Με τον κ. Μητσοτάκη συμφωνήσαμε σε αυτό που νομίζω ότι συμφωνεί κάθε λογικός άνθρωπος: ότι η καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης δημιουργεί ανεπανόρθωτες βλάβες στο σώμα της οικονομίας και της κοινωνίας. Θα έπρεπε να είχαμε τελειώσει με την αξιολόγηση και θα έπρεπε η χώρα να προβληματίζεται με αυτά που πρέπει να γίνουν, τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία. Η καθυστέρηση της αξιολόγησης φανερώνει αρκετά προβλήματα. Ήδη ήρθαν τα στοιχεία για την ανεργία, πάλι είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη. Ζητήματα που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει αν είχαμε κλείσει την αξιολόγηση και αν είχαμε δημιουργήσει ένα πεδίο βεβαιότητας στην οικονομία που θα έδινε τη δυνατότητα για τη δημιουργία επενδύσεων και θέσεων εργασίας. Συζητήσαμε και για θέματα δημόσιας διοίκησης, παιδείας και υγείας. Ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις. Εμείς ξέρετε έχουμε προωθημένες απόψεις σε σχέση με το παλιό πολιτικό σύστημα, τις περισσότερες από τις απόψεις αυτές τις αποδέχεται ο κ. Μητσοτάκης. Δεν είμαι σίγουρος ότι τις αποδέχεται η ΝΔ αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα. Στη συνέχεια τον ενημέρωσα για την πρωτοβουλία που θα πάρουμε, για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Είναι ήδη γνωστό ότι η ΝΔ έχει καταθέσει μία πρόταση νόμου η οποία έχει «παραπέσει» και δεν έχει συζητηθεί και μου είπε ότι προφανώς είναι σύμφωνος τα παιδιά μας, όλοι αυτοί που έχουν φύγει στο εξωτερικό, να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε για όλους αυτούς τους ανθρώπους που τους έχουμε διώξει από τη χώρα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις θέσεις του Ποταμιού που δέχεται ο κ. Μητσοτάκης, αλλά δεν αποδέχεται η ΝΔ ανέφερε: «Η ΝΔ για εμάς παραμένει ένα συντηρητικό κόμμα και στο θέμα της δημόσιας διοίκησης η πολιτική της στα χρόνια που κυβέρνησε δεν ήταν αυτή που έπρεπε να είναι. Άρα προφανώς εμείς έχουμε μια πολύ προωθημένη άποψη για τη δημόσια διοίκηση, με αυστηρή αξιολόγηση, με ανεξάρτητη αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ, που μπορεί να οδηγήσει στη μείωση του Δημοσίου και στην αποτελεσματική λειτουργία του. Αυτές είναι οι δικές μας απόψεις, πολλές από τις οποίες έχει υποστηρίξει ο κ. Μητσοτάκης».

Τέλος, σημειώνεται πως τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος, Δημήτρης Τσιόδρας και η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου, Λίνα Παπαδάκη.
http://www.liberal.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: