Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Κυρ. Μητσοτάκης: Βατερλό Τσίπρα η συμφωνία, η κυβέρνηση σε αποδρομή

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την πραγματική διάσταση της συμφωνίας της Μάλτας παρουσίασε στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας εκλογές… χθες, αφού η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή. «H δεύτερη αξιολόγηση, όπως εξελίσσεται, δεν συνιστά απλώς άτακτη υποχώρηση, αυτο-γελοιοποίηση και παράδοση. Αποτελεί Βατερλό μιας θλιβερής κυβέρνησης», τόνισε εμφατικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποθηκεύει τόσο το μέλλον της χώρας όσο και την επόμενη κυβέρνηση.

Κ.Μητσοτάκης(Πρόεδρος ΝΔ)(Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία)(12/04/2017)

Προειδοποίησε, δε, ότι υπάρχει κίνδυνος να ζητηθούν πρόσθετα μέτρα όχι για το 2019-2020 αλλά και για το 2018, με δεδομένο ότι ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% έχει ήδη χαθεί! «Πίσω από το προπέτασμα του λευκού καπνού που βγήκε στη Μάλτα, υπάρχει πολύ γκρίζο. Κάποιοι πανηγύρισαν το τέλος της λιτότητας αλλά οι πολίτες πρέπει να μάθουν τι έχει συμβεί. Τρία πράγματα: Τα μέτρα είναι οδυνηρά για όλους του Έλληνες αλλά και για πιο υποδεέστερους και παραβιάζουν κάθε κόκκινη γραμμή. Η κυβέρνηση δεσμεύει την χώρα για τα χρόνια μετά τη λήξη της θητείας της χωρίς να κερδίσει χρέος και πρωτογενή πλεονάσματα. Υποθηκεύεται το μέλλον της χώρας από τους δανειστές, ως αντίμετρο για την αναξιοπιστία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», υπογράμμισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα, μίλησε για 4ο Μνημόνιο, το οποίο όμως δεν φέρνει λεφτά παρά μονάχα νέα μέτρα. «Είχατε να διαλέξατε μεταξύ συνθηκολόγησης και εκλογών. Επιλέξατε την συνθηκολόγηση αλλά δεν θα αποφύγετε τις εκλογές», επισήμανε προς τον Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα έκανε λόγο για «σιωπηλή συμφωνία των δανειστών που ανέχονται λάθος μείγμα πολιτικής για να χρηματοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ το κομματικό του κράτος».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το αίτημα για εκλογές δε συνδέεται με την ολοκλήρωση της
αξιολόγησης, αλλά με το γεγονός ότι πλέον «κανείς δεν συζητά στα σοβαρά με μια κυβέρνηση που παραπαίει». «Όλοι ξέρουν ότι δεν έχετε τίποτα άλλο να δώσετε. Είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή. Και κάθε λεπτό που μένετε στην εξουσία είναι χαμένο λεπτό», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Εξαπέλυσε, επίσης, σφοδρή προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «σκηνοθέτη τυφλών συγκρούσεων». Συγκεκριμένα, καταχειροκροτούμενος είπε: «Θέλετε να μετατρέψετε τη χώρα σ' ένα δικαστήριο για τ χτες γιατί δεν μπορείτε να την κάνετε εργοτάξιο για το αύριο. Το μόνο που ξέρετε είναι να σκορπίζετε το μίσος. Η χώρα έχει ανάγκη από αξιόπιστο πρωθυπουργό και όχι από σκηνοθέτη τυφλών συγκρούσεων».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αν η αξιολόγηση είχε κλείσει πριν από ένα χρόνο το τίμημα θα ήταν πιο ελαφρύ για τους Έλληνες πολίτες. «Το μόνο που θέλετε είναι να μείνετε στην εξουσία με κάθε τρόπο με κάθε μέσο. Η μόνη διαπραγμάτευση είναι με τις συνιστώσες και τους βαρόνους. Όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την ΔΕΗ», υπογράμμισε για να υπενθυμίσει ότι η ύφεση έχει ήδη επιστρέψει επέστρεψε. Εξάλλου, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ χάθηκαν πάνω από 144.000 θέσεις εργασίας το 4μηνο Οκτώβριος 2016 – Ιανουάριος 2017.

«Η μείωση αφορολόγητου και συντάξεων έχει την υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου. Η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος έχει την υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου. Τα κανονίσατε έτσι να σας πληρώσουν και όταν δεν θα είστε στην εξουσία. Πρέπει να έρθει η πολιτική αλλαγή το συντομότερων δυνατόν. Σε όλα», ήταν το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προς τους Έλληνες πολίτες, το οποίο ακούστηκε καθαρά στη Βουλή. Και τούτο διότι ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε τους βουλευτές της συμπολίτευσης πόσο αθροίζουν σήμερα τα κόμματά τους, για να απαντήσει: «Αν η συνέπεια δεν ήταν λέξη που αγνοείτε, θα είχατε ήδη οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές».

Όλα στο φως στην Υγεία

Ξεκάθαρος απέναντι στο αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ απέναντι στην πρόταση για την εξεταστική εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Πιστεύετε ότι θα μας φέρετε σε δύσκολες θέσεις με εξεταστικές; Τις δεχόμαστε αν μπει και το 1996 και το 2015-16», τόνισε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει άρτο, προσφέρει… εξεταστικές! Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κρύψει την ανεπάρκειά του πίσω από την σκανδαλολογία.

Τέλος, προανήγγειλε ότι «υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν στο χώρο της Υγείας και τα περισσότερα θα τα κάνουμε μέσα στις πρώτες 180 ημέρες».


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: